kia reclama falsa

Situatie incredibila: KIA isi face reclama pe spatele Stelei, dar masinile le ia FC Fcsbul lui Becali

Chiar daca sarbatorile se apropie cu rapiditate, in redactia GSP-ului, Tolo si oamenii lui muncesc din greu pentru a transforma Steaua Bucuresti intr-un club al diavolului, pentru a-i rescrie istoria si pentru a face putina propaganda pentru Fotbal Club Fcsb. Veti spune ca exagerez, ca Gazetei ii „pasa de sport, poate prea mult”. Dar eu spun ca mai bine analizam faptele.

Intr-un articol cu titlul „Situație incredibilă: Toyota își face reclamă pe tricourile CSM Steaua București, dar mașinile le ia clubul privat al lui Virgil Stănescu!”, articol publicat chiar azi, Tolo prezinta un interviu cu Cristian Petrea, comandantul Stelei. Il puteti citi mai jos:

-Domnule Cristian Petrea, în urmă cu doi ani, Toyota România a devenit partenerul echipei de baschet masculin CSM CSA Steaua. Între cine a fost încheiată înțelegerea?
-Parteneriatul cu Toyota a fost semnat cu CS Atletic, conform înțelegerii existente între Steaua și Atletic. Este parte din strategia lui Atletic de a sprijini financiar activitatea echipei de baschet. Așa le-au fost asigurate autoturisme jucătorilor.

-Este normal  să folosească CS Atletic brandul Steaua și să administreze sponsorizările, iar la final să rămână și cu produsele?
-Înțeleg ce vreți să spuneți, dar conform protocolului, CS Atletic s-a obligat să sprijine echipa cu un buget de 300.000 euro pe sezon competițional. Este o sumă consistentă. Suntem conștienți că se folosește de parteneriatul cu Steaua și de brandul Steaua pentru a aduce aceste sponsorizări. Dar numele Steaua, care este cel mai puternic brand din sportul românesc, nu e suficient întotdeauna pentru a atrage sponsori.

-CS Atletic nu se substituie direcției de marketing a clubului Steaua!?
-Avem un birou de marketing format din trei oameni, dar cu greu reușim să finalizăm o sponsorizare de 50.000 de euro. Acum ne chinuim să atragem un partener la echipa de handbal care să vină cu un sprijin de 100.000 euro. Eu cred că parteneriatul cu Atletic este un câștig de ambele părți.





Aproape ca mi-a dat o lacrima, citind cum Cristian Petrea ne spune(plangea, probabil, in timp ce discuta cu Tolo) ca are la dispozitie cel mai mare brand sportiv din tara, dar ca nu vin sponsori. Asa o fi. Dar nu din cauza brandului, domnule colonel. Mai degraba din cauza celor care il administreaza. Insa asta e o poveste pentru alta zi. Important e ca Tolo sare in apararea brandului Steaua.

-Este normal  să folosească CS Atletic brandul Steaua și să administreze sponsorizările, iar la final să rămână și cu produsele?

Cu intrebarea asta, Tolo m-a innebunit, recunosc. Oare chiar atat de mult sa-i pese lui de brandul Steaua? Se poate. Altfel de ce ar dedica atatea articole acestui subiect?! Da, lui Tolo sigur ii pasa de Steaua si vrea ca brandul sau sa fie protejat.

Dar, intotdeauna exista un „dar”. Mic, si enervant, si permanent, si obositor. „Dar”-ul asta ne omoara pe noi. Sau, mai bine zis, omoara credibilitatea Gazetei.

Desi urla ca vrea sa apere brandul Stelei, Tolo uita ca proprii sai jurnalistii murdaresc acest brand aproape zilnic, atribuind incorect performantele obtinute de sportivii stelisti unui club infiintat in 2003, club care nu are voie sa foloseasca brandul Steaua, care nu are voie sa foloseasca numele Steaua, care nici macar nu indrazneste sa vanda produse pe care sa plaseze palmaresul Stelei, pe care sustine ca il detine, dar nu poate demonstra ca e asa.

Si asta nu e nimic. Un exemplu asemanator cu cel prezentat in articolul lui Tolo are loc chiar in aceste zile. Mai mult, asta chiar e o incalcare a legii, nu doar o presupunere de incalcare.

E vorba despre parteneriatul dintre FC Fcsb si KIA Romauto. Acesta a fost semnat la sfarsitul anului trecut, FC Fcsb primeste cam 700 de mii de euro in schimb, iar KIA Romauto isi face reclama folosind brandul si numele… Steaua Bucuresti.

