fc fcsb

FC Fcsb a devenit FC Brasov

Inca va mai intrebati de ce refuza cei de la FC Fcsb sa foloseasca numele echipei lor? Daca da, raspunsul e simplu. Pentru ca nimeni nu stie cine e FC Fcsb. Astazi, jurnaliștii de la L’Équipe au confundat echipa lui Becali cu FC Brasov, intr-un articol despre tragerea la sorti din Europa League.



fc fcsbIntamplarea e cat se poate de amuzanta si dovedeste din nou puterea brandului Steaua. Fara acest nume, echipa lui Becali e doar un mare 0. Nimeni nu o cunoaste, nimeni nu stie cine e. FC Fcsb nu are propria sa identitate, lucru dovedit de faptul ca sefii sai si presa din Romania refuza sa ii spuna numele.

De asemenea, articolul din L’Equipe a mai distrus un mit, cel care spune ca Europa recunoaste FC Fcsb drept Steaua. Nu e asa. Pana acum, singurele articole straine care au prezentat echipa lui Becali ca fiind Steaua au fost articole scrise dupa contactarea lui Catalin Fainisi, ofiterul de presa al celor de la FC Fcsb. Acesta obisnuieste sa minta presa straina, lucru pe care l-am aratat intr-un articol de acum cateva luni. Atunci, Fainisi le spunea unor jurnalisti elvetieni ca “Noi suntem Steaua si consideram aceasta situatie legala ca fiind o greseala.” Insa noi stim ca FC Fcsb nu e Steaua, ca nu are voie sa foloseasca numele ei si nici arca ei. In timp, si jurnalistii straini vor invata acest lucru.

Din pacate, in acest moment acesta e adevarul. Presa straina habar nu are ce s-a intamplat in Romania. Foarte putini stiu despre cele doua procese si chiar si mai putini sunt interesati sa le inteleaga. Atat timp cat clubul Steaua nu ia masuri pentru a infora presa din Romania si Europa, vor mai aparea foarte multe confuzii. Aceasta, ultima, ne-a fost favorabila noua. Altele, in schimb, poate ca vor dezinforma in favoarea FC Fcsbului.