dica becali

Sa nu va para rau pentru Nicolae Dica!

Multor stelisti inca le este greu sa treaca peste anii in care au fost mintiti si inselati de Becali si echipa lui. Multi inca se simt apropiati de jucatorii pe care i-au incurajat in acele sezoane. Din acest motiv, astazi, acestia simt ca lui Dica i se face o nedreptate, ca e umilit fara sa merite, de un patron care nu cunoaste bunul simt. Insa lor le transmit un singur lucru: Sa nu va fie mila de Nicolae Dica. Mai bine, sa va fie mila de Steaua!

Nicolae Dica nu a jucat niciodata la Steaua Bucuresti

Cu totii stim cine e Nicolae Dica. A fost unul dintre fotbalistii romani de valoare, un international care a obtinut performante frumoase in anii 2000, mai ales la nivel de club. A fost golgheter, a idolul unui numar mare de suporteri, dar a avut ghinionul sa joace la o echipa care nu era Steaua.



Sigur, Dica a jucat cu emblema si numele Stelei pe piept, iar suporterii stelisti i-au scandat de foarte multe ori numele. Insa el nu a fost niciodata jucatorul Stelei. Si nici nu e foarte clar ca ar fi fost vreodata stelist. De-a lungul timpului, Dica a injurat chiar suporterii Stelei, scuipand catre ei la un moment dat, cand era criticat pentru forma proasta, si a facut scandal in presa, spunand ca merge la Dinamo. Acest ultim episod m-a facut sa imi aduc aminte de o alta declaratie data de el, tot atunci:

„Liniste la Steaua (n.r. FC Fcsb) va fi atunci cand echipa va avea rezultate, cand echipa merge bine, toti sunt multumiti de joc si este liniste… Nu exclud varianta sa merg la Dinamo, eu merg acolo unde sunt dorit. Nu cred ca mai sunt sanse sa merg ca jucator la Steaua. Mi-as dori foarte mutl sa ma intorc, pentru ca m-am simtit foarte bine acolo si va ramane intoatdeauna in inima mea. Ca jucator nu cred ca voi reveni in Ghencea„, a spus Dica, in 2009.

Am dat acest citat pentru a va arata ca Nicolae Dica a stiut si stie chiar si acum ce apucaturi are Becali. Cu toate acestea, el a acceptat sa intre singur in gura lupului (sau berbecului, depinde cum priviti). Si nu, nu a facut-o pentru ca „Steaua nu se refuza”, deoarece stia ca acea echipa nu e Steaua. A facut-o pentru un singur individ, pentru Nicolae Dica.

La inceputul acestui an, Dica l-a atacat pe Talpan, certandu-l ca si-a facut treaba. Atunci, el a pus intrebarea „Eu pentru cine am jucat?”, intrebare pe care suporterii oilor o repeta si azi, atunci cand le lipsesc argumentele. Calm, Talpan i-a dat atunci un raspuns simplu: „Nu pentru Steaua”. Si asa si este. Din punct de vedere legal, Dica nu a jucat niciodata la Steaua. Iar el stie acest lucru, chiar daca nu recunoaste. In ianuarie, cand a avut discutia cu Talpan, Dica stia ca o sa fie noul antrenor al FC Fcsb. Scopul intrebarii era sa-i pregateasca terenul, sa il ajute sa se puna bine cu „patronul”.



Lunile au trecut, Dica a ajuns antrenor la FC Fcsb, iar Becali l-a calcat in picioare inca din prima zi. Nu a fost nicio surpriza. Becali nu a respectat si nu respecta pe nimeni. Cu atat mai putin pe Dica, om care pentru el a fost intotdeauna doar o oaie buna de dus la targ.

Asadar, putem sa spunem ca Dica si-a facut-o cu mana lui. Stia in ce se baga, stia ce a patit Mirel Radoi, cu ceva timp inainte, insa nu i-a pasat. Azi, presa si Becali isi bat joc zilnic de el, iar fostii lui colegi sar sa il apere, cerand sa fie respectat. Pentru noi e usor sa-l respectam pe Dica. La fel si pentru presa, chiar si pentru Becali. Inainte de toate, insa, Dica trebuie sa invete sa se respecte el. Altfel nu se poate.

Sa nu va fie mila de Dica. Cat timp accepta sa fie calcat in picioare, nimeni nu are oricum ce sa faca. Dar ar trebui sa ne fie mila de Steaua, deoarece acest antrenor pretinde zilnic ca el antreneaza echipa noastra. El nu respecta Steaua Bucuresti, echipa care azi joaca in Liga a IV-a si nu-l respecta nici pe antrenorul ei, Ion Ion. Mai mult, ii mai face si rau, atunci cand se lasa umilit de indivizi dubiosi. Daca chiar ar fi antrenorul Stelei, daca chiar ar iubi aceasta echipa, Dica nu ar trebui sa accepte acest tratament.

Inchei articolul cu cuvintele lui Becali, cuvinte spuse recent, la Digi Sport. Intrebat daca i-a dat telefon antrenorului, pentru a-i dictat schimbari, fostul puscarias a explodat:

„Nu va permit aceasta intrebare! Nu va intereseaza! Problema voastra e sa comentati despre fotbal. Nu am dat niciun mesaj. Daca dau un astfel de mesaj, il dau la pauza. E o minciuna! E vreo lege care nu ne lasa sa stabilim strategia clubului? Nu mai sunt Steaua, sunt FCSB. Nu are cine sa se supere. „, a spus Becali.

Poate c-ar trebui sa tina si Dica cont de aceste cuvinte. El nu e antrenor la Steaua. E antrenor la FC Fcsb. Deci nu are de ce sa se supere.