muie gsp ziarul de impachetat peste

Sa raspunda conform legii!

Am aflat azi ca sefii clubului Steaua le-au trimis un mesaj celor de la ziarul folosit pentru a impacheta peste, in care spuneau ca se „disociază total de astfel de comportament. Cei care au dat naştere acestor conflicte trebuie să răspundă conform legii„. Vorbeau despre suporteri. Bun. Stiu sa arate cu degetul. Dar asta stim sa facem si noi.

Asa cum am zis si in alt articol, e usor sa dai vina pe suporteri. Ei sunt vinovatii perfecti, pentru ca nu se pot apara. In teorie. Dar astazi o sa-i aparam noi. Nu, nu o sa le cautam scuze pentru comportamentul afisat la meci, nu o sa incercam sa explicam ca bataile sunt un lucru bun. Dar o sa aratam ca nu sunt singurii vinovati. Pentru ca nu sunt.

De ce am jucat pe Arena Nationala?

O sa vina lumea acum si o sa ne spuna ca suporterii au cerut Arena Nationala. Da, dar asta doar pentru ca altundeva nu aveam unde sa mergem. Credeti ca ar fi intrat 36 de mii de oameni in tribunele Chiajnei? Sau poate pe terenul 5? Ar fi mers 25 de mii pe stadionul Steaua, insa acolo nu se pot juca meciuri.

Dar stati un pic. Cine e vinovat ca in Templu nu se mai pot juca meciuri de fotbal? Nu conducerea Stelei? Nu sefii clubului aveau in administrare acest stadion? Ba da, si si-au batut joc de el. Atunci, sa raspunda conform legii. Noi ne disociem de acest comportament care demonstreaza doar lipsa de profesionalism.

Pe stadionul Steaua nu ar fi avut loc asemenea incidente. Nu ar fi putut avea loc, deoarece Templul nu e chiar asa de deschis. Sau poate ca suporterii Academiei ar fi sarit peste garduri? Putin probabil.

De ce a fost angajata o firma de paza neadecvata?

Cand stewarzii stau si se uita la oameni cum fac scandal, nu putem sa nu ne intrebam de ce sunt platiti. Am aflat ca la meci au fost prezenti in jur de 1000 de stewarzi. Ar fi putut, fara probleme, sa imparta stadionul in doua. Dar pentru asta ar fi trebuit sa-si faca treaba, nu sa stea degeaba si sa se uite la meci. Si noi ii intelegem, meciul a fost frumos. Dar nu de asta erau ei acolo.

Cineva a platit o suma foarte mare, pentru ca o companie de neprofesionisti sa isi trimita oameni la meci, ca sa stea si sa priveasca meciul. Cine? Conducerea Stelei. Atunci sa raspunda conform legii. Pentru ca noi ne discociem de acest comportament nepasator, care ar fi putut avea urmari tragice.

Sa va intrebati, prieteni, ce s-ar fi intamplat daca chiar era nevoie de stewarzi la meciul de sambata.


De ce nu-si apara suporterii?

Conducerea Stelei s-a grabit sa arate cu degetul catre proprii sai suporteri. Dar de ce nu a aratat cu degetul si catre ziaristii vanduti si catre scandalagii din fotbalul romanesc? Acesti indivizi isi bat joc zilnic de Steaua. Isi bat joc de legile din Romania, pretinzand ca alta echipa e Steaua. Dar conducerea Stelei nu face nimic.

E destul sa te uiti la ceea ce scrie ziarul numai bun pentru impachetat peste. Acestia au inventat un club nou: „Clubul Sportiv al Armatei”. Folosesc doar denumirea aceasta cand vorbesc despre Steaua, pentru a-si spala pe creier cititorii si pentru a sugera ca Steaua nu e Steaua, dar ca FC Fcsb e Steaua. Clubul Sportiv al Armatei nu exista. Cautati-l in registrele sportive de la ministerul tineretului si sportului. O sa gasiti doar CSA Steaua Bucuresti. Si da, CSA este prescurtarea de la Clubul Sportiv al Armatei. Dar, daca nu exista si acel „al Armatei”, sa intelegem ca ziaristii care invelesc pesti i-ar fi spus clubului nostru doar „Clubul Sportiv”?

A luat conducerea Stelei vreo masura impotriva acestor mizerabili care murdaresc imaginea celui mai mare club sportiv din tara? Nu. Atunci sa raspunda conform legii. Pentru a noi nu vrem sa fim asociati cu niste oameni care isi bat joc de Steaua Bucuresti.

Da, suporterii au fost nervosi. Da, au intrecut masura cand au sarit la bataie. Dar de ce nu discutam despre cei care sunt cu adevarat vinovati, despre „ziaristii” precum Mironica, Gradinescu sau Andries, care jignesc Steaua aproape saptamanal? Oare acestia, prin cuvintele lor, nu au dat nastere unei stari de tensiune maxima? Oare suporterii nu se enerveaza cand vad cum Becali minte la TV, sustinand ca echipa lui e Steaua, desi nu e, desi nu are niciun act care sa dovedeasca acest lucru si desi justitia i-a interzis sa spuna asta? Nu, suporterii trebuie sa accepte sa fie scuipati in fata, de catre toti acesti mizerabili

Organizarea a fost slaba

Felicitari clubului Steaua pentru spectacolul oferit, pentru aducerea acelei frumoase fanfare, pentru prezentarea puilor de cupa. Acestea au fost, intr-adevar, lucruri frumoase. Iar clubul Steaua ar trebui sa le faca mai des. Din pacate, toate aceste realizari au fost umbrite de organizarea proasta.

Daca ar fi sa folosim un cuvant pentru a descrie implicarea sefilor Stelei, acela ar fi „superficialitate”. Iar cel mai bun exemplu e acea brosura in care erau trecute realizarile celor de la FC Fcsb, la realizarile Stelei.

Poate ca brosura a fost realizata de o terta parte, care nu avea habar despre nimic. Dar oare chiar nu a putut nimeni sa citeasca acel material inainte sa-i dea bun de tipar?

Insa, de data asta nu imaginea Stelei a fost afectata. A fost afectata imaginea sefilor Stelei, care au dat dovada de amatorism de cel mai inalt rang. Pentru asta nu o sa raspundeti conform legii, ca nu exista lege care sa va traga la raspundere. Dar noi, suporterii, tot ne disociem de acest comportament.

Asa ca, daca cei din conducerea Stelei vor mai dori vreodata sa arate cu degetul, intai sa se uite in oglinda. Rezolvati problemele voastre si abia apoi sa vorbiti despre altii!

P.S. Circula zvonuri cum ca banii obtinuti din televizarea meciului nu vor merge in vistieria Stelei, ci in conturile AMFB sau ale unei terte parti. Informatia nu e verificata. Nu stim daca e reala sau nu. Momentan e doar un zvon. Ar fi bine sa nu aflam ca e adevarata.