laurentiu Rosu

Laurentiu Rosu a dezvaluit ca FC Fcsb s-a inscris in Liga 1 in 2003

Dupa informatiile interesante publicate in autobigrafia sa, generalul in rezerva Laurentiu Rosu, fostul comandant al CSA Steaua Bucuresti, a oferit o noua declaratie extrem de interesanta. Intr-un interviu pentru Libertatea, acesta recunoaste ca a ajutat FC Fcsbul sa se inscrie in Liga 1.

Puteti citi aici intreg interviul din Libertatea. In el, generalul Rosu ne spune aceleasi lucruri ca si pana acum. Incearca sa para ca a vrut intotdeauna binele Stelei, insa chiar declaratiile sale contrazic acest lucru. Mai mult, explicatiile sale ne arata ca el nici nu prea cunostea situatia de la clubul pe care il conducea. Singura noutate din interviul acordat celor de Libertatea este fragmentul de mai jos:

”Libertatea: Credeți că Gigi Becali a dat bani negri ca să ia clubul? Echipa nu era ca un portofel cu care să fugă. A venit în casa armatei, echipa a mai jucat acolo ani buni. N-a știut nimeni că un infractor intra într-o unitate militară?

Laurentiu Rosu: N-am de unde să știu dacă a dat bani negri. Sau dacă a dat vreo sumă de bani către MApN. Dar a închiriat stadionul cu acte! A dat bani celor de la MapN ca să închirieze stadionul. Asta se cunoaște. Eu am spus ce am știut, ce s-a întâmplat până prin 2003 – 2004. După, nu cunosc. Mie mi s-a tras de la o hârtie pe care le-am dat-o ca să poată să înscrie echipa în Liga 1 și în cupele europene. Am fost prins între ciocan și nicovală. Dacă nu le dădeam, săreau toți pe mine! După ce le-am dat, m-au „executat”.”



In primul rand, trebuie sa il felicitam pe Octavian Cojocaru, reporterul de la Libertatea, care a pus in sfarsit intrebarea de care a fugit intreaga presa din Romania, mai ales cea sportiva: ”A dat Gigi Becali bani negri?”. Noi credem ca da. Cel putin asta e concluzia la care am ajuns dupa ce am citit cartea generalului Rosu, carte in care el recunoaste ca Becali ii dadea bani, pe care el ii baga prin niste fundatii, pentru a-i trimite la club intr-un final. Insa haideti sa ne uitam acum peste raspunsul pe care generalul Rosu i l-a dat domnului Cojocaru.

Desi l-a laudat si continua sa il laude pe Becali, sustinand ca acesta a facut totul corect, fostul comandant al Stelei nu mai e de data aceasta chiar asa de sigur ca fostul puscarias nu a dat bani negri. Ba chiar se contrazice, spunand ca nu stie daca Becali a dat vreo suma de bani catre MApN. In cartea sa, generalul Rosu chiar enumerat anumite sume cu care, sustine dansul, Gigi Becali ar fi sponsorizat Clubul Sportiv al Armatei Steaua.

”Prin aceasta fundatie a sponsorizat echipa de hochei cu 10000 de dolari, am aici contractul din 14 martie 2003, cu semnatura lui G. Becali si a trezorierului Mihai Dimancea(un fost mare baschetbalist), care conducea fundatia; a sponsorizat tot cu 10000 de dolari echipa de volei si cu 5000 de dolar pentru sectiile de jocuri, bani care au ajuns la echipa de rugby care a castigat campionatul. Pentru toti acesti bani, contrar unor persoane din minister care au spus ca as fi luat eu banii, am dovada pe care o sa o atasam la final,”  a scris generalul Rosu in cartea sa.

Dar cel mai interesant aspect este a doua parte a raspunsului sau:

Mie mi s-a tras de la o hârtie pe care le-am dat-o ca să poată să înscrie echipa în Liga 1 și în cupele europene. Am fost prins între ciocan și nicovală. Dacă nu le dădeam, săreau toți pe mine! După ce le-am dat, m-au „executat”.”



Despre ce hartie vorbeste generalul Rosu? Acesta nu a dat alte detalii, insa noi credem ca stim despre ce e vorba. Pe site-ul FRF, chiar si azi, echipa SC Fotbal Club Fcsb SA este prezentata ca avand sediul la urmatoarea adresa: B-dul Ghencea, nr. 45, Sector 6, cod postal 061692. Problema e ca echipa lui Becali nu a avut niciodata sediul acolo.

SC Fotbal Club Fcsb SA a fost infiintata in 2003. La inceput, echipa avea sediul la Marriott, unde Becali a inchiriat cateva bioruri. Societatea lui Becali si-a schimbat sediul, ajungand in cele din urma in Mogosoaia, insa niciodata nu a fost localizata in Bulevardul Ghencea, la numarul 45. La aceasta adresa gasiti un singur lucru, complexul sportiv Steaua. La aceasta adresa, o singura societate a avut sediul: nonprofitul AFC Steaua Bucuresti.

Hartia despre care noi credem ca vorbeste generalul Rosu este probabil o confirmare a faptului ca echipa lui Becali are sediul in acelasi loc precum AFC-ul lui Paunescu. Asta chiar daca FC Fcsb nu era atunci localizata acolo. Dar probabil ca aceasta hartie a fost necesara pentru a mentine in viata minciuna cum ca echipa lui Becali e aceeasi echipa ca si acea echipa a Stelei care a inceput sezonul 2002-2003, dar care nu l-a mai terminat niciodata.

Se poate, evident, sa nu avem dreptate. Se poate ca generalul Rosu sa vorbeasca despre alta hartie. Totusi, daca FC Fcsb era Steaua, asa cum acesta sustine, de ce mai avea nevoie de o hartie de la clubul Steaua, pentru a se inscrie in Liga 1? De ce mai avea nevoie sa se inscrie in Liga 1 in primul rand? Daca chiar ar fi fost Steaua, ar fi fost inscrisa deja in Liga 1. Nu ar mai fi avut nevoie de nimic, pentru ca nu ar fi avut nevoie sa se inscrie din nou.

Cu fiecare saptamana care trece, aflam tot mai multe despre ce s-a intamplat in 2003. Cel mai probabil, in acest an vom afla adevarul. Si daca nu in acest an, atunci cu siguranta in 2019, cand FC Fcsb va disparea.