Duckadam

Sondajele platite le vor face probleme lui Duckadam si Petrea

Steaua Libera a incercat intotdeauna sa-i protejeze pe fostii mari sportivi stelisti impotriva atacurilor lui Gigi Becali. Si am facut acest lucru indiferent ca a fost vorba de oameni precum Tudorel Stoica, care au fost de la inceput alaturi de noi si de Steaua, sau de oameni precum Ilie Dumitrescu, care au preferat sa ii intoarca Stelei spatele si sa stea langa fostul puscarias. Asadar, il vom apara si pe Duckadam, pe care Becali l-a umilit din nou, la TV.

Prezent la Digi Sport, alaturi de Ilie Dumitrescu, Duckadam a discutat despre schimbarea antrenorului la echipa FC Fcsb. De acasa, din fotoliu, Becali a tinut mortis sa intre si el in direct, la emisiune. La un moment dat, enervat ca vorbea Ilie si ca nu putea sa-i dea drumul unuia din monologurile sale preferate, fostul puscarias s-a rastit la Duckadam si a urlat: „Pui tu antrenor la Steaua?”

Raspunsul la aceasta intrebare este unul simplu, „Nu”. Deoarece Duckadam nu lucreaza la Steaua. Lacatus ar putea sa schimbe antrenorul echipei noastre, el fiind coordonatorul proiectului. La fel si Petrea, care e comandantul clubului Steaua. Suntem insa siguri ca Becali nu a vorbit despre Steaua, ci despre FC Fcsb, dand din nou dovada de lipsa de bun simt si respect fata de justitie.




La FC Fcsb, Duckadam ocupa functia de presedinte de imagine. Toata tara stie ca e acolo doar de forma, ca e platit de Becali doar ca sa fie prezent si ca nu are absolut nicio putere. Insa asta nu inseamna ca trebuie umilit. Ca fost mare fotbalist stelist, Duckadam ar trebui sa poate sa isi dea cu parerea despre fotbalul romanesc si chiar sa poata propune antrenori sau jucatori. Dar Becali e un tiran absolut, care nu suporta ca cineva sa fie considerat deasupra sa.

E trist, pentru ca Duckadam nu merita acest tratament. Chiar daca a facut tot ce a facut, nu merita. Ar merita ca realizarile sale sa fie apreciate si sa fie si el ascultat. Si mai trist e faptul ca Duckadam va avea probleme si mai mari in viitorul apropiat. Contactat de GSP pentru a vorbi despre un sondaj facut de Avangarde, fostul mare portar s-a scapat si a spus:

Domnilor, Steaua e clar cea mai iubită echipă din România și nimeni niciodată nu o va întrece. Când merg prin școli, prin licee, pe la diverse acțiuni, toată lumea spune doar de Steaua, nu există FCSB. Asta e adevărata echipă care a făcut istorie pentru fotbalul românesc! Nu există o altă echipă, nu știe nimeni de FCSB.

FC Fcsb exista?

Asa este, nu stie nimeni de FC Fcsb, pentru ca aceasta echipa nu exista. Cel putin nu oficial, pentru ca inca nu am vazut certificatul sau de identitate sportiva.  In ceea ce priveste aceasta echipa, stim doar de existenta unui singur CIS, cel pe care scria numele „SC Fotbal Club Steaua Bucuresti SA”. Insa, decizia data iarna trecuta, de Curtea de Apel, ii interzice clubului lui Becali sa foloseascasemnele “Steaua”, “Steaua Bucuresti”, sau a unor semne similare în activitatea comercială, inclusiv în cuprinsul denumirii comerciale şi în special în competiţiile sportive, pe documente, pe bilete de acces, pentru publicitate sub orice formă, în înscrierile în asociaţiile şi federaţiile sportive.” Pe scurt, FC Fcsb nu are voie sa foloseasca un CIS pe care scrie „Steaua”.

Chiar GSP a anuntat in aceasta saptamana ca FC Fcsb nu exista, recunoscand ca un certificat cu numele echipei lui Becali nu apare la Ministerul Tineretului si Sportului. Asta inseamna ori ca FC Fcsb nu are CIS, ori il foloseste pe cel vechi, care a devenit nul.


Sondajele platite sunt triste, nu relevante

Probabil ca Duckadam va fi bagat in sedinta de Becali, in urma declaratiilor date oamenilor lui Tolo. Si e pacat, pentru ca Duckadam nu a facut altceva decat sa spuna adevarul. Romania chiar nu stie nimic despre FC Fcsb. Si asta pentru ca oamenii lui Tolo si nea Ovi dezinformeaza, mint si fac propaganda pentru un fost puscarias.

Astfel, nu poti sa te astepti ca oamenii sa stie adevarul. Cu toate problemele pe care le au romanii, nu poti pretinde ca ei sa isi piarda vremea cautand informatii corecte, pentru a afla daca Becali a furat sau nu. Va reamintim ca cei mai multi romani au considerat ca cel care conduce din umbra echipa FC Fcsb a fost bagat la puscarie nemeritat. Asta desi a fost prins cand incerca sa dea mita, in cazul Valiza, desi dovezile au fost toate impotriva lui in cazul schimbului de terenuri si desi bodyguarzii lui au tras cu pistoalele pe strazile din Bucuresti, ca in filmele cu mafioti, in timp ce incercau sa-i prinda pe cei care i-au furat masina. Romania nu stie cine e cu adevarat Gigi Becali, pentru ca presa din Romania e platita de el, pentru a-i face o imagine buna. Foarte putini au indraznit sa scrie despre firmele pe care Becali le-a falimentat, despre oamenii carora le-a dat tepe, ruinanandu-i, despre cei pe care i-a lasat pe strazi. Deci nu trebuie sa ne mire ca exista asemenea sondaje.

Mai mult, sondajul Avangarde este destul de dubios. Nu stim cine l-a cerut si nu stim nimic despre cei 800 oameni contactati. Acestia au fost de parere ca Gica Popescu, condamnat la puscarie pentru ca a furat, ar trebui sa fie sef la FRF si l-au votat pe Duckadam drept al treilea cel mai mare fotbalist roman, dupa Hagi si Dobrin.  Fara a minimaliza performantele obtinute de Duckadam, credem totusi ca au fost altii mult mai buni ca el. Marcel Raducanu, Boloni, Tudorel Stoica, Belodedici sau Lacatus sunt doar cativa din stelistii care il intrec. Astfel, ajungem la concluzia ca acel sondaj nu este chiar atat de relevant, cei chestionati nefiind, probabil, foarte bine informati.

Dar asta este deja o problema, una foarte mare. Si este problema colonelului Cristian Petrea, comandantul Stelei. Acesta trebuia sa ia toate masurile pentru a se asigura ca suporterii stelisti cunosc deciziile din procesele castigate de Steaua. Toate acele decizii sunt de o importanta inimaginabila si acum vedem cat de mult rau face faptul ca multi suporteri stelisti nu le cunosc sau nu le inteleg. Colonelul Petrea le ignora acum. Insa, va veni o zi in care nu le va mai putea ignora si va trebui sa raspunda pentru toate actiunile sale. 

GSP, fostul oficios al partidului comunist, a sarit rapid sa foloseasca acest sondaj pentru propaganda cu care ne-a obisnuit deja. Nu ne putem supara pe ei, pentru ca ii intelegem. E iarna, cheltuielile cresc, vin si sarbatorile. Un bonus consistent, venit din directia Pipera, e foarte bine-venit acum. Nu, baieti?