amfb

AMFB pregateste un ultim abuz, pentru a ajuta Academia

Plangerile facute de Florin Talpan saptamana trecuta le dau nopti nedormite sefilor AMFB. Cum pierderea la masa verde a meciului cu Steaua, din play-off. ar insemna ratarea promovarii,  academicienii au facut presiuni in aceasta saptamana, pentru ca AMFB sa mai comita un ultim mare abuz.

Oamenii nostri cu legaturi la AMFB ne-au transmis astazi ca asociatia municipala de fotbal va incerca maine sa ingroape intreaga poveste. Acestia vor respinge contestatia, pe motiv ca nu detin competenta necesara pentru a analiza valabilitatea contractelor jucatorilor folositi de Academie. Cazul va fi astfel inchis, clasamentul va fi validat iar Academia va putea trece mai departe, sa joace barajul de promovare.

E vorba, evident, despre o decizie abuziva. AMFB poate analiza contractele jucatorilor. Poate si o si face. Ca sa va dam un exemplu, de fiecare data cand un jucator e transferat de la o echipa, la alta, AMFB primeste o taxa de transfer, dar si documentele necesare realizarii transferului. Acestea sunt necesare pentru a putea demonstra ca jucatorul X joaca la echipa Y. Altfel, am avea pe cap tot felul de contestatii, din partea tuturor echipelor nemultumite ca au pierdut.

Inscrierea contractului jucatorului si/sau a acordului de transfer in evidenta forului organizator este obligatorie. Ea e urmata de inscrierea mentiunilor privind transferul sau legitimarea jucatorilor la noul club in carnetele de legitimare si in fisele personale ale jucatorilor. Dupa cum puteti observa, daca esti AMFB, e foarte greu sa pretinzi ca:

  1. Nu ai competenta necesara de a analiza aceste contracte ale jucatorilor.
  2. Nu ai stiut ca Academia, entitate fara personalitate juridica, care nu poate incheia contracte, a folosit jucatori care nu ii apartineau.

Legal, Academia poate incheia contracte doar prin intermediul unuia din asociatii sai(Burca, Olariu sau Redivivus) sau printr-un reprezentant. Asa a si procedat in cazul contractelor comerciale, care au fost semnate cu Redivivus. Insa nu se poate proceda la fel si in cazul jucatorilor.

Chiar mai mult, daca contractul unui fotbalist e incheiat printr-un tert, acesta devine nul, din punct de vedere regulamentar. Pentru a avea drept de joc, fotbalistul profesionist trebuie sa aiba contract incheiat cu clubul la care e legitimat. In cazul de fata, Ionut Voicu, care a sustinut chiar saptamana trecuta ca a semnat contract pe 3 ani cu Academia, trebuie sa aiba contract incheiat chiar cu Academia, adica cu clubul pentru care joaca. Dar Academia nu poate incheia contracte.

Astfel, cazul e destul de simplu de analizat. AMFB trebuie doar sa se uite la numele trecut pe contractele jucatorilor. Daca acolo scrie AS Academia Rapid, atunci exista o problema, deoarece acele contracte sunt cu siguranta false. Iar daca pe contracte apare numele Redivivus, atunci situatia e la fel de clara, insemnand ca Pancu & Co. nu au drept de joc pentru Academie. In ambele cazuri, singura solutie care poate fi data de AMFB e: victorie pentru Steaua, cu 3-0. Asta daca vor fi respectate regulamentele.

Insa, cel mai probabil, AMFB nu va respecta regulamentele. Miza e una foarte mare. Daca nu promoveaza, Academia se va desfiinta. Da, in cazul lor, povestea pe care toti o spun despre Steaua e adevarata. Proiectul Academiei nu poate sta pe loc. Daca sta pe loc, moare. Acesta trebuie sa fie mereu in miscare, deoarece e destul de evident ca clubul lui Pancu nu va reusi sa achizitioneze marca Rapid. Cel putin nu in viitorul apropiat. Oamenii din spatele Academiei nu vor dori sa mai investeasca bani(sume foarte mari) daca, dupa ce a ratat marca Rapid, echipa rateaza si promovarea.

AMFB a primit asadar un ordin destul de clar: Academia trebuie promovata cat mai repede. Respingerea cererii Stelei e un abuz imens, care va duce la mutarea cazului in civil. Insa, AMFB mizeaza pe faptul ca un astfel de proces ar dura mult mai mult timp decat saptamana ramasa pana la barajul de promovare.

Steaua ar castiga acest proces fara probleme. Si asta ar insemna inchiderea AMFB. Dar AMFB oricum functioneaza ilegal. Asa ca, lor nu le pasa.