iccj

Pe 4 mai, pronuntarea ICCJ in ceea ce priveste numele Steaua

Dupa ce le-a admis celor de la FC Fcsb recursul, in principiu, ICCJ a judecat astazi cazul. Pronuntarea a fost, insa, amanata. Aceasta va fi data la 4 mai.

Va reamintim ca la ICCJ nu s-a rejudecat cazul, cum s-a intamplat la Curtea de Apel. ICCJ doar verifica procedurile, sa vada daca procesul s-a desfasurat corect, daca judecatorii erau competenti si daca au fost respectate legile. Astfel, o decizie o decizie nefavorabila Stelei nu ar face altceva decat sa trimita procesul spre rejudecare la Curtea de Apel. Nicidecum, o astfel de decizie nu ii va permite lui Becali sa refoloseasca numele Steaua, asa a insinuat atat fostul puscarias cat si presa sportiva din Romania.

Insa este putin probabil ca FC Fcsb sa primeasca o decizie favorabila la ICCJ. Chiar aceasta amanare indica, pana la urma, ca echipa lui Becali va primi raspunsul pe car enu si-l doreste. Amanarile au fost si raman singurele victorii ale celor de la FC Fcsb in procesele cu Steaua. Insa aceste amanari nu pot fi duse la nesfarsit, asa cum istoria a demonstrat deja.


Odata cu finalizarea procesului la ICCJ, lucrurile vor decurge ca si pana acum. Exact, nimic nu se va schimba.

Sigur, Romania se va convinge in sfarsit ca Becali nu mai are nicio sansa sa mai foloseasca vreodata acel nume, insa acesta nu are dreptul sa-l foloseasca nici acum. Si tot il foloseste.

Sefii celor de la FC Fcsb sustin ca decizia Curtii de Apel ii interzice doar FC Fcsbului sa foloseasca numele Steaua, nu si altor persoane sau companii. Asta e o minciuna. Insa niciun ziarist roman nu s-a obosit sa isi informeze cititorii. Drept urmare, multi oameni inca mai folosesc numele „Steaua” atunci cand vorbesc despre echipa cu nume format doar din consoane. Este rusinos, dar aceasta este realitatea din Romania anului 2018.

Becali si-a pregatit deja scuzele, pentru cand va pierde si la ICCJ. Va continua sa foloseasca ilegal numele Stelei, dar doar pana la la primirea unei decizii in dosarul pentru prejudiciu. Noul termen in acest dosar a fost stabilit pentru 9 mai, adica la 5 zile distanta de pronuntarea ICCJ in dosarul pentru nume. In acel moment, FC Fcsb va fi moarta si ingropata.