academia rapid pancu

Exista om mai amuzant ca Pancu?

Va rog, dati-mi si mie ce fumeaza Pancu. Pentru ca treaba aia cu siguranta e tare! Dupa cum bine stiti deja, fotbalistul Academiei a iesit din nou in presa, pentru a vorbi despre Steaua. Un nou discurs de tip rapidist, plin de frustrare, ura fata de Steaua si foarte multa paranoia.

Daca nu l-ai cunoaste pe Pancu si daca ai auzi ca vorbeste asa despre echipa ta, te-ai supara. Dar pe Pancone nu te poti supara, pentru ca el e deja un comic consacrat. Toate cuvintele care ii parasesc buzele te fac sa te prapadesti de ras. Toate.

Si a inceput Pancone discursul:

„Nu am mai vorbit pana acum despre asta…”

Daniele, pe bune? Despre Steaua vorbesti fara oprire de luni bune. In fiecare saptamana esti la TV, desi joci in Liga a IV-a, la o echipa fara identitate. De ce ai folosi fix aceasta introducere ca sa lovesti din nou in Steaua?!

Daca ma lasi, iti dau un sfat. Saptamana viitoare, cand vei vorbi din nou despre noi, zi asa: „Mie nu imi place Steaua pentru ca…”. Pancone, pe cuvant, o sa fii luat in serios. Chiar daca zici vorbele acestea la bustul gol si cu securea in mana, tot vei fi luat in serios.

„Nu ştiu cine îi susţine şi cum îi susţine,” a continuat Pancu.

Dar stati putin! Despre cine vorbea aici? Despre Steaua? Nu cred. Steaua e club detinut de stat. Poti vedea usor si rapid toti banii care vin in club, de unde vin, cati vin. Cred, mai degraba, ca Pancone vorbea despre Academia. Sigur vorbea despre ei. Ascultati-ma un pic.

Academia e un club aparut chiar din nimic, fara istorie, fara scop. Nu are identitate. Nu are personalitate juridica. Nu are sanse sa promoveze. Nu stim cine o finanteaza. Nu stim cu ce scop o finanteaza. Nu stim cum primeste banii. Nu stim cum poate sa foloseasca marca Rapid, neavand personalitate juridica si neputand semna contracte cu FC Rapid.

Asadar, putem concluziona ca Academia e marea necunoscuta, nu Steaua. La Steaua, totul e destul de clar.


„Noi am venit intenţionat în vişiniu ca ei să joace în alb,” a mai adaugat Pancu, incercand sa sustina ca Steaua trebuie depunctata de AMFB pentru ca a jucat in culorile sale traditionale, adica rosu si albastru. Dupa Pancone, Steaua ar fi trebuit sa joace in alb, ca sa poata juca Academia, o echipa care nu e Rapid, in culorile Rapidului.

Voi intelegeti despre ce discutam aici? Jucatorul echipei care a incalcat deja de prea multe ori regulamentele AMFB cere ca o alta echipa sa fie depunctata, doar pentru ca a jucat in culorile sale traditionale, la un meci pe care l-a gazduit. Exceptional.

In tot acest timp, Academia si-a batut si isi bate joc de toata competitia. Poate ca nu stiati, dar in aceasta saptamana, au mai pierdut un proces. De data asta cu AMFB. Nu si-au platit datoriile.

academia partid

Academia sau, ma rog, firma din spatele ei, a fost data in judecata de AMFB pentru ca nu a platit 6900 de lei, pentru televizarea meciurilor ei. Nu euro, ci lei. Marea Academia Partid, echipa care sustine ca e Rapid, doar pentru ca asa vrea Pancu. Baietii astia nu au platit 6900 de lei, dar zic de alte proiecte ca sunt neserioase.

Si, sigur, nu am mai vorbit despre cazul Muscalu, despre faptul ca nu au personalitate juridica, etc. Ce tare!

Academia ar trebui promovata doar pentru ca fotbalistii ei sunt asa mari comedianti.

Nu, stati, ca am glumit. Nu doar Pancu stie sa faca din astea. Academia nu e Rapid, e o teapa. E un proiect neserios, sustinut politic. Nu ar trebui sa promoveze. Nu ar trebui sa existe. Pentru ca astfel de „proiecte” au aparut si in anii 90, atunci cand a inceput distrugerea echipelor de traditie si a fotbalului romanesc.

Un pic de seriozitate

Nu am probleme cu cei care infiinteaza echipe noi si incearca sa faca afaceri serioase. Nici cu Academia Rapid nu as avea, daca ar fi un proiect serios. Dar nu e.

Poate ca ati aflat si voi ce incearca aceasta echipa sa faca acum. Conform Prosportului, Academia cauta sa fuzioneze cu AFC Rapid sau sa faca o intelgere prin care AFC-ul sa-i ajute sa promoveze.

Haideti sa facem un exercitiu de imaginatie. Cat de tare ar urla presa din Romania, daca s-ar afla ca Steaua vrea sa faca o intelegere cu Comprest GIM, pentru a putea promova?

Am asurzi cu totii. Si ar sti toata galaxia ca Steaua face blaturi, cumpara meciuri, face aranjamente, etc. Atat de mult ne urasc oamenii acestia. Iar asta nu e o gluma, oricat de amuzant ar fi Pancu.