as tricolor

AS Tricolor – Steaua Bucuresti, 0-1(0-1)

Am discutat mult despre meciul Steaua Bucuresti – Academia Rapid, insa acesta va avea loc abia saptamana viitoare. Si oricat de important va fi, la fel de important a fost si meciul pe care baietii lui Ion Ion l-au jucat azi, cu AS Tricolor. Din fericire, „militarii” au trecut cu bine si peste acest examen.

Steaua Bucuresti: 22. Iancu – 14. Boerean, 20. Sitaru, 4. Paduret, 3. Grigore – 26. Zeci, 15. Olaru, 16. Vilcea, 17. Rasdan, 10. Predescu – 9. Mirea 

Rezerve: 1. Chis – 5. Radu, 11. Batfoi, 13. Camara, 19. Turbatu, 21. Constantinescu, 24. Jitaru

Antrenor: Ion Ion

Pe un teren greu, Steaua si AS Tricolor au inceput meciul echilibrat, ambele echipe cautand golul. Treptat, insa, cele doua echipe au stabilit prioritatile pentru aceasta partida. Daca Steaua a continuat sa caute golul, cei de la Tricolor, echipa care ocupa locul 3 inainte de acest meci, au ales sa treaca la un joc fizic, cu intrari dure.

Din fericire, Steaua a iesit victorioasa din aceasta lupta si a reusit sa si deschida scorul, in minutul 17. Golul a venit dupa o faza facuta de cei doi buni prieteni, Rasdan si Predescu. Primul a pasat in adancime, iar golgeterul a preluat, a intrat in careu, a ramas singur cu portarul si a facut ce stie el mai bine, adica a marcat.

Imediat dupa deschiderea scorului, meciul s-a echilibrat din nou, stelistii controland totusi partida. Apararea stelista a aratat foarte bine azi, reusind sa respinga fara probleme atacurile unei echipe care si-a dorit sa marcheze si care a cautat activ golul. De partea cealalta, chiar daca nu au fost la fel de precisi, aparatorii Tricolorului au jucat dur, facand foarte multe faulturi asupra oamenilor de atac ai Stelei.

Pana la finalul primei repriza, scorul a ramas neschimbat. Astfel, Steaua a intrat la cabine cu avantaj pe tabela, 1-0.


Suporterii stelisti au fost si de data aceasta prezenti in numar mare, chiar daca a fost vorba de un meci jucat in deplasare. Acestia s-au pregatit pentru meciul cu Academia Rapid, repetand cateva cantece steliste faimoase dar cantand si pentru Marius Lacatus, care si-a serbat ziua de nastere in aceasta saptamana.

Steaua a inceput repriza secunda in jumatatea celor de la Tricolor. Si acolo a si petrecut cea mai buna parte a celor 45 de minute. Din pacate, razboiul inceput in prima repriza a continuat si in a doua, jucatorii celor de la AS Tricolor preferand sa joace foarte dur, incurajati fiind si de atitudinea prietenoasa a arbitrului, care le-a oferit gazdelor mult mai mult decat traditionalul 5%.

Cele doua echipe au efectuat toate schimbarile, pentru Steaua intrand in teren Ghita Constantinescu, Batfoi, Camara si Turbatu, au continuat sa lupte, dar tabela a ramas neschimbata. AS Tricolor – Steaua Bucuresti s-a terminat cu scorul de 0-1. Baietii lui Ion Ion si-au asigurat 3 puncte foarte importante, cu o echipa care nu a jucat doar pentru ea. Pe final de meci, agresivitatea jucatorilor de la Tricolor a depasit cu mult limitele impuse de fair play, insa a fost degeaba.

Urmeaza saptamana meciului cu Academia Rapid. Insa, inainte de marele meci, Steaua va intalni AS Termo, marti, 10 aprilie.