AMFB rescrie legi si nimeni nu spune nimic

Comisia de Disciplina a AMFB a asteptat cu nerabdare cea mai mica scuza, pentru a respinge plangerea Stelei si pentru a trimite la baraj nou-infiintata FC R. Sedinta din aceasta saptamana a fost mai mult o gluma, o demonstratie a lipsei de respect pe care asociatia de fotbal a municipiului Bucuresti o are fata de justitie, fata de Steaua si fata de suporterii stelisti.

Gsp a publicat decizia pe propriul site. Nu e nevoie sa fii un expert in legi ca sa iti dai seama ca aceasta a fost luata in bataie de joc. Comisia de disciplina a refuzat absolut orice solicitare facuta de reprezentantul Stelei, Florin Talpan. Iar pe academicieni i-a avantajat fara nicio jena. Acestora le-a fost permis sa prezinte documente fara nicio valoare juridica.

De altfel, Academia nici macar nu a prezentat vreun document. Tot AMFB le-a pus la dispozitie anumite foi din niste presupuse contracte semnate intre Academie si jucatorii impotriva carora Steaua a facut plangere. Nici macar nu s-au chinuit sa faca sa para totul legal. Au cautat un raspuns rapid, l-au primit, nu le-a mai pasat daca e adevarat sau nu. I-au respins Stelei plangerea, doar pentru ca Academia trebuia sa promoveze.

Mai jos va atasam decizia comisiei:

amfb

Aici se poate vedea foarte clar ce s-a intamplat.

Steaua a cerut ca Academia sa piarda meciul cu 3-0, pentru ca jucatorii respectivi sunt profesionisti, dar nu au contracte semnate cu Academia. AMFB a prezentat niste contracte, deci problema a fost rezolvata.

Doar ca nu e asa. In primul rand, neavand personalitate juridica, orice fel de contract incheiat de Academia Rapid cu oricine este lovit de nulitate. Astfel, contractele prezentate de AMFB sunt tot nule. Deci, plangerea Stelei e justificata. Deci, Academia trebuie sa piarda meciul la masa verde.

Dar asta nu e tot. Hartiile prezentate de AMFB sunt doar niste hartii. Ca sa fie contracte, hartiile respective trebuie sa fie semnate. Insa AMFB a prezentat doar primele pagini ale acestor presupuse contracte. Cum poate cineva sa stie ca Vlada, de exemplu, chiar a semnat un contract cu Academia Rapid, daca nu poti vedea semnatura jucatorului pe acel contract? Nu poate.

Prin decizia data, AMFB a demonstrat ca legea nu conteaza in fotbalul bucurestean. Conteaza doar ca ordinele primite de sus sa fie respectate.

„In continuare, sustinerile contestatoarei, privind o eventuala interdictie a structurilor sportive fara personalitate juridica de a legitima jucatori profesionisti sunt neintemeiate, legiuitorul prevazand doar interdictia ca aceste structuri sa participe in competitiile nationale.”

Aceasta explicatie a Comisiei de Disciplina este, poate, cea mai amuzanta si mai penibila din intregul document. „Legiuitorul” interzice structurilor fara personalitate juridica sa participe in competitiile nationale FIX PENTRU CA IN ACESTE COMPETITII POT PARTICIPA DOAR ECHIPE PROFESIONISTE, CU FOTBALISTI PROFESIONISTI.  Dar pentru a fi o echipa profesionista, o echipa trebuie sa aiba personalitate juridica in primul rand. Pentru ca doar asa poate semna contracte cu profesionistii de care are nevoie pentru a participa la respectivele competitii.

In mod normal, Steaua ar trebui sa castige cu usurinta apelul, mai ales daca acesta nu va fi judecat de oamenii din AMFB. Insa e putin probabil ca ceva sa se mai schimbe. Academia mai are doar cateva zile de viata. Dupa meciul de cupa, aceasta se va desfiinta. Locul ei va fi luat de un FC R aparut acum o luna, promovat pe pile, ilegal, de catre doua entitati extrem de corupte, FRF si AMFB.

Nu poti sa nu te amuzi de toata aceasta situatie. Da, e vorba de abuzuri grosolane, insa iti dai seama cat de mult ii sperie Steaua pe acesti oameni. FRF si AMFB nu vor sa o lase sa promoveze. Presa nu vrea sa scrie absolut nimic despre abuzurile pe care cele doua le comit impotriva Stelei. Iar sefii Stelei nu stiu cum sa faca pentru a se da la o parte, pentru a opri aceste plangeri formulate de Talpan si pentru a mai tine Steaua in Liga 4, macar inca un an.

Totusi, baietii acestia dau dovada de lipsa de viziune. Bun, ne-ati furat, ne-ati impiedicat sa promovam si ne veti mai tine cel putin un an in Liga 4. Dar la anul va vom desfiinta FC Fcsbul pe care il iubiti atat de mult. Asta e o certitudine. Chiar daca voi, cei din FRF, din AMFB, din presa sportiva, nu credeti ca echipa stapanului vostru va disparea, veti vedea ca exact acest lucru se va intampla.

Si atunci sa vedem cum veti explica promovarea noastra din Liga 4 direct in Liga 1. Pentru ca Liga 1 nu poate fara Steaua, hotilor! Televiziunile nu va lasa sa jucati, daca nu le dati Steaua! Tot sub calcaiul Stelei veti ajunge!