Daca circuli destul de mult prin Bucuresti, nu ai cum sa nu dai peste masinile KIA conduse de oficialii FC Fcsbului. Pe ele, scrie foarte frumos, cu culoare alba, urmatorul mesaj: „FC Steaua Bucuresti powered by KIA”. Si asta in ciuda deciziei cu numarul 989A/2016 din data de 21 decembrie 2016 a Curţii de Apel Bucureşti, Secţia a IV-a Civilă, pronunţată în dosarul nr. 31705/3/2015. Ce zice acea decizie? Doar atat:

Admite apelul. Schimbă sentinţa apelată în sensul că:Admite în parte acţiunea. Interzice paratei SC Fotbal Club Steaua Bucureşti SA să folosească fără consimţămantul reclamantei semnele”Steaua”, „Steaua Bucureşti”sau a unor semne similare în activitatea comercială, inclusiv în cuprinsul denumirii comerciale şi în special în competiţiile sportive, pe documente, pe bilete de acces, pentru publicitate sub orice formă, în înscrierile în asociaţiile şi federaţiile sportive. Obligă pe parata ONRC la efectuarea radierii elementelor „Steaua Bucureşti” din cuprinsul denumirii comerciale a paratei SC Fotbal Steaua Bucureşti SA. Respinge cererea de acordare a daunelor cominatorii.Obligă pe intimata -parată SC Fotbal Club Steaua Bucureşti SA la plata cheltuielilor de judecată către apelanta-reclamantă efectuate în primă instanţă şi apel, în sumă de 450 lei.

kia fc fcsb

Pe pagina sa de Facebook, FC Fcsb ignora fara griji decizia Curtii de Apel. In poza, se poate observa cum KIA si alte companii sunt prezentate ca sponsori ai Stelei Bucuresti.

Ce ziceti? Oare ar trebui sa-si faca Tolo griji pentru brandul Steaua si in acest caz? Sau ar trebui sa-l ignore?  Ca doar stim cu totii ca echipa FC Fcsb a castigat titlul in 98, Cupa Campionilor Europeni in 86 si ca tot la ea a jucat si Emeric Ienei, in anii 60. Nu, Tolo?

Radem, glumim, dar sa trecem si la lucruri serioase. E ciudat parteneriatul dintre Steaua, CSM Bucuresti si CS Atletic? Este. Dar inca nu s-a stabilit daca e si ilegal. Insa ceea ce fac cei de la FC Fcsb si cei de la KIA chiar este ilegal. Cele doua castiga bani si imagine folosindu-se de brandul Steaua, in timp ce Steaua nu primeste nimic. Si mai incalca si o hotarare judecatoreasca. Parca problema asta este mai grava decat parteneriatul dintre Steaua si CS Atletic, parteneriat in urma caruia la Atletic ajung niste bani, e adevarat, dar macar Atletic munceste pentru Steaua.


Tolo, esti ipocrit?

Am trimis ieri, pe adresa de mail a Gazetei, gazeta@gsp.ro, o serie de intrebari la care fanii stelisti asteapta raspunsurile. Au trecut aproape 24 de ore de atunci si inca nu am primit nimic de la Gazeta.

Situatia e cat se poate de amuzanta. Chiar ieri, Tolo publica un articol in care ii ataca pe niste baieti care au refuzat sa raspunda intrebarilor trimise pe e-mail de Vrancea24.ro. Gazeta, care se lauda peste tot ca iubeste sportul, refuza insa sa raspunda unor intrebari puse de suporteri.

„Regresam”, a concluzionat Tolo in acel articol. De unde?

De unde regresam, Tolo? Ca sa putem regresa, trebuie intai sa inaintam, sa evoluam. Voi, presa din tara asta, ati evoluat vreodata? Ati reusit vreodata sa va depasiti conditia si sa lasati in urma instinctele de propagandisti, de hoti, de vanduti si ipocriti? De unde ai tu tupeul sa ne dai noua lectii si sa ne spui ca regresam, cand 90% din stirile publicate zilnic in ziarul pe care il conduci sunt despre Becali, un fost puscarias, un incult, xenofob, homofob, rasist, misogin?

Nu ai cum sa nu te enervezi atunci cand vezi minciunile, propaganda si nesimtirea acestor indivizi, care pozeaza zilnic in salvatorii sportului romanesc, desi ei l-au adus in starea in care e acum.