andries

Doamna Andries, dar de ce sa spui „Steaua” in loc de FC Fcsb?

Se apropie sarbatorile de iarna, iar vacantele la munte costa. Asadar, gesepistii s-au apucat din nou de articole in care lovesc in Steaua si trimit pupe subtile fundului din Pipera. Putini din oamenii lui Tolo au fost, in acest an, mai porniti impotriva Stelei ca Maria Andries. In ultimul sau articol, aceasta doamna(sau domnisoara, nu stim exact cum stau lucrurile acolo) s-a dat indignata de faptul ca CNA-ul le-a interzis televiziunilor sa dezinformeze, dar nu le-a interzis sa difuzeze niste scene oribile, ale unei crime.




Vreau sa spun ca ideea secundara a articolului doamnei Andries e corecta. Televiziunile au luat un eveniment tragic si l-au transformat in produs care sa le aduca bani. Asa ceva nu ar fi trebuit sa aiba loc niciodata. CNA trebuie sa intervina imediat si sa ii amendeze foarte dur pe toti cei care s-au folosit de moartea unei tinere pentru a face bani.

Avem nevoie de legi. Avem nevoie de legi foarte, foarte dure. Si nu doar in ceea ce priveste audiovizualul, ci si in justitie. Un set de legi dure, cu pedepse foarte, foarte dure (poate chiar pedeapsa cu moartea, pe care lumea „civilizata” o priveste azi cu dezgust) ar putea preveni aceste derapaje. Si poate ca ar preveni si coruptia, crimele, violurile, adica toate lucrurile care ne scot in strada in aceste zile. Dar acest gen de discutii nu isi au rostul pe un site care vrea sa se concentreze asupra Stelei si a sportului.

Asadar, suntem de acord cu doamna Andries intr-o privinta. Dar nu am inteles de ce a simtit nevoia sa se foloseasca de o incalcare a legilor pentru a justifica alta incalcare. Sa fim foarte bine intelesi. Aici nu exista loc de interpretari. FC Fcsb nu are voie sa foloseasca deloc numele „Steaua”. Cei care folosesc acest nume pentru a vorbi despre FC Fcsb nu fac altceva decat sa dezinformeze.




Si atunci o intrebam si noi pe doamna Andries: De ce ar trebui sau ai vrea sa spui „Steaua” in loc de FC Fcsb?

Noi stim de ce ar vrea cei ca doamna Andries sa spuna „Steaua”. Si stim si ca ei nu vor recunoaste niciodata motivul. Dar, publicand astfel de articole, ei se afunda tot mai mult in aceasta mocirla, devenind tot mai murdari, tot mai complici la acest furt.

Nu a fost corect ca televiziunile s-au folosit de un eveniment tragic pentru a face bani. Dar nu e corect nici ca se folosesc de imaginea Stelei pentru a-si promova emisiunile. Ii aducem aminte doamnei Andries ca Steaua joaca in Liga a IV-a. Nu in Liga 1, nu in Europa League. Echipa care joaca acolo nu e Steaua. Ea se numeste FC Fcsb si nu are nicio legatura cu Steaua.

Doamna Andries e revoltata ca exista Steaua, dar nu o revolta deloc faptul ca nimeni nu-i spune echipei lui Becali pe nume. GSP, fostul oficios al partidului comunist roman, ii spune FCSB, lasand sa se inteleaga ca acea insiruire de consoane e un acronim. Nu e. Numele echipei e FC Fcsb.

ProTV si Sport.ro folosesc denumirea „stelistii”. Dar nici asta nu e numele echipei lui Becali. Aceasta nu se numeste FC Stelistii, ci FC Fcsb. Si chiar daca 80% din reportajele celor de la ProTV si Sport.ro sunt despre aceasta echipa, niciunul din aceste reportaje nu ii prezinta numele adevarat, adica FC Fcsb.

A da la televizor imagini ale unei crime demonstreaza proasta crestere, prostul gust, nesimtirea, lipsa de empatie dar si lipsa de respect fata de privitori. Insa, nu stiu daca este ilegal. S-ar putea sa fie. Insa stiti ce este ilegal? Dezinformarea. Chiar Constitutia Romaniei le interzice ziarelor si televiziunilor, publice sau private, sa isi dezinformeze cititorii sau telespectatorii. Oare doamna Andries stie lucrul asta?