Marius Batfoi

Pe ce post va juca Batfoi?

Primul transfer facut de Steaua in acest an a fost intr-adevar unul surprinzator. La 27 de ani, atacantul Marius Batfoi si-ar fi gasit usor o echipa in Liga II sau chiar in Liga 1. Astfel, aducerea sa poate fi considerata o mare lovitura pentru Lacatus. Totusi, acum ca transferul a fost finalizat, apare o intrebare foarte importanta: unde va juca Batfoi?

Anul trecut, Batfoi juca in Liga 1, pentru ASA Tg. Mures. Acest lucru e destul ca sa-l recomande pentru postul de titular. De altfel, e putin probabil ca atacantul sa fi venit in Liga a IV-a pentru a sta rezerva. Si, atunci, ce pozitie va ocupa noua achizitie a Stelei?

Presupunand ca Ion Ion va continua sa foloseasca acelasi sistem 4-3-3, pe care l-a folosit si in tur, putem sa ne imaginam ca Batfoi va ataca un loc din treiul ofensiv. Inaltimea si experienta ii permit sa joace ca varf impins, dar viteza il poate ajuta si pe benzi.



Putem elimina de la inceput postul de extrema stanga. Acolo joaca chiar golgeterul echipei, Alin Predescu, si e putin probabil ca acesta sa fie scos din primul unsprezece. Un antrenor prudent l-ar folosi pe Batfoi, cu siguranta, ca varf impins. Acesta este postul pe care a jucat si pana acum, fizicul il poate ajuta iar experienta ii ofera un avantaj in lupta cu aparatorii adversi. Totusi, Catalin Mirea s-a miscat si el foarte bine in acest tur de campionat. E al doilea golgeter al echipei, e tanar si are un potential foarte mare. Experienta poate doar sa il ajute.

Astfel, pentru a avea un atac cu adevarat ucigator, cel mai potrivit ar fi ca Batfoi sa joace ca extrema dreapta. De altfel, Ion Ion a testat mai multi jucatori in tur, pe aceasta pozitie. Zamfirescu a inceput ca titular pe dreapta si a facut jocuri foarte bune, marcand si oferind pase de gol. Din pacate, accidentarea lui Butoi l-a obligat pe Ion Ion sa-l retraga in aparare, pe fotbalistul imprumutat de la Viitorul.

Zeciu l-a inlocuit pe Zamfirescu in atac si nu a dezamagit nici el, facand cateva meciuri foarte bune. De asemenea, Ion Ion l-a mai folosit si pe Patranoiu pe aceasta pozitie. Toate aceste experimente ne arata ca antrenorul stelist inca nu s-a hotarat in ceea ce priveste titularul de drept al acestui post. Batfoi poate fi solutia.

O tripleta Predescu-Mirea-Batfoi poate sa fie ucigatoare. Aceasta ar oferi tehnicitate, creativitate, forta, viteza si experienta. Iar capacitatea lui Predescu si Batfoi de a juca pe mai multe posturi ar putea oricand sa ii ofere Stelei un avantaj tactic. Cei doi ar putea face schimb de locuri in timpul meciului sau, daca e necesar, Batfoi ar putea urca in centru, langa Mirea, cu Predescu venind in spatele lor, pe o pozitie de varf retras. Astfel, Steaua ar avea parte de superioritate numerica in careul adevers, acolo unde, de cele mai multe ori, adversarii plaseaza oricum foarte multi fundasi.

Amicalele pe care Steaua le va juca in aceasta iarna ne vor ajuta sa ne dam seama unde va incepe Batfoi returul. Pana atunci, putem doar sa presupunem. Ion Ion este singurul care stie ce sistem va juca si cu cine. Pentru Steaua, perioada de transferuri de abia a inceput. Mai sunt multe zile pana la retur si fiecare din ele poate aduce un jucator nou la echipa.