marca fcsb

Ce victorie pentru Becali! Poate folosi marca formata din 4 consoane!

Fotbal Club Fcsb SA a plecat saptamana asta catre Roma cu teama in suflet ca va fi nevoita sa se intoarca in Romania doar ca Fotbal Club SA. Din fericire, nu e cazul. Oile au reusit sa il invinga pe Talpan in dosarul numarul 750/3/2017, dosar prin care colonelul stelist cerea anularea marcii „Fcsb”. Este vorba despre marca ce contine desenul format din 4 consoane, nu cea care plagiaza capul Lisei Simpson.

Dosarul a pornit anul trecut. Fotbal Club Fcsb SA a inregistrat marca Fcsb in 2008, intr-o incercare de „modernizare” a brandului Steaua, brand pe care il folosea abuziv. Cand, la sfarsitul lui 2014, judecatorii de la ICCJ au hotarat ca echipa lui Becali nu are absolut niciun drept sa foloseasca marca Steaua, aceasta a sarit imediat la marca secundara, intr-o incercare de a-i prosti pe fani in continuare. Cei mai slabi de inger au imbratisat imediat ideea, preferand sa se minta in continuare, desi stiu ca „Fcsb” e doar o adunatura de litere care nu inseamna nimic. Fcsb nu este un acronim. Nu inseamna „FC Steaua Bucuresti”, asa cum ar vrea unii sa credem, si asta pentru ca echipei lui Becali ii este interzis prin lege sa foloseasca numele „Steaua Bucuresti”.




In dosarul 750/3/2017, judecatorii de la Tribunalul Bucuresti au respins actiunea ca neintemeiata. Acestia au considerat ca Steaua nu poate cere anularea unei marci cu care ea nu a avut niciodata nicio legatura. Intr-un fel, e corect. Becali a recunoscut in fata jurnalistilor ca „Fcsb nu inseamna nimic”. Mai mult, acesta a inretristat mai multe nume la registrul comertului, pentru aceasta marca. E vorba de 5 nume diferite, doua dintre ele fiind Fotbal Club Sporting Bucuresti si Fotbal Club Sporting Becali.

fotbal club sporting becali fc fcsb

Tribunalul Bucuresti a mai obligat Steaua sa plateasca cheltuielile de judecata partiale, in valoare de 10 mii de lei. Insa decizia nu este definitiva. Steaua are 30 de zile la dispozitie sa faca apel.  Si o sa faca, cel mai probabil. Exista numeroase dovezi ca Becali foloseste marca „Fcsb” pentru a crea confuzie si pentru a minti ca echipa sa e Steaua.