gsp gazeta sefului din pipera tudor octavian Steaua - Dinamo

Nu va place fotbalul cu epoleti de generali? Stati atunci in fotbalul cu catuse si infractori!

Cand ati citit ultima data un articol de presa? Va mai aduceti aminte? Eu nu. De fiecare data cand intru pe site-urile ziarelor de sport, vad doar articole facute la comanda, articole mincinoase si manipulatoare, care nnu spun niciodata adevarul. Si toate sunt la fel. Toate ii apara doar pe infractori, pe cei care au distrus sportul romanesc.

Poate ca Tudor Octavian a fost candva ziarist. Daca da, atunci asta s-a intamplat probabil in tinerete. Acum, la batranete, acest individ nu mai are nimic in comun cu meseria pe care sustine ca o practica. O dovada buna in acest sens este ultimul sau articol, „Fotbalul cu epoleti de generali si colonei”. In el, Octavian se plange ca exista un club sportiv al armatei, adica Steaua. Bineinteles, nu vorbeste despre gimnastica, despre rugby, handbal, scrima sau alte sporturi. Doar despre fotbal.

Pana acum, „ziaristii” precum Tudor Octavian nu au fost deranjati de existenta unui club sportiv care sa apartina armatei tarii noastre. Mai mult, cand sportivii stelisti castigau medalii la mondiale sau la Olimpiada, atunci erau primii care ii laudau. Timp de aproape trei decenii, „ziaristii” acestia nu au realizat ca acel club despre care au tot scris a fost sustinut de armata. S-au trezit de abia in 2017, cand Steaua si-a reactivat sectia de fotbal.



Parerea lor e ca fotbalul nu ar trebui sa fie facut cu epoleti de generali si colonei. Dar cum, domnilor? Ca evitati sa ne spuneti cum ati vrea sa fie facut. Cumva ati vrea sa-l faceti cu catuse si infractori? Pentru ca asa a fost facut pana acum. Dupa 90, anumiti infractori si-au facut prezenta in fotbalul romanesc. Incetul cu incetul au pus mana pe echipele din prima liga. Le-au luat, le-au distrus, s-au imbogatit, apoi au intrat la puscarie. Ia sa ii enumeram un pic: Gigi Becali, Borcea, Copos, Netoiu, Dinel Staicu, Penescu, MM Stoica, Jean Padureanu, fratii Becali. Am uitat pe cineva? Daca da, adaugati-i voi pe lista.

Astia au facut fotbal pana acum in Romania. Ce ziceti? Va place cat de bine l-au facut? Rapidul nu mai exista. Sportul s-a dus si el. Au picat Otelul, FC National. Pe unde e azi Gloria Bistrita? U Cluj? Petrolul? Craiova si Steaua au reusit cumva sa isi revina, oltenii stand mai bine ca noi, fiind deja in prima liga. Asadar, domnule Octavian, daca nu va place fotbalul cu generali, sa stam cu fotbalul cu infractori? Asta ne sugerati?

In ultimele luni, GSP a pornit o campanie puternica impotriva echipei de fotbal a Stelei. Doar clubul nostru ii deranjeaza. Doar Steaua consuma bani publici, in mintile lor. Nici nu-i intereseaza ca a aparut o echipa numita Academia Rapid, care nu e Rapid, care are un buget mult mai mare ca al Stelei, tot din bani publici. Iar de echipele din Liga 1, detinute si finantate de primarii, din bani publici, nici nu are rost sa vorbim. Primarii nu au epoleti, deci nu deranjeaza. Doar epoletii deranjeaza.

Pentru acesti impostori, fotbalul cu infractori e mult mai bun decat fotbalul cu generali, chiar daca se fura mai mult, fotbalul e de proasta calitate, oamenii nu merg la meciuri, nationala nu mai face nici cea mai mica performanta. Si stiti de ce? Pentru ca „nu poti sa joci fotbal de performanta in pozitie de drepti”. Asta ne spune chiar Tudor Octavian, in articolul lui.




Daca as avea posibilitatea, l-as intreba pe acest bunic cum a ajuns la aceasta concluzie. Nu stiu despre voi, dar eu unul nu l-am vazut pe Predescu sa dea goluri din pozitie de drepti. Zamfirescu nu sta drepti, atunci cand isi lasa adversarii in urma. Curt nu sta drepti, atunci cand da pase la mijlocul terenului. Si nici Mirea nu sta drepti cand da cu capul in minge. Nici chiar Lacatus nu sta drepti, pe margine. Dar stiti cine sta drepti? Haideti mai aproape, sa va spun:

Dică a spus clar că e mulţumit de atitudine! Păi, bă, tu eşti antrenor? Ce atitudine ai văzut la Nedelcu, Man şi Teixeira? De acum, o să îi zic antrenorului să modifice câte doi de la pauză, dacă vezi că nu merge jocul.  De acum o să îl pun să facă şi trei schimbări dacă e cazul: ‘Ia fă, mă, trei schimbări de la pauză. Vezi că nu joacă? Îl schimbi în minutul 15, nu stai nici până la pauză! „Faci ce spune patronul”, asta o să îi spun. Până acum nu m-am băgat, dar ce e asta? La revedere cu independenţa, dacă jucăm aşa şi spui ce spui. Dacă nu sunt eu mână de fier, se alege praful. Păi eu mănânc bătaie ca prostul, pe milioane de euro?

Puteti ghici din cine e citatul? Nu va spun. Va las sa ghiciti. Doar atat va zic, nu e general.

Tudor Octavian si-a incheiat articolul cu urmatorul paragraf, despre Lacatus: „Un Lăcătuș pântecos dând interviuri exaltate în Liga a patra e tot ce n-am vrea să mai vedem, în finalurile de carieră ale unor oameni pe care i-am iubit. Și dac-ar fi vorba numai de Lăcătuș!” 

Stim, batrane, stim. Nu vrei sa-l vezi pe Lacatus. Nici pe Iovan nu vrei sa-l vezi. Nici pe Bumbescu, nici pe Ion Ion, nici pe Ienei, pe Piturca, pe Balint, Belodedici, Barbulescu, Panduru si multi altii. Tu vrei sa vezi doar infractori. Ca de aia te-ai repezit sa-i iei interviu lui Becali, imediat ce a iesit de la mititica. De aia nu l-ai intrebat niciodata de ce a pierdut toate aceste procese, daca sustine ca echipa lui e Steaua. Si de aia va faceti acum ca LPF nu a dat niciun comunicat legat de marci si palmares. Dar, batrane, obisnuieste-te cu gandul. Fotbalul cu infractori s-a terminat. Acum vine fotbalul cu generali. Daca nu-ti place, du-te la palat, c-am auzit ca se cauta ciobani, pentru o turma de oi.