steaua dinamo

Steaua Bucuresti – ACSFC Dinamo Bucuresti, 1-1(0-1)

Rusinoasa prima etapa din play-off-ul ilegal, organizat prost de AMFB, s-a incheiat azi. Steaua Bucuresti a intalnit rivala de o viata, pe Dinamo Bucuresti. Sau, mai bine zis, a intalnit-o pe ACSFC Dinamo Bucuresti, o echipa care poarta numele, poarta marca Dinamo si totul intr-o intelegere perfecta cu CS Dinamo Bucuresti si FC Dinamo 1948 SA. Insa e mai putin important daca aceasta echipa e sau nu Dinamo. Ce conteaza e ca Steaua a pierdut promovarea.

Steaua Bucuresti: 22.Horia Iancu (cpt.) – 4. Ştefan Pădureţ, 20. Bogdan Sitaru, 5. Eduard Radu – 24. Cristian Jitaru, 21. Ghiţă Constantinescu, 16. Adrian Vîlcea, 17. Florin Răsdan – 13. Abdou Camara, 9.Cătălin Mirea, 10. Alin Predescu

Inceputul de meci le-a apartinut cainilor, care au reusit chiar sa ajunga la poarta lui Horia Iancu si sa dea nastere unei faze periculoase, in urma unui corner. Incetul cu incetul, insa, Steaua a pus stapanire pe joc. Baietii lui Ion Ion s-au instalat in jumatatea dinamovista, iar ocaziile au inceput sa apara la poarta adversa.

A urmat multa lupta, multa munca, din partea ambelor echipe. Tabela s-a schimbat pentru prima data in minutul 30. Dupa o eroare a apararii steliste, dinamovistul Stan a scapat singur cu Horia Iancu si l-a lobat. Steaua – Dinamo, 0-1.

A fost un rezultat neasteptat. Era insa de asteptat ca stadionul  Valentin Stanescu sa cedeze. Si a cedat. In minutul 38, nocturna rapidista a picat din nou, ca de obicei, atunci cand conteaza, demonstrand ca decizia luata de cei de la AMFB a fost nu doar una abuziva, ci si foarte proasta.

La pauza, Steaua a intra la cabine cu un gol incasat si cu un singur sut tras la poarta. Cel care a tras sutul a fost Rasdan, in minutul 30. Fostul mijlocas al Chiajnei a fost singurul stelist care chiar a aratat ceva in prima repriza.


Repriza secunda a inceput cu doua galbene pentru dinamovistul Stancioiu, acesta fiind eliminat in minutul 50, dupa doua actiuni stupide. Ocaziile au inceput sa apara in dreptul Stelei, iar Camara si Predescu au ratat din doua pozitii favorabila.

In minutul 60, Ion Ion l-a trimis pe Patranoiu in teren, in locul lui Constantinescu, iar septarul stelist a schimbat imediat tot jocul. In minutul 63, acesta a dat o pasa printre, l-a lasat pe Camara singur cu portarul, iar africanul a inscris, cu un lob. Steaua – Dinamo, 1-1.

Accidentat, Predescu a iesit de pe teren in minutul 70, fiind inlocuit cu Turbatu. Lupta a continuat. Dezorganizat, fara ambitie, fara vreo idee de joc, Steaua a aratat total diferit de echipa care a dominat turul cu un joc ofensiv si frumos.

Cu 15 minute inainte de final, Batfoi l-a inlocuit pe Mirea, un atacant, in locul altui atacant, in conditiile in care Steaua se mutase deja in jumatatea dinamovista.

Nu s-a mai intamplat nimic. Steaua a continuat dominarea sterila, jucatorii facandu-se de rusine in fata unor fani care au cantat timp de 90 de minute.

Steaua – Dinamo s-a terminat cu scorul de 1-1, un scor care ajuta Academia, daca Academia chiar mai avea nevoie de inca o mana de ajutor. Dar chiar daca nu a avut, a primit, de la singurii oameni ca ar fi trebuit sa nu-si doreasca sa-i ajute.

Cu un joc rusinos, cu multe gafe, fara cea mai mica urma de ambitie, stelistii au dat astazi cu piciorul promovarii. Au demonstrat ca nu-si doresc sa promoveze. Si poate ca acum intelgem de ce mizeriile facute de Academie nu i-au deranjat deloc pe cei din club. Pe toti cei din club.

In urma acestui prim meci din play off, ramanem cu un gust amar in gura si cu o singura intrebare:

Si-au dorit stelistii vreodata sa promoveze?!