suporteri steaua

Cifrele au decis: Steaua Bucuresti joaca in Liga 4

Meciul dintre Fotbal Club Fcsb si CFR Cluj a fost prezentat drept „finala campionatului”. Televiziunile si ziarele de sport i-au facut reclama, au folosit chiar numele Stelei pentru a-l promova si ne-au mintit ca interesul este imens. Din pacate pentru ei, cifrele le-au stricat petrecerea.

Si ce spun cifrele? La un meci de liga a patra, un meci fara miza prea mare, intre Steaua Bucuresti si Academia Rapid, au fost vandute 36200 de bilete. Asta in timp ce „finala campionatului” a vandut doar 23000.

I-au tradat chiar si cifrele

Dupa ce au pierdut in instanta marca si numele, oilor le-a mai ramas o singura scuza: cifrele. Pana acum, ne-au spus fara incetare ca FC Fcsb e Steaua pentru ca asa vrea majoritatea. Se laudau ca ei au cei mai multi suporteri si ca acesti suporteri decid ce echipa e Steaua, nu judecatorii. Ei bine, dupa meciul cu CFR, nici cifrele acestea nu-i mai ajuta.

Dar stati un pic. Inainte de a compara numarul biletelor vandute, trebuie sa tinem cont ca avem in fata doua meciuri total diferite. Primul e un meci de Liga 4, in timp ce cel de-al doilea e de Liga 1. Fotbal Club Fcsb este favorita televiziunilor si a presei sportive. Acestia dedica echipei lui Becali cea mai mare parte a atentiei lor. Si ii mai spun si „Steaua”, desi nu e.


De partea cealalta, Steaua Bucuresti are parte de un tratament total opus. Telekom Sport, echipa care a cumparat meciurile Stelei din acest retur, refuza sa le transmita. Presa si televiziunile folosesc alte nume (CSA, Steaua Armatei, Steaua lui Lacatus. etc.) atunci cand vorbesc despre ea, iar materialele despre echipa noastra sunt rare.

Nu vorbim, asadar, despre o lupta dreapta. Insa, chiar si asa, cifrele o dau pe Steaua castigatoare. De astazi, putem spune fara probleme ca cifrele nu mai sunt de partea FC Fcsb. Si totul pentru ca, la echipa lui Becali, nu exista pasiune.

Fotbal Club Fcsb – o echipa fara pasiune si fara suporteri

Lipsa pasiunii de la FC Fcsb se vede foarte bine. Nu doar cifrele o arata, ci chiar suporterii. Sau, mai bine zis, calitatea suporterilor.

La meciurile celor de la Fotbal Club Fcsb participa trei tipuri de spectatori.

  1. Cei carora nu le pasa, dar vor sa vada un meci de Liga 1 – acestia sunt iubitori de fotbal, dar nu sunt suporteri. Sunt prezenti doar la meciurile importante.
  2. Oile – acestia sunt ultrasii echipei FC Fcsb. Nu le pasa de nume, de culori, marca sau orice altceva. Vin la meciuri pentru ca il sustin pe Becali. De obicei, dupa meciuri, se inghesuie ca sa isi aplaude idolul si se bucura atunci cand acesta se da in spectacol in fata lor. Pentru ei, Becali e mult mai important chiar decat jucatorii sau antrenorii.
  3. Suporterii de rezultat – acestia, impreuna cu oile, reprezinta suporterii de baza ai FC Fcsbului. Nici pe ei nu-i intereseaza numele, marca, valorile sau istoria. Sunt interesati doar de rezultate. Vin la stadion daca echipa merge bine. Daca nu, lipsesc.

Niciuna din aceste grupari de oameni nu vine la stadion din pasiune. Si acesta este si motivul pentru care galeria celor de la FC Fcsb se face de cele mai multe ori de rusine. Vorbim despre coregrafii penibile, copiate de la altii, cu mesaje fara substanta. De altfel, singurul mesaj de care se leaga acestia este faimosul „FCSB e Steaua”. Insa nici chiar ei nu cred acest lucru. La meciurile echipei lor, niciodata nu canta despre FCSB, ci doar despre Steaua. Ce poate fi mai jenant decat niste suporteri care refuza sa rosteasca numele propriei echipe?!

Si, daca tot am vorbit de cantece, nu putem sa nu mentionam faptul ca faimoasa Peluza ros-albastra, asa cum se numeste galeria oilor, nu are nici macar un singur cantec care sa ii apartina. Acestia folosesc doar cantecele celor de la SUD, cuvant cu cuvant. Nu aduc nimic nou, nu incearca sa faca un cantec doar al lor. Doar fura, la fel ca sefii pe care ii adora.

De astazi, discutia e incheiata

Pasiunea, judecatorii, legendele, actele si, de azi, chiar si cifrele au demonstrat odata si pentru totdeauna care echipa e adevarata Steaua Bucuresti. Chiar daca joaca in Liga 4, Clubul Sportiv al Armatei Steaua Bucuresti este cea mai mare echipa de fotbal din Romania!