coregrafie academia rapid Steaua

Da, Academia nu poate promova. Dar Steaua poate. Si nimeni nu vrea acest lucru

Stirea de ieri cum ca Academia Rapid nu poate promova nu a venit ca o noutate pentru noi. FRF a schimbat regulamentele la finalul lui Decembrie, cerand ca echipele implicate in promovarea in Liga a III-a sa trimita la Federatie o dovada a faptului ca apartin de structuri sportive cu personalitate juridice si ca detin certificat de identitate sportiva pana la data de 15 ianuarie 2018. Era putin probabil ca echipa lui Pancu sa mai rezolve ceva, aceasta neavand la finalul anului trecut personalitate juridica. Totusi, actele Stelei Bucuresti sunt in regula. Dar nimeni nu vrea sa vada acest lucru.

Academia Rapid, o teapa trista

Nu putem sa nu spunem si cateva cuvinte despre adversarii nostri din acest sezon al Ligii a IV-a. Academia Rapid a fost inca de la inceput un proiect neserios. A aparut din nimic, cu foarte putin timp inainte de inceperea sezonului, dar si cu o foarte puternica implicare a policului.

Ca a fost o teapa s-a vazut chiar din prima zi. Echipa a adunat o multime de fosti rapidisti, dar niciodata nu a avut de gand sa cumpere brandul Rapidului, pentru a deveni cu adevarat Rapid Bucuresti. Banii pentru proiect au venit de la Primaria Sectorului 1, primarul Dan Tudorache fiind prezent la aproape toate emisiunile unde s-a vorbit despre acest club. Academia Rapid era mai degraba o unealta electorala, poate chiar si o unealta care sa-i ajute pe anumiti baieti sa puna mana pe niste bani de la stat. Iar acestora nu le-a pasat deloc de club sau de fanii rapidisti.



Academia a dat-o-n bara rau de tot in cazul Muscalu, nu a reusit sa cumpere brandul Rapid si nu a obtinut nici personalitate juridica. Nesimtitii care au condus acest proiect si-au batut joc si de niste bani publici, dar si de suporterii rapidisti, pe care i-au mintit si carora le-au vandut un fals.

Deja, se zvoneste printre suporteri ca Academia ar cauta sa mute totul(jucatori, finantare, etc.) la AFC Rapid, celalalt Rapid din liga. Daca e adevarat, inseamna ca baietii destepti nu au inteles nimic si ca vor sa continue teapa. Dar nu trebuie sa ne socheze nesimtirea lor. Adevarul e ca in fotbalul romanesc exista foarte putine cluburi carora chiar le pasa de suporteri.

Pentru Steaua Bucuresti, faptul ca Academia nu mai poate promova nu e neaparat o veste buna. Echipa noastra are nevoie de un concurent care sa faca intreaga competitie interesanta. Are nevoie de o provocare, de un adversar care sa-i faca pe baietii lui Ion Ion sa stea pe varfuri. Din pacate, fotbalul sufera din nou, din cauza unor hoti si a unor nesimtiti care au decis ca acest sport exista doar pentru a-si umple ei buzunarele.

Cum ramane cu Steaua Bucuresti?

Daca Steaua Bucuresti era favorita la promovare inainte de aceasta veste, acum stim sigur ca are promovarea in buzunar. Echipa condusa de Lacatus este deja cu un picior in Liga a III-a. Spre deosebire de Academie, ea are Certificat de Identitate Sportiva, a indeplinit toate cerintele, nu are nicio problema si cu siguranta va fi in Liga a III-a la anul.

Asta inseamna ca echipa noastra va juca intr-o competitie a FRF. Asta inseamna ca FRF nu se va mai putea preface ca Steaua nu exista. De altfel, echipa noastra a trimis deja toate documentele necesare promovarii catre Federatie, data limita fiind 15 ianuarie. E astfel interesant de vazut daca Burleanu si ai lui vor lua masuri pentru a se pregati pentru primirea Stelei.

Nu vorbim aici despre vreun covor rosu sau vreo petrecere in cinstea echipei noastre, desi Steaua ar merita aceasta dovada de respect. Ceea ce ne intereseaza pe noi este problema FC Fcsbului, echipa care inca sustine ca e Steaua. Intreaga tara stie deja ca FC Fcsb nu detine si nu a detinut vreodata numele, marca si palmaresul Stelei Bucuresti. Mai mult, LPF a recunoscut ca palmaresul urmeaza marca, atunci cand a recunoscut ca cei de la CS Universitatea Craiova, singura echipa care poate folosi marca Universitatea Craiova, sunt adevarata Universitatea Craiova. In mod normal, pe langa Universitatea, acestia ar fi trebuit sa recunoasca si Steaua. Insa influenta lui Becali este prea mare, iar Burleanu are nevoie de el pentru a convinge fotbalul romanesc sa-i mai dea un mandat de presedinte la Federatie.

Insa FRF nu face altceva decat sa amane inevitabilul. Odata cu promovarea echipei noastre in Liga a III-a, pe site-ul Federatiei vor aparea doua echipe cu acelasi palmares. Si va fi interesant sa vedem cum vor explica Burleanu si ai lui aceasta situatie.

Sigur, s-ar putea sa nu se ajunga niciodata acolo. In data de 25 ianuarie, Tribunalul Bucuresti se va pronunta in procesul 34655/3/2016, proces prin care Steaua Bucuresti cere ca FC Fcsb sa plateasca prejudiciul de 37 milioane de euro, pe care l-a facut prin folosirea fara drept a marcii Steaua timp de aproape 10 ani.

Victoria Stelei impotriva celor de la FC Fcsb este in acest moment inevitabila. Ne apropiem rapid de finalul acestui razboi, care s-ar putea sa ia sfarsit chiar in acest an.