televizate televizor

Au intrat banii din televizari, domnule Petrea?

Intreb, dar stiu sigur ca n-au intrat. Chiar si baietii de la hartia de impachetat peste au anuntat asta, cu jumatate de gura. In ultimul atac mizerabil la adresa Stelei, Maria Andries, antistelista de serviciu, a spus ca AMFB-ul a bagat in buzunar banii din televizarea meciului Steaua – Academia. Era un zvon pe care l-am stiut inca de luna trecuta, iar acum a fost confirmat.

Steaua – Academia a spart recordul de prezenta pe un stadion, in acest sezon, intr-un meci intern. A strans peste 36 de mii de oameni la fata locului, dar si peste 400 de mii in fata televizoarelor. O cifra foarte buna, care a intrecut cu mult cifrele obtinute de majoritatea meciurilor de Liga 1. Putem asadar sa presupunem ca si televiziunea care a transmis meciul a castigat destul de bine, din reclame si altele. Dar Steaua? Steaua a castigat ceva?

Steaua Bucuresti nu a vazut nici macar un singur banut din televizarea unui meci in care echipa sa de fotbal a participat. E vorba de imaginea clubului nostru, imagine care a fost din nou exploatata de altcineva, pentru a castiga multi bani. Si cam acesta pare sa fie trendul in Romania lui 2018. Oricine isi doreste sa faca niste banuti, ia imaginea Stelei, o exploateaza fara retine si gata.

A facut-o Net Bet, a facut-o si Kia (ambele companii sunt sponsori de-ai FC Fcsbului), o face si FC Fcsb, o fac televiziunile care vor sa atraga privitori, iar acum a facut-o si AMFB-ul.  Desi AMFB-ul nu e liga profesionista. Nu are voie sa vanda drepturi de televiziune. Dar uite ca o face. Si, in timp ce AMFB se imbogateste pe spatele Stelei, ia si toate masurile ca sa se asigure ca Steaua o sa joace in Liga 4 si la anul.

Dar o astfel de miscare are sens, nu? Daca AMFB a facut anul asta X bani folosind imaginea Stelei, poate sa faca cel putin la fel de multi bani si anul viitor. Si poate si in urmatorul an. Si tot asa. Cine zice ca nu pot fi inventate echipe ca Academia in fiecare an? Fiecare sector din Bucuresti are propriul sau primar. Fiecare primar are voie sa-si faca echipa de fotbal, nu? Si numele Rapid poate fi folosit de oricine, din cate vad, fara probleme. Am inceput cu Academia Rapid, maine vom avea Viitorul Rapid, apoi Rapidul Feroviar, Rapid CFR, Acceleratul si asa mai departe. Asadar AMFB ar putea sa vanda la nesfarsit acest derby. Steaua o fi numai una, dar Rapiduri gasesti peste tot.


Domnule Petrea! Domnule Petrea! Domnule Petrea!

Nu cred ca exista site in internetul asta care sa stea mai bine la cuvantul cheie „Petrea” ca noi. Asta e o gluma pentru pasionatii de SEO, dar noi chiar ne-am saturat deja de cat de mult ii atragem atentia acestui colonel ca trebuie sa-si faca treaba, ca nu trebuie sa-si bata joc de echipa asta, de suporteri, ca trebuie sa fie serios. Intra pe o ureche, iese pe cealalta. Asa e in Romania, cand ai de-a face cu functionari publici.

Baietii de la Academia procedeaza ilegal, e adevarat. Dar nu poti sa nu-i admiri. Oamenii au pornit la drum cu un scop si sunt dispusi sa faca orice pentru a-l atinge. Nu ma intereseaza ca sunt sustinuti politic, ca incalca reguli, ca fura. Stiam ca asa va fi, deci nu putem sa ne plangem ca am fost prinsi nepregatiti. Si nici domnul Petrea nu se poate plange.

Ca sa fie clar. Daca nu promovam in acest sezon, va exista un singur vinovat: Cristian Stanel Petrea.

In calitate de sef al Stelei, acesta ar fi trebuit sa ia toate masurile ca echipa noastra sa fie deja promovata. In calitate de vicepresedinte la AMFB, ar fi trebuit sa ia toate masurile ca sa se asigure ca Academia nu poate fura. In calitate de administrator al celui mai important club sportiv din Romania, ar fi trebuit sa aiba grija ca toti banii rezultati din folosirea imaginii Stelei sa intre in conturile Stelei. Dar n-a facut-o.

In schimb, Petrea ii imbogateste pe altii, prin neglijenta sa. FC Fcsb anunta ca vrea sponsori noi. Credeti ca acei sponsori isi vor face reclama cu Fotbal Club Fcsb sau ca vor proceda precum KIA si vor folosi tot Steaua? La AMFB, niste baieti au bagat in buzunar sume bune de bani pe care nu le merita. Iar televiziunile si ziarele continua sa-si bata joc de clubul nostru.

Sufera cineva in afara de clubul Steaua? Da, sufera stelistii, adica noi.

Noi nu putem vedea meciurile echipei noastre, desi am fost anuntati ca Telekom a cumparat drepturile pentru transmiterea meciurilor pe care Steaua le are acasa in retur. Noi nu putem sa-i urmarim pe baieti pe un stadion normal.  Si acum suntem si furati pe fata.  Putem pierde promovarea, pentru ca unui anume individ nu-i pasa.

Dar sa ne intoarcem la problema de azi. Unde sunt banii din televizari? De ce sunt in conturile altora? De ce Academia a platit doar 6900 de lei pentru drepturile TV(si nici pe aia nu i-a platit, ca i-a dat AMFB in judecata pentru asta)? Daca stiti raspunsurile la aceste intrebari, va rog sa mi le spuneti.