amanare

Amanarea, arma lasului

S-a amanat din nou, cum ne si asteptam. Federatia Romana de Fotbal nu vrea nici in ruptul capului sa dea o decizie impotriva celor de la FC Fcsb. Dar asta era deja destul de evident. Asadar, decizia de azi nu trebuie sa ne mai surprinda. FRF e o organizatie murdara, plina de lasi. Iar amanarea e arma lasului.

Cazul este cat se poate de simplu. Si daca acesta necesita amanare, atunci ce te faci cu acele cazuri complexe, unde chiar ai de judecat probe diferite?! Insa FRF refuza sa dea o decizie exact pentru ca acest caz e simplu.

Dar haideti sa analizam noi acest caz.

  1. A dat Becali declaratii rasiste, homofobe, xenofobe, etc.? Da. Si nici macar nu e prima data. Doar ca, de data asta, cineva a facut plangere. FRF ar fi trebuit sa se sesizeze de fiecare data cand Becali isi batea joc de fotbalisti de culoare, cand anunta ca la FC Fcsb pot juca doar crestini sau ca nu o sa angajeze niciodata homosexuali. N-a facut-o. I-a permis sa isi bata joc regula numarul 1 a fotbalului mondial: SAY NO TO RACISM!
  2. E Becali recidivist? Bineinteles ca e. Am dat exemple mai sus. E vorba de un om care incalca fara oprire aceste reguli ale fotbalului.
  3. A contactat Becali antrenori si fotbalisti aflati sub contracte cu alte echipe? Da. A recunoscut chiar el acest lucru.
  4. E Becali reprezentantul FC Fcsb? Bineinteles ca e, din moment ce presa il prezinta drept patronul echipei, el se prezinta drept patronul echipei si char si angajatii il prezinta drept patronul echipei.
  5. Spune regulamentul ce trebuie sa pateasca cei care fac ce am enumerat mai sus? Da.



Asa cum am zis, aici e vorba de un caz simplu. Spre deosebire de declaratiile lui Petrescu, care, suparat fiind dupa un meci in care a pierdut puncte, a spus ca adversarii trag mai tare in meciurile cu echipa lui, dar o lasa mai moale cu FC Fcsb, Becali nu poate pretinde ca a spus acele prostii la suparare. Si nici macar nu poate pretinde ca a vrut sa spuna altceva. Dar asta nu conteaza pentru FRF.

Vorbim despre aceeasi organizatie care i-a permis FC Fcsbului sa joace meciuri in campionat fara nume si emblema, adica fara identitate, in decembrie 2014 (Episodul FC Gazde) si care refuza sa ne explice cum a afiliat aceasta echipa.  Acelasi FRF a incalcat anul trecut propriile sale regulamente, schimband in plin campionat numele FC Fcsbului, desi regulamentul nu permitea si nici nu prevedea vreo exceptie pe caz de forta majora. Si probabil ca si anul asta va face ceva pentru a salva echipa lui Becali.

FRF a decis sa amane pronuntarea in acest caz. A dat un nou termen, 9 mai. Insa tot atunci au programat cazul in care FC Fcsb cere depunctarea CFR-ului si, cel mai important, judecarea incidentelor de la meciul Sepsi – Dinamo. De ce am zis ca acesta din urma e un caz mai important? Pentru ca FRF se va folosi cu siguranta de el pentru a mai da o amanare. Si poate inca o amanare dupa aceasta. Iar, cu putin noroc, poate ca la finalul campionatului cele 3 puncte nu vor mai conta. Si atunci nimanui nu-i va mai pasa ce decizie va fi data.

Asa se joaca fotbalul in Romania, cu amanari!