mircea sandu

Hotii inca vor sa ne fure

Mircea Sandu, unul dintre groparii sefi ai fotbalului romanesc, a pierdut sefia Federatiei Romane de Fotbal, facandu-si iesirea pe usa din spate. Dar asta nu i-a inchis gura. Cu aceeasi nesimtire pe care o arata si pe vremea cand era presedinte la FRF, cel poreclit „nasul” a declarat recent ca statul roman ar trebui sa ignore toate victoriile obtinute in justitie, in fata lui Becali, si sa il declare castigator pe fostul puscarias.

Intr-un interviu pentru Digi Sport, Sandu a declarat:

”Din punctul meu de vedere Ministerul Apărării ar fi trebuit să-i ceară o sumă rezonabilă lui Becali. Dacă există anumite inconveniente sau incompatibilități în ceea ce s-a semnat, când s-a semnat. Ar fi trebuit să-i ceară un leu sau 100 de lei și să lase clubul, să găsească o formă de alianță, fie cu baza sportivă din Ghencea, pe care să i-o închirieze lui Becali, iar el să o modernizeze. Să stăm așa să ne țigănim.”





In caz ca ati uitat, trebuie sa va reamintim ca statul roman si clubul Steaua l-au batut pe Becali in toate procesele in care aceste parti au fost implicate. Si punem aici si procesul in care Becali a fost gasit vinovat ca a inselat statul, in faimosul schimb de terenuri cu armata, nu doar procesele in care FC Fcsb a pierdut marca si numele. Cu toate acestea, in viziunea hotului de Sandu, romanii ar trebui sa se puna in genunchi in fata fostului puscarias si sa ii dea Steaua.

Interesanta e urmatoarea fraza: „Dacă există anumite inconveniente sau incompatibilități în ceea ce s-a semnat, când s-a semnat.” Cum adica daca exista, Sandule? Nu tu erai sef la federatie atunci cand ati primit FC Fcsbul direct in prima liga? Voi nu ati verificat actele? Ce s-a semnat? S-a semnat?

Nu, nu s-a semnat nimic, niciodata. Intre Steaua si Becali nu a existat niciodata nicio intelegere. Si asta a spus-o chiar Becali, care s-a laudat ca „eu nu am avut treaba cu CSA Steaua, doar cu AFC”. Cu toate acestea, Sandu si Dragomir au luat locul Stelei din prima liga si i l-au dat lui Becali, ca sa-l poata folosi echipa lui, infiintata in 2003.

Dar nesimtirea lui Sandu nu se opreste aici. Puscariabilul cere ca statul roman sa ii dea lui Becali dreptul de a folosi marca si numele Steaua pe „un leu sau 100 de lei”. Adica, dupa ce individul acesta a furat de la stat, dupa ce a provocat un prejudiciu de 37 de milioane de euro, tot statul roman ar trebui sa-i dea absolut totul: echipa, marca, numele, baza sportiva.




„Să stăm așa să ne țigănim…,” a spus Sandu, cu dezgust pe fata. Pai, batrane, voi ati distrus fotbalul romanesc. Voi ati furat tot ce ati putut din acest sport, lasandu-l aproape mort. In caz ca ati uitat, va amintim ca Mircea Sandu s-a vindecat de cancer, dupa ce a platit in jur de 140 de mii de euro pe tratamente in strainatate. De unde avea suma asta pe care cei mai multi oameni cinstiti nu o castiga intr-o viata? Din fotbal. Aproape un sfert de secol, Sandu si ai lui au furat tot ce se putea fura din fotbalul romanesc. Au ras tot. Au distrus tot. Si nu le-a fost destul. Acum vor sa mai fure un picut.

„Ne dăm în cap la UEFA, ne jignim noi pe noi, ne sabotăm noi pe noi, incredibil ce nație avem. Părerea mea este cu Ministru Apărării ar fi trebuit să scoată o hotărâre de Guvern prin care să spună că Steaua este Steaua actuală. Becali va plăti un leu, așa cum s-au vândut și fabrici și uzine, și domnul Becali să continue tradiția Stelei, cum era normal, din punctul meu de vedere”, a mai declarat Mircea Sandu.

Nasul isi doreste sa vada o impacare intre Steaua si Becali. Si nu pentru ca s-ar face el de rusine la UEFA. Nu a dat niciodata doi bani pe regulile UEFA sau pe regulile federatiei. Ci pentru ca el l-a ajutat pe Becali sa insele o tara intreaga. Presa nu a spus-o pana acum, insa, fratilor, cele doua decizii judecatoresti mai spun ceva, pe langa faptul ca FC Fcsb nu e Steaua. Acestea mai spun si ca, mai bine de 10 ani, FRF a comis abuzuri, permitand unei echipe sa joace ilegal in prima liga, cu un nume si o marca ce nu ii apartineau. Sandu si oamenii lui nu au verificat niciodata actele lui Becali, adica acele acte care in justitie nu l-au ajutat cu nimic. Au ignorat problemele si l-au ajutat. In scandalul Valiza, FRF a refuzat sa ia masuri impotriva FC Fcsbului, pasand totul justitiei din Romania si ignorand decizia acesteia, atunci cand a fost data, cativa ani mai tarziu.

Nu, nu ne sabotam noi, Sandule. Voi ne-ati sabotat. Tu si cu sleahta ta v-ati batut joc de noi si de fotbalul romanesc, permitandu-le tuturor acestor infractori sa-si bata joc de noi. Dar nu trebuie sa ne surprinda comportamentul vostru. Pana la urma, si voi ati avut sau aveti probleme cu legea. Va reamintim ca Mircea Sandu putea sa fie azi in puscarie. L-a scapat o decizie a Curtii Constitutionale, data in 2016. Aceasta spune ca infractiunea de abuz in serviciu exista doar daca se savarseste cu incalcarea legii.  Sandu si Dragomir au comis un abuz, atunci cand au dezafiliat echipa lui Mititelu, dar au incalcat doar legile fotbalului romanesc, nu si legile tarii.

Acestia sunt oamenii care azi ne dau sfaturi si care pretind sa fie respectati si ascultati.

”Va fi greu ca Ministerul să răzbată în cupele europene. Nu o să te lase cu bani publici, haideți să terminăm cu chestiile astea”, a susținut Sandu.

Mi-a placut cum si-a incheiat Sandu discursul. Se pare ca fostul sef al federatiei cunoaste, totusi, legile UEFA. Nu a vorbit de echipa departamentale, nu a vorbit de societati pe actiuni sau alte povesti. A vorbit de bani publici si are dreptate. Dar stati un pic. Oare echipele romanesti care jucau in prima liga, in timpul domniei lui Sandu, nu erau finantate tot cu bani publici? Ba da, erau. Nu toate, dar majoritatea. Nasule, asta cum o comentezi? Ca despre introducerea abuziva a FC Fcsbului in prima liga stim ca nu vrei sa vorbesti.