vali argaseala

Radem de nea Vali, dar uitam ca FC Fcsb joaca ilegal in Liga 1

GSP a anuntat ieri, in sfarsit, ca FC Fcsb joaca ilegal in prima liga, echipa lui becali neavand Certificat de Identitate Sportiva. Este, fara indoiala, stirea momentului. Sau ar trebui sa fie. Chiar ar fi, daca am trai intr-o tara normala. Din pacate, noi traim in tara unde gluma este lege, iar legea este vazuta ca o gluma proasta. Si uite asa a ajuns nea Vali Argaseala pe prima pagina a ziarelor de astazi. Nu cu lamuriri in ceea ce priveste CIS-ul FC Fcsbului, ci cu poezii de gradinita.

Nea Vali Argaseala a fost prezent la toate, langa Gigi si MM. Doar ca el a tacut mai mult. Si asta pentru ca este, probabil, considerat fratele mai mic. Astazi, el e presedintele FC Fcsbului. In teorie, e omul care conduce clubul. In teorie, el ar trebui sa stie cum stau treburile cu CIS-ul, cu inregistrarile la MTS, cu de toate. Dupa stirea de ieri, GSP ar fi trebuit sa se napusteasca asupra lui cu intrebari taioase, care sa-l faca sa transpire din greu. Nu s-a intamplat asa.




In schimb, cei de la GSP au facut un articol in care au publicat poeziile scrise de fostul arbitru. Ce gluma proasta! Stirea anului a fost data uitarii, inlocuita cu niste versuri de doi bani, despre sentimentele lui Vali. Ce sentimente? Ce trairi poate avea un om care s-a inhaitat la viata lui cu personaje precum Gigi Becali si MM Stoica, doi fosti puscariasi? In asteptarea raspunsurilor la aceste intrebari, putem concluziona doar ca nici poetii nu mai sunt ce-au fost.

E amuzant sa citesti versurile scrise de Vali Argaseala. E amuzant pentru ca doar rasul iti mai ramane in aceste conditii. Sa dai cu pumnul, sa spargi ceva, acestea nu te-ajuta cu nimic. Asa ca mai bine razi.

Dar adevarul ramane. Mizeriile facute de FC Fcsb raman. Mai devreme sau mai tarziu vor iesi la suprafata. In urma articolului de ieri, nimeni nu a indraznit sa prezinte vreo poza cu CIS-ul FC Fcsbului, sa vedem daca acesta exista.

Astazi, Razvan Burleanu a facut un interviu live, pe pagina de Facebook a federatiei. Intrebat fiind de problemele FC Fcsbului, acesta a spus ca echipa lui Becali detine un certificat de identitate sportiva. A evitat, insa, sa spuna daca e vorba de vechiul certificat sau daca e unul nou.

Probabil ca FC Fcsb continua sa foloseasca CIS-ul vechi, cel pe care apare numele Steaua Bucuresti. In luna decembrie a anului trecut, judecatorii de la Curtea de Apel au decis foarte clar ca FC Fcsb nu poate folosi numele Steaua, pentru a se afilia la vreo federatie sau pentru a juca meciuri de fotbal. Astel, CIS-ul lor vechi devine nul. L-a inlocuit FC Fcsbul? Si-a luat unul nou? Cu ce nume? Sau continua sa incalce legile? Experienta ne impinge sa dam crezare ultimei variante.

Cineva se joaca cu focul. Foarte bine. Totusi, sa nu uite ca poeziile nu ajuta la reducerea anilor de inchisoare. S-a auzit, nea Vali?