stadionul steaua templu

Steaua putea sa joace in Templu, in acest sezon

Subiectul este inchis, dezbaterea a luat sfarsit. S-a stabilit deja unde se va juca meciul Steaua Bucuresti – Academia Rapid, dar si unde vor juca baietii lui Ion Ion celelalte meciuri ale sezonului. Discutia despre Templu e incheiata, iar cu acest articol ii vom pune punct. Concluzia este una singura: echipa noastra putea sa joace pe stadionul Steaua in acest sezon.

Inca de la inceputul sezonului am intrebat de ce nu jucam in Templu. Inca de la inceput, Steaua Libera a atras atentia asupra faptului ca stadionul Steaua nu a fost predat catre CNI, asa cum conducerea Stelei ne-a mintit de mai multe ori. Acum, cand ne apropiem de sfarsitul sezonului, s-a dovedit din nou ca am avut dreptate.

Fiind intrebati de cei de la Gsp, conducerea Stelei a recunoscut ca stadionul nu a fost predat catre CNI. A venit insa cu alte explicatii, foarte amuzante:

  1. Imobilul e debransat de la retelele de furnizare cu utilitati – Asa o fi. Nu negam. Insa la fel sunt si celelalte stadioane care gazduiesc meciuri de Liga a IV-a.
  2. Stadionul nu dispune de instalatie de supraveghere video a publicului, instalatie de sonorizare, instalatie de contorizare spectatori – Nici celelalte stadioane care gazduiesc meciuri de Liga a IV-a nu dispun.
  3. Vestiarele nu mai corespund din punct de vedere al dotarilor – Multe alte stadioane din Liga a IV-a nici macar nu au vestiare.
  4. Starea gazonului nu este corespunzatoare – Bine ati venit in Liga a IV-a. Si, ca o mica paranteza, cu putin efort, gazonul putea fi refacut.
  5. Instalatia de nocturna si tabela apartin FC Fcsb – Cele doua sunt complet irelevante pentru meciuri de Liga a IV-a.
  6. Din cauza ca stadionul urmeaza sa fie demolat, nu se justifica investiatia in reabilitarea sa – In primul rand, cei care au avut in grija administrarea stadionului Steaua ar trebui trasi la raspundere pentru ca au permis deteriorarea sa. Aici e vorba de neglijenta. Cei responsabili nu si-au facut datoria. In al doilea rand, banii pe care Steaua i-a castigat pana acum din meciul cu Academia Rapid ii vor acoperi bugetul in urmatorul sezon. Asta dovedeste ca investitia in reabilitarea stadionului ar fi putut aduce sume importante in vistieria clubului Steaua. Daca vrei sa faci bani, trebuie sa si investesti bani.

In scrisoarea catre Gsp, conducerea Stelei a explicat si ca stadionul Steaua a fost declarat ca fiind „neomologat”, de catre o comisie formata din reprezentanti LPF, Directia Generala a Jandarmeriei Municipiului Bucuresti, Directia pentru Sport si Tineret a Municipiului Bucuresti si clubul Steaua, la data de 8 martie 2016. Din nou, nu negam acest lucru. Suntem insa siguri ca, in acel moment, s-a cautat omologarea pentru meciuri de Liga 1, nu pentru meciuri de Liga a IV-a.

Ne este foarte greu sa credem ca stadionul Rapid este omologat pentru meciuri de Liga 1. Ne este foarte greu sa credem ca celelalte stadioane din liga a patra bucuresteana sunt omologate pentru meciuri de Liga 1. Cu toate acestea, ele gazduiesc meciuri de Liga a IV-a.

Asa cum am spus si la inceputul articolului, discutia este incheiata. E prea tarziu ca sa se mai schimbe ceva. Iar stadionul Steaua va intra in curand in procesul de reconstructie. Totusi, sa le fie rusine celor care ne-au refuzat sansa de a mai prinde macar un sezon sau macar un meci in Templu. Pentru voi nu inseamna nimic, domnilor. Insa, pentru noi, e mai mult decat va puteti imagina.

Nu vom uita minciunile dumneavoastra.