audiente Steaua

Liga 4 a batut Liga 1 si la audiente

Dupa ce Liga a IV-a, cu meciul Steaua Bucuresti – Academia Rapid, a stabilit recordul de prezenta pe un stadion, intr-un meci de campionat intern, in acest sezon, a venit si randul audientelor TV sa cada. Da, prieteni, meciul Steaua – Academia a fost preferat de catre telespectatorii care au stat sambata in fata televizoarelor, in locul meciului de Liga 1, Craiova – Iasi.

Peste 36.200 de oameni au fost prezenti la stadion, pentru meciul Steaua Bucuresti – Academia Rapid, un meci de Liga a IV-a. Interesul a fost enorm si asta s-a vazut si in audiente, acolo unde meciul de sambata a propulsat DigiSport pe locul 4 in topul celor mai urmarite televiziuni. Steaua – Academia a fost urmarit in medie de 460 de mii de telespectatori.

Meciul din Liga 1, CS Universitatea Craiova – Iasi, care a avut loc aproape in acelasi timp, a strans de aproape 4 ori mai putini oameni. Sa nu ne comparam insa cu aceste echipe. Mai bine, sa ne comparam cu cei care pretind ca sunt Steaua.

Meciul FC Fcsb – CS Universitatea Craiova, din playoff-ul Ligii 1, jucat in data de 9 aprilie, zi libera, a strans 672.000 oameni la TV. Iar la stadion, putin peste 22.700. Vorbim despre un meci pe car expertii l-au dat drept cel mai tare din tot ce e in Romania, in acest moment. Diferenta, in ceea ce priveste telespectatorii, e in favoarea echipei din Mogosoaia. Dar asta doar pentru ca foloseste ilegal numele „Steaua” pentru a se promova. Ce s-ar intampla, oare, daca ar renunta la acest obicei prost?!

Ramane de vazut ce audiente va strange meciul FC Fcsbului cu Astra, de azi, dar si cati oameni va aduce la stadion. De atmosfera nu are rost sa vorbim. Este imposibil ca galeria oilor sa se ridice la nivelul suporterilor stelisti.

Meciul Steaua – Academia a fost al treilea meci al Stelei, care a fost dat la TV in acest sezon. Desi era vorba ca meciurile echipei noastre sa fie transmise inca din prima etapa, Digi Sport s-a retras de la masa negocierilor, dupa interventii din exterior. Mai mult, Telekom Sport a refuzat sa trimita un car pentru primul meci jucat de Steaua acasa in acest retur. Putem doar sa ghicim ca aceasta decizie a venit tot in urma unor presiuni din exterior.

Si acum intelegem de ce au aparut aceste presiuni.