maro mironica

Povestea lui Maro

In lumea aceasta plina de tradare, e trist sa vezi cum se destrama cupluri despre care ai crezut ca vor ramane impreuna pana la moarte. E trist, dar se intampla. Si daca Angelina Jolie s-a despartit de Brad Pitt (cel adevarat, nu Alexandru Tudor), atunci nu trebuie sa ne surprinda ca si Mihai Mironica s-a despartit de Becali. Iar Povestea lui Maro, articolul pe care il cititi acum, este chiar despre aceasta despartire.

E important sa spunem inca de la inceput ca despartirea nu pare a fi una definitiva. Este, mai degraba, o fuga „pana la mama, ca sa isi dea seama nenorocitul ce a pierdut”. Spunem asta pentru ca, in ultimul sau articol, Mironica maraie la mana care l-a hranit, dar nu o musca.

De altfel, articolul pare chiar o oda inchinata lui Becali, la prima vedere. Acesta incepe cu un paragraf in care Mironica spune despre fostul puscarias ca e „un vizionar”, „un Columb al Piperei”. Mai ales a doua expresie pare ca il ridica pe Becali la rang de erou. Insa nu e asa. Columb, prin descoperirile sale, le-a permis unor baieti sa ia cu forta pamantul altor baieti. Atunci, procesul s-a numit colonizare. Acum, el se numeste furt. Si, din pacate multi oameni care locuiau in Pipera, in anii 90, Becali a facut exact precum Columb. A luat cu forta, a demolat, a mutat oamenii in alte locuri, dar asta e o poveste pentru alta zi.




Iti dai seama chiar din titlu ca articolul lui Mironica e un atac. „Becali de la FCSB”! FCSB?! Nu Steaua? Mironica a fost pana acum cel mai energic aparator de-al fostului puscarias. A refuzat cu nesimtire sa respecte hotararile judecatoresti si a continuat sa spuna Steaua, in loc de FC Fcsb. Dar nu si acum. Acum, Mironica a trecut la FCSB. Chiar mai mult, cuvantul „Steaua” nu apare deloc in articol.

In momentul in care ajungi la paragraful unde Becali e comparat cu Al Bundy, stii sigur ca ceva nu e in regula. Si-ajungi sa te intrebi ce l-ar fi facut pe acest om, Mironica, sa isi tradeze stapanul. Sa fi primit, oare, un bonus mult prea mic, la sfarsitul anului trecut? Sa nu ii fi trimis Becali traditionalul mesaj de „La multi ani!”, la trecerea dintre ani? Sau poate ca nu a fost trecut pe lista de oameni care vor face deplasarea la Roma. Se stie doar ca Mironica este fan Lazio si ca ii place sa calatoreasca impreuna cu fostul puscarias peste tot prin Europa, lucru pe care chiar el l-a recunoscut.

Nu stim raspunsurile la aceste intrebari. Putem doar sa presupunem. Cel mai probabil, acest articol este doar rezultatul caracterului lui Mironica. Pana la urma, e destul sa te uiti ce adresa de mail i-au facut sefii de la PRO TV, ca sa intelegi cat de respectat este acesta. Maro@protv.ro este adresa lui. Sa fi venit din partea noastra, ar fi fost de ras. Asa, venind din partea sefilor lui Mironica, e de plans. Aceasta este parerea pe care cei care-l platesc o au despre faimosul comentantor.

As vrea sa-i ofer acestei povesti un final fericit. As vrea, dar nu pot. Pentru ca stiu foarte bine ce fel de animale sunt cele despre care am vorbit aici. Astazi se mananca intre ele, maine se pupa, iar poimaine vor fi din nou una la gatul celeilalte. Si tot asa. Nu poti sa ceri respect, onoare sau demnitate, de la jivinele din jungla-ntunecata.