steaua afc asalt 2-0 cupa romaniei

Cupa Romaniei: Steaua Bucuresti – AFC Asalt 2-0(1-0)

Este greu sa te obisnuiesti cu meciurile jucate in timpul saptamanii de lucru, la amiaza. Si aproape ca  nu-ti vine sa crezi cand vezi suporterii stelisti ca vin la aceste meciuri, pentru a sustine echipa si pentru a canta timp de 90 de minute, fara oprire. Dar asta nu e o fantezie. E realitatea. Iar suporterii stelisti au demonstrat in aceasta toamna ca nu glumesc atunci cand canta „pentru Steaua facem orice”.

In meciul de Cupa Romaniei cu AFC Asalt, Steaua i-a rasplatit pe toti acesti suporteri minunati, care sunt mereu prezenti langa echipa. „Militarii” s-au calificat mai departe dupa ce si-au invins adversarii cu scorul de 2-0.

Ion Ion a trimis pe teren urmatorul 11:

22. Horia Iancu(Cpt.) – 25. Claudiu Zamfirescu, 4. Ștefan Pădureț, 20. Bogdan Sitaru, 3. Andrei Grigore – 21. Ghiță Constantinescu, 16. Adrian Vîlcea, 15. Mihai Olaru, 26. Răzvan Zeciu, 10. Andrei Predescu – 9. Cătălin Mirea

Meciul a inceput cum ne-am obisnuit deja, cu Steaua atacand inca din primul minut. Alexandru Tudor a arbitrat acest meci si a tinut si el sa-si faca simtita prezenta inca de la inceput. Acesta i-a acordat lui Predescu un cartonas gablen in minutul 7, pentru ca a executat o lovitura libera inainte de fluier. Insa nici chiar ”Brad Pitt” Tudor nu a reusit sa fie actorul principal al primei reprize. Surprinzator, acesta a fost un elicopter militar, cu un drapel al Romaniei, care a trecut pe deasupra Terenului 5, la o inaltime destul de joasa. Pilotul sau a incercat probabil sa vada scorul de pe tabela sau, poate, sa le strige o incurajare baietilor.

Ei bine, prezenta elicopterului a purtat noroc Stelei, baietii lui Ion Ion primind un penalty in minutul 36. Predescu a obtinut penaltyul si tot el a executat si a marcat, schimband tabela pentru prima data in acest meci. Golgeterul stelist a mari ratat doua alte ocazii mari, pana la gol. 1-0 pentru Steaua, iar scorul a ramas neschimbat pana la pauza.




Militarii au inceput mult mai bine repriza secunda, iar Claudiu Zamfirescu a dus scorul la 2-0 in minutul 48. Extrema stelista a executat perfect o lovitura libera de la 25 de metri de poarta celor de la AFC Asalt, mingea prinzand gazonul chiar in fata portarului.

Scorul confortabil de pe tabela i-a linistit atat pe stelistii din teren, cat si pe cei din tribune. Acestia din urma au trecut la cantece patriotice, in cinstea zilei nationale a Romaniei. Pana la finalul partidei, scorul a ramas neschimbat. Steaua a invins AFC Asalt cu scorul de 2-0, trecand mai departe in Cupa Romaniei si luandu-si revansa pentru cele doua puncte pierdute in campionat.

Pentru Steaua, acesta a fost ultimul meci oficial din 2017. Baietii lui Ion Ion vor avea parte de o perioada de pauza, pe care o merita in totalitate, iar apoi, din 5-7 ianuarie, vor reincepe pregatirile, cu un cantonament programat la Forban, din 22 ianuarie.

Steaua Bucuresti – AFC Asalt, 2-0(1-0)

Pentru Steaua, au marcat:

  • Alin Predescu, minutul 36.
  • Claudiu Zamfirescu, minutul 48.