fotbal club fcsb vasi geambazi

Vasi, calmeaza-te! Tot nu contezi

Vasi Geambazi, cel care ar fi trebuit sa fie noul Gigi, inca nu a aflat ca Federatia l-a iertat din nou pe stapanul sau si ca acum se poate intoarce linistit la rolul de acolit. Prins probabil de virusul aparitiilor la TV, acesta a simtit nevoia sa vorbeasca din nou despre Steaua, imprumutand chiar din repertoriul lui Becali.

Cazul pe scurt

In cazul in care nu stiati, FC Fcsb risca sa piarda cateva puncte in campionatul recent incheiat, din cauza rasismului lui Becali. CFR Cluj a depus la FRF o plangere impotriva lor. Asadar, pentru a fenta din nou regulamentul, Gigi a sustinut ca el nu reprezinta FC Fcsb si ca, de fapt, Vasi Geambazi este adevaratul patron. Si uite asa a aparut in peisaj acest nepot.

Insa Becali si-a facut griji degeaba. FRF a amanat decizia de 4 ori, iar atunci cand a dat-o, a ales doar sa-l avertizeze pe Becali si sa ii dea o amenda. Asta in ciuda faptului ca acesta are declaratii rasiste, homofobe si xenofobe aproape in fiecare sezon. Dar sa ne intoarcem la Vasi.

Cine e Vasi Geambazi?

Chiar daca a aparut doar recent in presa, Vasi Geambazi a fost trecut in acte ca patron al FC Fcsb acum destul de multi ani. Si asta nu pentru ca Vasi ar fi vreun manager de exceptie. Becali l-a pus la echipa pe post de umbrela, in caz ca vremea rea a justitiei se abate si asupra acestei afaceri.

Plangerea facuta de CFR a fost momentul perfect ca Vasi sa fie scos din sertar. Doar ca Gigi a uitat sa-l bage la loc, dupa ce furtuna a trecut.

Vasi vrea sa vorbeasca despre Steaua

Gigi e suparat. A pierdut titlul, a pierdut si procesul cu numarul 19 pe care l-a avut impotriva Stelei si e pe cale sa isi piarda si echipa. In aceasta saptamana, judecatorii de la Tribunalul Bucuresti au decis ca FC Fcsb trebuie sa plateasca prejudiciul pe care i l-a provocat Stelei pentru toata perioada, nu doar pentru cei 3 ani pe care ii cereau avocatii lui Becali. Dupa atatea infrangeri, Vasi a iesit la atac, ca sa-i ridice stapanului sau moralul.

Acesta a vorbit despre emblema echipei de fotbal a Stelei si a spus:

„Aceasta sigla n-a fost niciodata a Armatei, cei de acolo au avut o sigla asemanatoare in ’86, intr-adevar. Sigla aceasta este facuta de Gigi, da?, cand a preluat el drepturile de pe asociatie pe SA si a facut aceasta sigla noua…”

Steaua BucurestiCineva trebuie sa ii explice lui Vasi definitia plagiatului, pentru ca se pare ca acesta nu o cunoaste. Da, sigla facuta de voi nu e identica cu cea folosita de Steaua inainte de 90, dar e destul de asemanatoare incat sa creeze confuzie si sa incalce dreptul la marca.

Si despre asta a si fost vorba in proces. In 2003, cand Becali a cerut voie Stelei sa-i foloseasca marca, a fost refuzat. Pentru ca a fost refuzat, a recurs la acest siretlic, doar pentru a-i insela pe suporterii stelisti.

Dar partea interesanta in discursul lui Vasi este aceasta: „cand a preluat el drepturile de pe asociatie pe SA„. Adica umbrela lui Gigi ne dezvaluie ca stapanul sau a incalcat regulamentele in 2003, printr-o actiune care nu e permisa nici azi, nici de ROAF si nici de statutul FRF:

Articolul 4 – Principiile de promovare – retrogradare

1. Promovarea/retrogradarea se face potrivit dispoziţiilor art. 70din Statutul FRF.

5. Este interzisă modificarea formei juridice, a structurii unui club sau orice operaţiune care are ca scop transmiterea/dobândirea dreptului de participare în competiţii sau/şi facilitarea obţinerii licenţei. Constituie modificări ale formei juridice sau ale structuriiunor cluburi ori operaţiuni care sunt interzise următoarele:comasarea sau divizarea unor cluburi, schimbul de locuri între ele,schimbarea sediului în altă localitate, schimbarea denumirii,transferarea acţiunilor între cluburi sau cesiunea dreptului de participare făcută cu titlu oneros sau cu titlu gratuit. 

Dar Vasi nu avea cum sa stie asta. De altfel, el nu prea stie nimic:

„Ei cer acum 37 de milioane… Pe ce? In perioada in care zic ei ca noi am fi prejudiciat clubul, 2004-2014, ati avut sectie de fotbal? Nu, n-au avut! Cer despagubiri. Pentru ce? Am luat numele vostru si i-am dat foc pe stadion? Ne-am batut joc de numele vostru? Am retrogradat echipa? Atunci da, sa ceara.”

Nepotul lui Becali o da in bara si aici. Prejudiciu nu e doar stricarea imaginii, ci si incasarea unor bani care nu ti se cuvin.  Nu conteaza ca Steaua a avut sau nu sectie de fotbal. Steaua poate sa-si inchida azi toate sectiile sportive. Asta nu inseamna ca oricine poate sa foloseasca marca ei.

Singurul care are voie sa faca bani cu marca Steaua este proprietarul acestei marci. Iar Becali si FC Fcsb nu au detinut aceasta marca niciodata. Daca o detineau, nu-i mai cereau armatei voie sa o foloseasca. Fiecare banut care a intrat in buzunarele lui Becali de pe urma folosirii numelui si marcii Steaua Bucuresti reprezinta un prejudiciu adus clubului Steaua. Iar pentru asta Fcsbistii vor plati.

„Daca tu te dezici de FCSB si zici ca nu ai nicio treaba cu FCSB, ca Gigi ti-a furat brandul, ca a facut, a dres, cum iei tu o sigla care a existat in perioada 2003-2014 si a jucat numai FCSB cu ea si o pui pe pieptul tau? Deci ei sunt cei care creeaza confuzia,” a incheiat Vasi, in interviul acordat celor de la Fanatik.

Vasi, sa incepem cu sfarsitul. Daca tu crezi ca Steaua afecteaza imaginea clubului tau prin folosirea acelei sigle, poti oricand sa ne dai in judecata. Cere-le judecatorilor sa nu-i mai permita Stelei sa ii induca in eroare pe suporterii echipei tale si vom vedea ce se va intampla. Sansele voastre de castig sunt nule, dar macar va vom face din nou de rusine.

De ce foloseste Steaua sigla facuta de Becali

fotbal club fcsbSteaua foloseste astazi sigla pe care voi ati facut-o in 2003 pentru ca noua, suporterilor, ne place. Iar acea sigla e astazi a noastra. Asa cum am mai spus, ea a fost plagiata dupa sigla folosita de Steaua inainte de Revolutie. Dupa ce Talpan a obtinut anularea sa in instanta, a inregistrat-o ca parte a marcii Steaua.

Becali se poate lauda astfel ca a facut si ceva bun de cand s-a bagat in fotbal. Pacat insa ca nu a fost la fel de inspirat si atunci cand a facut si sigla FC Fcsbului. Desi aceasta a aparut in 2015, inca ne este greu sa ne dam seama ce reprezinta. Unii spun ca ar fi capul Lisei Simpson. Altii spun ca e vorba de fundul unei pisici. Doar timpul ne va lamuri.