facepalm fake news

Noul iubit al presei: Vasile Becali

Ma veti atentiona ca am gresit, ca numele celui despre care scriu acum e Vasile Geambazi. Dar eu nu scriu acum despre Geambazi. Scriu despre Becali. Pentru ca, desi Gheorghe a devenit Vasile, tot Becali e.

Oitele vor sari sa foloseasca logica asta pentru a zice ca au avut dreptate cand au spus ca FC Fcsb e Steaua, chiar daca nu se numeste asa. Degeaba sariti, FC Fcsb tot nu e Steaua. Dar Vasile e Becali, asta sa fie clar.

Si nu pentru ca Geambazi si Becali sunt rude. Nu. Ci pentru ca Vasile a fost intotdeauna Becali, doar ca voi nu stiati.

Dupa 13 ani, presa sportiva a realizat cine e sef la FC Fcsb

Cica s-a retras Becali din fotbal. Ati auzi asta? Ce gluma buna. E la fel de buna ca aia cand a zis ca s-a retras de la Steaua, desi el n-a fost niciodata la Steaua.

Gigi Becali a infiintat FC Fcsb in 2003, dar n-a stat mult timp la echipa. In 2005, cand a vazut ca ANAF-ul e pe urmele lui, a pasat-o imediat la rude, ca sa faca aia puscarie in cazul in care se sparge buboiul. De atunci si pana acum, el nu a existat in acte la FC Fcsb. Dar presa l-a dat drept seful echipei.

Presa sportiva din Romania a stiut intotdeauna adevarul. Becali conducea echipa din umbra, prin pioni plasati strategic, ca sa nu raspunda in caz ca. In caz ca ce, ma intrebati? In cazul in care o da grav de tot in bara si in care risca sa piarda bani.

Uite ca acum a dat-o, chiar daca, in acte, nu e sef la FC Fcsb. Si risca sa piarda titlul. Iar presa jegoasa a sarit in apararea sa.

Asa cum am zis, presa a stiut intotdeauna ca Geambazi e, in acte, sef. Dar niciun ziarist nu s-a obosit sa-i ia personajului respectiv vreun interviu. Nu avea de ce. Geambazi era omul lui Becali, pionul lui. Acesta facea ce ii dicta Becali.

Acum, insa, ziaristii mizerabili fac interviuri cu acest individ pentru a-l salva pe Becali. Ideea lor e simpla. Il dai pe Geambazi drept sef la FC Fcsb si atunci comisiile nu mai pot depuncta FC Fcsbul pentru rasismul lui Becali.

Ce? Nu stiati ca CFR Cluj l-a parat pe Becali pentru incalcarile repetate ale regulamentului? Ba da. S-au suparat ceferistii in sfarsit ca Becali a lansat atacuri rasiste la adresa lor, ca le-a contactat jucatorii inainte de meci, ca le-a contactat antrenorii, etc. Becali le-a facut pe toate acestea. Si noi am vorbit despre ele. Dar nimeni nu le-a bagat in seama pentru simplul fapt ca cei pagubiti nu au facut plangere. Pana acum.

CFR a facut plangere, FC Fcsb risca depunctarea, e o masura corecta, Becali stie, asa ca plange. Ar vrea sa se salveze. Cum? Mintind.

Geambazi vorbeste cu vocea lui Becali

Si a aparut interviu cu Geambazi. Si ce? Am dat peste aceleasi minciuni obosite si obositoare. Ca cica Armata a dat FC Fcsb in judecata in 2013, cand FC Fcsb a castigat bani multi. Fals. Procesul pentru marca a inceput in 2011, cand FC Fcsb termina pe locul 5 in campionat.

Acelasi Geambazi ne vorbeste de impacari, de intelegeri cu MApN. Intelegeri pentru ce? Ce ar castiga clubul Steaua daca s-ar intelege cu o echipa care are in acte un sef, dar in realitate altul? Cine ar face afaceri cu o asemenea entitate, o teapa sub forma unei echipe de fotbal? Sa fim seriosi!

Geambazi repeta acum minciunile lui Becali. Emotionant! Ba chiar ne-a si zis ca Steaua nu o sa castige cele 37 de milioane de euro pe care le cere drept despagubiri pentru anii in care FC Fcsb a folosit ilegal marca Steaua. Geambazi nu ne-a zis de ce nu o sa castige, n-a aratat niciun act, nu a adus nicio dovada. Dar noi tot trebuie sa-l credem. Asa cum trebuia sa-l credem pe Becali, atunci cand flutura hartii pe la TV.

Ok, poate ca Steaua nu o sa vada cele 37 milioane de euro. Dar macar o sa inchida FC Fcsb, iar asta este, din punctul de vedere al oricarui suporter stelist, un castig mult mai mare.

Si se va intampla. Avocatii fcsbului au trast de timp pana acum, au invocat exceptii, au cerut amanari. Niciodata nu au adus nici macar o dovada, oricat de mica, care sa ii ajute. Pentru ca nu exista. FC Fcsb are zilele numarate.

Cat mai aveti de gand sa tineti FC Fcsb in fotbalul romanesc?!

Suntem din nou mintiti si jigniti de cei care conduc FC Fcsb. Ei altceva nu sti. Si nimeni nu vrea sa ia masuri.

DNA si ANAF nu s-au sesizat cand, timp de 13 ani, FC Fcsb a avut un sef in acte si altul in realitate. FRF a fost de acord cu aranjamentul acesta, permitandu-i lui Becali sa contacteze jucatori, arbitrii, antrenori, sa faca ce vrea el cu Liga 1. Cam cat timp va mai continua intelegerea asta?

Bineinteles ca FC Fcsb trebuie depunctata pentru derapajul rasist al celui care o conduce. Trebuie chiar exclusa din fotbal. Asa cum trebuia exclusa atunci cand si-a schimbat ilegal numele in timpul competitiei. Cand s-a dovedit ca a folosit ilegal o marca ce nu-i apartine. Dar atunci n-a zis nimeni nimic. Cum n-a zis nici cand acea echipa s-a inscris ilegal in prima liga. As intreba din nou unde e actul prin care AFC Steaua Bucuresti a cesionat locul sau in Liga 1 catre FC Fcsb, dar stiu ca e inutil. Acel act nu exsita. Si toti o stiu.

As vrea sa cred ca Burleanu, ales din nou sef la FRF, o sa penalizeze FC Fcsbul, pentru spectacolul grotesc facut de Becali. Dar de ce sa ma mint? Nimic nu o sa se intample, pentru ca nimeni nu vrea schimbare in fotbalul romanesc.