petrea amfb

Colonelul Petrea a ajuns vicepresedinte la AMFB. De ce? Cu ce scop?

Stirea publicata ieri de ProSport, cum ca domnul colonel Cristian Petrea, comandant al clubului Steaua, a fost ales vicepresedinte la AMFB, ne-a surprins pe toti. A fost o mutare la care nimeni nu se astepta, o mutare greu de inteles.

Multi stelisti ne-au scris ieri, dupa ce au aflat vestea. Unii dintre ei erau fericiti, considerand ca prezenta colonelului Petrea la AMFB ii va oferi Stelei un anumit grad de protectie impotriva abuzurilor si ca ii va obliga pe cei de la Academia Rapid sa nu mai triseze.

Insa, e greu de crezut ca se va intampla asta. Ligile inferioare au fost intotdeauna un fel de „vestul salbatic”, unde fotbalistii alergau arbitrii, pauzele de hidratare includeau berea si alte tipuri de bauturi alcoolice, iar echipele participante nu erau intotdeauna obligate sa prezinte neaparat 11 jucatori pe teren. Si poate chiar aceasta lipsa de reguli a dat nastere farmecului fotbalului la acest nivel. Date fiind toate aceste aspecte, e greu de crezut ca prezenta colonelului Petrea in fotoliul de vicepresedinte al AMFB va schimba ceva.


O mutare necesara?

Slaba comunicare dintre clubul Steaua si suporteri a facut ca foarte putini oameni sa stie macar de intentia lui Cristian Petrea de a candida pentru postul de vicepresedinte la AMFB. Cu toate acestea, nu secretomania conducerii Stelei ne sacaie aici, ci o intrebare destul de simpla: Cu ce scop?

De ce a candidat Cristian Petrea pentru postul de vicepresedinte? A facut-o pentru Steaua? Daca da, de ce avea Steaua nevoie de un om la AMFB?

Matei Udrea a scris articolul din ProSport, despre aceste alegeri. Acolo, el spune ca Petrea nu a fost ales chiar in cel mai corect mod posibil si ca regulamentele ar fi fost incalcate din nou. Nu stim daca e adevarat sau nu. In acest moment, a te apuca sa citesti din nou legile si regulile fotbalului romanesc e pur si simplu o pierdere de timp. De ce? Pentru ca nimeni nu tine cont de ele. Nici macar cei care le-au facut.




Steaua Libera a atras atentia de ani buni asupra neregulilor din fotbalul romanesc. De foarte multi ani am spus ca cei care conduc fotbalul romanesc nu respecta absolut nicio regula si ca fac tot ce le trece prin cap. Daca acum s-a intamplat la fel, nu ar trebui sa ne surprinda. Ganditi-va doar cate incalcari ale regulamentelor au avut loc doar in acest an. In Liga 1, de exemplu, FC Fcsb a interpretat cum a vrut legile FRF. Intai si-a schimbat numele cand a vrut, apoi a facut scandal la sfarsitul campionatului, cerand titlul, desi a terminat pe 2. Vestul salbatic a fost zero pe langa ceea ce traim noi. Dar sa ne intoarcem in prezent, la ale noastre.

Chiar daca a fost ales ilegal, tot nu am inteles cu ce scop a candidat Cristian Petrea. Conform regulamentelor, poti fi ales in conducerea AMFB doar daca esti reprezentantul unui club care e membru al AMFB. Asta inseamna ca, daca Steaua promoveaza si pleaca de la AMFB, Cristian Petrea nu va mai putea fi vicepresedinte. Deci comandantul Stelei se va putea bucura de acest post doar pana la vara.

Asta daca nu cumva intentioneaza sa tina Steaua in Liga a IV-a, la AMFB.

E un gand negru, dar unul pe care nu il putem ignora. Fostul conducator al clubului, colonelul Boroi, s-a folosit de Steaua pentru a castiga un post de secretar general la COSR. Si da, trecerea la COSR este cu siguranta un pas inainte, mai ales daca ne gandim ca, atat timp cat a condus Steaua, Boroi si-a facut treaba foarte, foarte prost.

Pentru a-i fi lui bine, Boroi s-a luptat pentru a opri reactivarea sectiei de fotbal a Stelei, lucru care s-ar fi putut intampla in 2015. Ar fi groaznic pentru Steaua daca si colonelul Petrea gandeste la fel. Sa fim foarte clari. Nu e o problema ca Steaua joaca in Liga a IV-a. E o problema daca Steaua se multumeste sa joace in Liga a IV-a. 

Din reflex, din cauza tuturor necazurilor prin care am trecut in ultimii ani, ne gandim automat la ce e mai rau. Sa speram  ca nu va fi asa. Sa speram ca Cristian Petrea a facut aceasta mutare pentru binele Stelei. Insa, in acest moment, ne este foarte greu sa intelegem de ce comandantul unui club cu mai multe sectii sportive a simtit nevoia sa isi mute atentia doar asupra fotbalului si sa devina vicepresedintele unei asociatii cu care clubul nu prea are legaturi.

Oare nu ar fi putut ocupa Neagoe, seful sectiei de fotbal, sau Lacatus pozitia de vicepresedinte la AMFB, domnule Petrea? Ca sa puteti dumneavoastra sa va concentrati linistit asupra intregului club Steaua.

Intrebari avem, cu sutele. Pentru ca aceasta mutare da  nastere la sute de intrebari. Acum asteptam raspunsuri. Si speram sa le si primim. Macar ca sa isi poata justifica salariile cei din departamentul de comunicare al Stelei.