2018 lacatus

Imi doresc un 2018 fara hoti, fara plagiatori, fara mincinosi si fara sclavi

O veche vorba ne spune ca, macar de Craciun, trebuie sa incerci sa fii mai bun. Dar asta e prea mult pentru unii care, dupa ce au furat, au mintit si au batjocorit tot anul, simt nevoia sa faca la fel si de sarbatori. Nu e placut sa stii ca imparti tara cu astfel de indivizi. Totusi, ceva bun poate rezulta si din comportamentul lor execrabil. Pentru oamenii normali, decenti, corecti, acesti indivizi pot fi exemplul negativ, care trebuie evitat cu orice pret. Si cum sfarsitul lui 2017 este foarte aproape, putem doar sa speram ca 2018 va fi un an mai bun.




Procesle castigate de Talpan in instanta au avut ca efect impartirea suporterilor stelisti. O parte din ei au ales sa fie alaturi de Steaua Bucuresti, chiar daca echipa noastra a fost nevoita sa porneasca de jos, din Liga a IV-a. Cealalta parte, insa, a ales sa sustina o alta echipa, numita FC Fcsb. Desi si aceasta a doua tabara sustine ca iubeste Steaua, comportamentul membrilor sai arata chiar contrariul. In ultimul an, acestia s-au imbracat in culorile rivalilor de la Dinamo, au protestat impotriva justitiei si pentru Becali, ba chiar au injurat Steaua la multe meciuri de-ale FC Fcsbului. E un comportament greu de inteles, dar care ne arata ca aceasta despartire este cat se poate de buna, atat pentru Steaua cat si pentru suporterii sai.

Unii inca viseaza la impacari si isi doresc ca suporterii stelisti sa se uneasca cu cei ai FC Fcsbului. De ce? Asta nu stie nimeni, dar nici nu mai conteaza. Cele doua tabere nu sunt compatibile. Sunt total opuse, la toate capitolele. Daca suporterii stelisti sunt loiali, originali, corecti si respectuosi si decenti in ceea ce priveste legendele clubului pe care il sustin, nu acelasi lucru poate fi spus despre suporterii FC Fcsbului. Cu fiecare zi ce trece, acestia din urma tin neaparat sa arate lumii ca nu sunt altceva decat o prelungire a lui Becali. La fel ca fostul puscarias, acestia nu respecta legile si fura si plagiaza, atunci cand au posibilitatea sa o faca.

Peluza Ros-Albastra este un grup care a aparut pentru a sustine FC Fcsbul. Sunt finantati de Becali si, la multe meciuri, acestia au fost surprinsi injurand Steaua. Recent, acestia l-au atacat pe George Ogararu, pe care l-au botezat „Oagare”, pentru ca fostul fundas a indraznit sa spuna ca adevarata Steaua Bucuresti e cea din Ghencea. Nu a fost prima data cand acestia au lovit in Steaua si stelisti. Daca vor sa nu fie asociati cu Steaua si sa aiba propria lor identitate, de FC Fcsbisti, asta e foarte bine. Totusi, ar trebui sa se concentreze mai mult asupra echipei lor si sa nu mai paraziteze imaginea Stelei.

plagiatori 2018 peluza ros-albastra

Dupa ce au injurat Steaua, dupa ce l-au injurat pe Ogararu, dupa ce i-au injurat pe suporterii stelisti care sustin echipa noastra in Liga a IV-a, Peluza Ros-Albastra a decis sa le ureze „Craciun fericit!” celor care ii urmaresc pe Facebook. Cum au facut-o? Cu o poza creata de cei de la Asociatia Stelistilor 1947, asociatie a suporterilor stelisti, care sponsorizeaza Steaua Bucuresti. Si, pentru ca minciuna sa fie cat mai credibila, cei de la Peluza Ros-Albastra au taiat poza furata de la stelisti, ca nimeni sa nu-si dea seama ca e furata.




Din fericire, suporterii stelisti sunt vigilenti. Deasupra, puteti vedea poza originala, dar si postarea celor de la Peluza Ros-Albastra. Un furt rusinos, o minciuna, o inselatorie. Dar nu ar trebui sa ne surprinda. Acesti indivizi sustin o echipa care e faimoasa chiar pentru ca a inselat oameni, pentru ca a furat identitatea altei echipe, pentru ca a plagiat si pentru ca si-a insusit munca altora. Iar acesta nu e singurul exemplu. Suporterii celor de la FC Fcsb fura destul de des cantecele suporterilor stelisti, sloganurile etc. Nu s-au schimbat pana acum si nu se vor schimba nici in 2018. Asadar, orice discutie despre impacare devine inutila.

In 2018, prapastia dintre suporterii stelisti si cei ai FC Fcsbului se va adanci si mai mult. Asa trebuie sa fie. Asta e un lucru bun. Pentru ca, in 2018, sunt sanse foarte mari ca FC Fcsb sa se desfiinteze. Cel mai probabil, la anul vom primi o decizie in dosarul cu prejudiciul. Poate ca nu va fi definitiva, insa nici nu va trebui sa fie. Daca judecatorii decid ca echipa lui Becali trebuie sa plateasca o suma mai mare de 5 milioane de euro pentru ca a folosit ilegal imaginea Stelei, fostul puscarias isi va baga echipa in faliment. Varianta vanzarii e exclusa, din moment ce nimeni nu s-ar grabi sa cumpere o echipa fara identitate dar cu o gramada de datorii. Cel mai probabil, FC Fcsb se va desfiinta. In acel moment, s-ar putea sa ne trezim la meciurile Stelei cu o multime de fosti suporteri de-ai FC Fcsbului. Asta nu e bine.

Imi doresc ca, in 2018, FC Fcsbul sa dispara. Si, odata cu aceasta echipa, sa dispara si mentalitatea de FC Fcsbist. Nu mai vreau sa vad hoti, nu mai vreau sa vad plagiatori, mincinosi sau tepari. Acesta ar fi primul pas spre un fotbal mai curat, mai corect si mai sanatos. In timp, dupa mai multi ani, poate ca acesti indivizi vor intelege ca au gresit si vor incerca sa evolueze. Acum, insa, acestia nu trebuie lasati in viata Stelei. Cu ei alaturi, riscam sa ne intoarcem in 2003.

Pentru Steaua si stelisti, 2017 a fost un an bun. Am reusit sa reactivam echipa noastra de fotbal, am reamintit tarii ce inseamna Steaua Bucuresti, iar suporterii stelisti au demonstrat din nou ca sunt cei mai buni din tara. Mai mult, aparitia Asociatiei Stelistilor 1947, asociatia care sponsorizeaza chiar echipa Steaua Bucuresti, a demonstrat ca suporterul stelist e pregatit sa faca pasul spre era moderna, una in care suporterul si clubul pe care il sustine traiesc intr-o relatie de simbioza, unul neputand exista fara celalalt.

Sa speram ca 2018 va fi cel putin la fel de bun. Sa speram ca Noul An ne va aduce o promovare, dar si un fotbal mai bun si mai corect, fara hoti, fara mincinosi si fara escroci.

Forza Steaua si La Multi Ani!