becali

Becali tocmai a confirmat ca anul acesta va inchide tot

In emisiunea sa de astazi, de la ProX, Gigi Becali a lasat sa se inteleaga ca totul s-a terminat pentru FC Fcsb. Nervos, acesta a urlat din nou prin telefon, mintindu-si prietenii din platou si asigurandu-i ca procesul va mai dura „3-4 ani”. Asa cum stim, insa, fostul puscarias tinde sa exagereze, mai ales cand e vorba de procese.

„Ce termen? Doar ne-am judecat pe prescriptie si proceduri. Acum o sa dea un termen si o sa fie inca 3-4 ani. La ce sa platesti? Cand ceri prejudiciu spui ce paguba ai avut. Ei pot sa ceara paguba, noi am cerut la expertiza cati bani au produs ei cu cele 7 marci, si handbal si volei, si le dau banii dublu. 

Au produs intr-un an 12 euro. In altul 8000 si in altul 12000. Asta din Corpul de Control al Primului Ministru. Au cerut sa vada cat castiga ei din marca de se judeca. Eu facut evaluare de unde a iesit ca au platit 12 euro in 2014, 8000 in 2015 si 12000 in 2016. Daca in trei ani ai castigat din vanzare de produse 20012 de euro, cum zici tu ca ti-a adus Becali prejudiciu de 37 de milioane de euro? 

Becali nu mai era pe piata. Ei trebuie sa zica cati bani castigau din fulare, tricouri, sepci, blugi si camasi. N-au putut sa vanda sepci de 37 de milioane de euro. Asta inseamna, cate produse puteai sa vinzi cu marca aia si n-ai putut sa vinzi. N-au cum sa demonstreze. Ei au luat contabilitatea Stelei de pe site-ul Ministerului de finante. Ei au pus doar veniturile, nu si cheltuielile. 

Ei au pus toate veniturile lui Becali in 13 ani, toata munca lui Becali. Mintea lui Talpan. O pui la un caine, turbeaza”, a spus Becali la ProX.



Dupa toate procesele pierdute pana acum, te-ai gandi ca fostul puscarias poate sa accepte faptul ca nu se pricepe nici la drept, nici la economie, nici la comert, la nimic. Insa el continua sa pozeze in expert si sa le dea explicatii altora. Din fericire, explicatiile lui nu au contat deloc in fata judecatorilor.

In ciuda urletelor lui, prejudiciul nu e cat spune el, cel care a produs respectivul prejudiciu, ci cat spune evaluatorul. In acest moment, stim ca acest prejudiciu e de 36.5 milioane euro. Asta este si suma pentru care a pornit procesul. Deci orice alte inventii venite dinspre Pipera sunt irelevante.

Noul termen in dosarul 34655/3/2016 a fost stabilit pentru data de 7 martie. Atunci vom primi o decizie. Sau poate decizia va fi amanata din nou. Insa cu siguranta acest proces nu va mai tine „3-4 ani”. El se va incheia anul acesta, pentru simplul fapt ca apararea lui Becali este inexistenta. Avocatii sai nu mai au nicio cale de atac, nu mai pot invoca nicio prescriptie, exceptie sau orice altceva. Incercarea lor de a obtine o reducere a perioadei in care FC Fcsb a produs prejudiciul la doar 3 ani, intre 2011 si 2014, a fost un ultim act disperat, pe care judecatorii l-au dat la o parte fara retineri.

In mintea lui, Becali se crede un geniu. Crede ca trebuie sa ii invete pe cei din jurul lui, pe care ii crede prosti. Din pacate pentru el, atunci cand s-a prezentat in fata judecatorilor, el a fost cel care a primit lectii. Dar nu a invatat nimic. Si a demonstrat din nou ca e incapabil sa invete ceva, sa se schimbe, sa inteleaga ca nu e bine ceea ce face.

Acum cateva zile, Becali s-a laudat ca a reusit sa scape fara mari julituri din procesul de calomnie, in care a fost chemat de Florin Talpan, cu ajutorul avocatilor sai, care s-au folosit de Eminescu pentru a arata ca faimosul lor client nu a jignit. Astazi, acelasi Becali l-a jignit din nou pe locotenent-colonelul stelist.

„Mintea lui Talpan. O pui la un caine, turbeaza”, a spus Becali.

Suntem curiosi daca acest citat este tot din Eminescu. Sau poate e din Creanga? Bacovia? Vlahuta? Barbu Stefanescu Delavrancea? Cu siguranta avocatii lui ne vor lamuri in lunile urmatoare.