chiajna

Meciul Steaua – Academia se va juca la Chiajna

Dupa multe luni de discutii, am aflat in sfarsit unde va avea loc meciul dintre Steaua Bucuresti si Academia Rapid. Conform ultimelor informatii pe care le-am primit, Chiajna este locul ales pentru disputarea partidei.

Stadionul din Chiajna nu e unul obisnuit. Desi a gazduit meciuri de Liga 1, stadionul are gazon 100% sintetic. Acest aspect este unul foarte important, deoarece diferenta fata de un gazon natural este foarte mare. Viteza jocului e diferita, la fel si gradul de oboseala. Avand in vedere ca Steaua va avea un program foarte aglomerat in luna Aprilie, trebuie sa ne intrebam daca alegerea e una corecta.

Insa oboseala si viteza de joc sunt doua probleme mai putin importante, peste care niste jucatori tineri ar putea trece usor. Alta problema, mult mai mare, trebuie discutata. E vorba de o problema care tine de sanatate.

Stadioanele cu gazon sintetic pot provoca probleme serioase de sanatate. Chiar stadionul Chiajna s-a aflat in centrul unui scandal, in anii precedenti, din cauza ca mai multi fotbalisti s-au infectat cu stafilococ auriu rezistent la antibiotice, in urma unor meciuri jucate acolo. Printre ”victime” se regasesc Constantin Budescu si Vasile Maftei.

De ce nu Ghencea?

Clubul Steaua a anuntat recent ca meciul cu Academia nu poate fi jucat pe stadionul Steaua, pentru ca acesta ar fi fost predat deja catre Compania Nationala de Investitii. Totusi, sursele noastre ne-au dezvaluit ca CNI nu a preluat inca nimic. De altfel, guvernul a aprobat de abia in aceasta luna investitiile pentru reconstructia stadioanelor pregatite pentru Euro 2020.

In acelasi timp, s-a spus ca stadionul Steaua nu mai poate organiza meciuri de fotbal pentru ca nu detine aprobarile necesare. Totusi, ultimul meci jucat acolo a avut loc la data de 22 martie, in 2015, adica acum trei ani si o zi. Nu e o perioada foarte mare de timp.

Cat de mult s-ar putea deteriora un stadion in 3 ani de zile? Si, sa nu trecem peste aceasta problema, de ce s-ar deteriora?

Clubul Steaua administreaza Templul. Daca acesta a cazut in paragina, atunci cineva trebuie tras la raspundere. Pentru ca nu e normal ca un bun al statului roman sa fie ignorat in totalitate. Si nu vorbim aici despre cateva buruieni crescute printre scaune, decolorarea tribunelor sau faptul ca a cazut tencuiala de pe pereti. Puteti vizita orice alt stadion din Liga a IV-a si veti vedea ca niciunul nu e ferit de astfel de probleme. Si, cu toate acestea, pot gazdui meciuri.

Asa cum stiti deja, Steaua a jucat in acest sezon peste tot prin Bucuresti, pe diferite stadioane. Oare ce au aceste stadioane in plus fata de Stadionul Steaua? De ce se poate juca pe ele, dar nu acasa, in Templu?

Stadionul Chiajna e o gluma

Poate ca multi vor ignora aceasta problema, preferand sa se concentreze asupra faptului ca, in sfarsit, Steaua va juca un meci pe un stadion serios, cel putin in terorie. Spun in teorie, pentru ca stadionul Concordiei are o capacitate de doar 5000 de locuri. Daca vor fi scoase 5000 de bilete la vanzare, 1500 se vor duce catre academicieni, conform protocolului semnat anul trecut.

In acest moment, pe terenul 5 din Ghencea incap 2000 de oameni. Nu sunt destule locuri, evident. Insa nici nu e o diferenta foarte mare intre acest teren si stadionul din Chiajna.

Stadionul de rugby al Stelei are o capacitate de 3000 de locuri. Nici acesta nu e foarte mare, dar putea fi marit. Nu e de parca tocmai am aflat cand va avea loc meciul cu Academia. Am stiut acest lucru de luni bune, luni in care atat Stadionul Steaua cat si celelalte terenuri din complexul sportiv ar fi putut fi renovate sau marite. Insa, asa cum ne-a obisnuit deja, conducerea Stelei nu a facut nimic.

E o rusine ca Steaua nu va putea juca un ultim meci in Templu. O foarte mare rusine! 

Clubul ar fi putut sa obtina aprobare pentru macar un singur meci. Si nici macar nu ar fi trebuit sa fie folosit intreg stadionul. Doar 10 mii de locuri. Ar fi fost destul. Ca sa ne putem lua si noi, suporterii, ramas bun de la cel mai important stadion din Romania.

 

Photo credit: csconcordia.ro