Becali

Hai cu amanarea!

Intr-un articol publicat recent, am scris despre faptul ca FC Fcsb incearca cu disperare sa scape de o depunctare pe care o merita in totalitate. Si chiar asa a si este. Dupa incercarea lui Becali de a ne minti ca n-are legaturi cu clubul din Mogosoaia, fcsbistii au depus si o plangere impotriva CFR-ului, ca sa le fie scazute si lor cateva puncte. Astazi ar fi trebuit sa se judece cazul. Rezultatul? Unul pe care il asteptam cu totii: amanarea.

Asa cum am mai zis, amanarea e de fiecare data ca o victorie pentru Beali si clubul sau. Altceva ei nu mai pot sa obtina. Doar amanari. Dar pe acestea le obtin la foc automat. Nu conteaza cine ii judeca, nu conteaza despre ce e vorba, AMANARE!

Sa discutam un pic despre caz. E destul de simplu. Un popor intreg a auzit declaratiile xenofobe ale lui Becali. Si da, au fost facute cu foarte multa ura, cu intentia de a jigni si de a convinge anumite persoane sa loveasca in cei care erau tinta. Nu incape indoiala ca avem de-a face cu xenofobie. Iar, din partea lui Becali, aceasta nici nu ar fi prima astfel de iesire. Nici macar a cincea. Nici a zecea. De-a lungul timpului, Becali a jignit foarte multe grupuri de oameni. Si FRF si LPF, desi se inchina la UEFA, nu au actionat niciodata.

Apoi e partea a doua a plangerii, faptul ca Becali l-a contactat pe Petrescu. Acest lucru e interzis de regulament. Dar nici aici nu avem de-a face cu prima astfel de actiune din partea fostului puscarias. El contacteaza jucatori in mod constant. Si recunoaste destul de des ca discuta cu fotbalisti aflati sub contract cu alte cluburi. Dar FRF si LPF au ignorat totul si i-au permis.


Ce inseamna amanarea de azi?

Pe scurt, inseamna o noua palma data fotbalului. Dar nici nu ne puteam astepta la altceva de la aceste comisii, care doar asta au facut pana acum. In loc sa aplice regulamentul, ca doar au de-a face cu cel mai simplu caz posibil, oamenii de fotbal prefera sa amane.

Amanarea ajuta FC Fcsbul. De ce? Pentru ca urmeaza exact meciul cu CFR Cluj. E un meci decisiv, un meci in care cu siguranta arbitrii vor juca din nou un rol important. Pentru FC Fcsb. Iar, pentru asta, baietii in negru nu au nevoie de presiune in plus.

Si mai e si partea despre care multi nu vor sa vorbeasca. Cat timp nu exista o pronuntare, niciunui fotbalist sau agent de fotbalisti nu o sa-i fie frica sa raspunda la telefon, daca primeste vreun apel cu prefix de Pipera. Asa se castiga campionate.

Pana la urma, amanarea asta e doar un nou scuipat in fata iubitorilor fotbalului. O dovada ca regulamentele nu conteaza. Comisia de Etica a motivat amanarea explicand ca doreste sa analizeze si plangerea facuta de FC Fcsb. Aceasta e impotriva lui Dan Petrescu, care a insinuat ca Becali da bani pentru a motiva adversarele FC Fcsbului. Evident ca cele doua plangeri nu au nicio legatura. Evident ca pot fi judecate separat. Dar cui ii foloseste respectarea regulilor?! CFR-ului? Pai CFR-ului nu-i pasa. Daca ii pasa, protesta anul trecut, cand FC Fcsb si-a schimbat numele in plin campionat, incalcand regulile competitiei. Sau ar fi cerut sa vada cum a ajuns FC Fcsb sa joace direct in prima liga. N-au facut aceste lucruri. Nu le pasa.

Nimeni nu vrea sa depuncteze FC Fcsb. Pentru ca toata lumea vrea ca FC Fcsb sa castige titlul. Si daca o sa existe o depunctare, nu va fi decisiva. Amanarile i-au tinut in viata pe hotii fotbalului romanesc. De ce sa-i tradeze acum?!