ioanitoaia

Talpan a bagat frica in hoti

Am evitat sa intru azi pe site-urile ziarelor de sport, stiind ca vor porni o campanie puternica impotriva Stelei. Din pacate, nu am rezistat. Accesandu-le in aceasta seara, prostii mi-au confirmat ceea ce stiam deja: Talpan a bagat frica in ei.

Update legat de Academie

Sa incepem cu un micut update in ceea ce priveste Academia. „Securistii” nostri ne-au dezvaluit ca AMFB i-a contactat pe cei de la Academie ca sa-i puna in garda, imediat dupa ce au vazut ca Talpan a cerut sa vada contractele jucatorilor. Astfel, la o zi distanta, academicienii au venit cu acele hartii, sfatuiti fiind de Iustin Stefan, finul lui Argaseala. Ne-a fost confirmata asadar si suspiciunea ca promovarea Academiei a avut dublu scop:

  1. Sa le faca pe plac stapanilor politici.
  2. Sa ii faca pe plac stapanului din Pipera.


Misiunea lui Ioanitoaia

De la aceasta informatie, am deschis ziarele de sport, ca sa vad daca acestia au acoperit subiectul. Au facut-o foarte slab, asa cum ma asteptam. Nimeni nu a criticat abuzurile comise de AMFB, nimeni nu a prezentat vreun regulament, nimeni nu a incercat sa explice cum e corect. Ba, mai mult, unii au sarit sa-l atace pe Talpan.

Ioanitoaia e unul din acestia. In articolul sau, a scris urmatorul paragraf:

„Dacă Florin Talpan e de admirat pentru perseverența cu care s-a luptat cu Gigi Becali, senzația nu mai e aceeași în diferendul cu Academia Rapid. Pentru că nu mai vorbim despre disputa cu un individ, carismatic ori nu, mai degrabă nu, ci de atacarea unui club popular, vechi și iubit. Concret, se vrea sancționarea echipei care a învins-o pe CSA fără echivoc”

Ati inteles? Academia Rapid, care nu e Rapid Bucuresti, e un club popular, vechi si iubit, desi a fost infiintat anul trecut. Si evident ca acest club „popular, vechi si iubit” a invins-o pe „CSA”, ca stim cu totii pentru cine e rezervat numele „Steaua”. Dar asta nici macar nu e partea cea mai interesanta a articolului lui Ioanitoaia. Asta este:

„Surse autorizate afirmă însă că reclamația CSA a plecat de la o premisă greșită. Pasămite, neavând personalitate juridică, Academia nu era abilitată să încheie contracte și nici să transfere jucători profesioniști, cum sunt cei menționați mai sus.

Numai că o asemenea interdicție nu-i stipulată în Regulamentul Ligii 4. Ca atare, probabil că și contestația trimisă de CSA la FRF va avea aceeași finalitate. E însă o presupunere, nu o certitudine.”

Adica Ioanitoaia incearca sa isi duca putin cititorii de nas. „E insa o presupunere.” Dar de ce e o presupunere, domnule Ioanitoaia? De ce nu puteti vorbi concret, fara sa presupuneti? Puneti si dumneavoastra mana pe regulamente, cititi-le, faceti o investigatie jurnalistica si spuneti-ne ce s-a intamplat acolo. Fara presupuneri. Doar adevarul.

Dar presa de sport din Romania nu vrea sa spuna adevarul. Asa cum s-au ferit sa explice ce inseamna pierderea procesului pentru marca de catre FC Fcsb, asa cum s-au ferit sa explice ce include marca, asa se feresc si acum sa explice ce a facut Academia. Pentru ca ei stiu ca Academia a incalcat legi, asa cum a incalcat si FC Fcsbul. Dar nu-si doresc ca cititorii sa afle adevarul, pentru ca nu-si doresc ca Steaua sa promoveze si nu-si doresc nici ca echipele hotilor sa dispara.

Presa de sport i-a facut cunoscuti pe acesti hoti. Sunt creatiile lor si nu au de gand sa le distruga.

Vali cel mai Mortalu

Si din greseala am trecut si pe la Digi Sport. Acolo, Vali Mortalu l-a invitat pe Talpan la o discutie. Iar in timp ce colonelul Stelist  a incercat sa explice ce s-a intamplat, moderatorul nostru l-a intrerupt, spunandu-i ca a fost invitat la o discutie, nu la un monolog.

Stau si ma intreb daca pe Becali il invita la monolog, nu la discutie. Pentru ca niciodata, nimeni din Digi Sport nu si-ar permite sa intrerupa prostiile rostite de fostul puscarias. Oricat de mari ar fi. Oricat de gogonate ar fi minciunile. Becali e lasat sa minta, dar Talpan nu e lasat sa spuna adevarul. E un aspect care ar trebui sa-i puna pe ganduri pe toti iubitorii sportului romanesc.

De asemenea, acestia ar trebui sa se intrebe de ce presa nu acopera aceste abuzuri ale FRF si AMFB. De ce nu scrie nimeni despre ele?

Raspunsul il stiti: pentru ca nu vor ca Steaua sa promoveze.

Ca un supus cuminte, Vali Mortalu a schimbat rapid subiectul, aducand aminte despre Carmen. Adica a adus in discutie legenda cum ca Steaua ar fi desfiintat Carmen, ca sa-i ia locul in Liga 1.

Evident, domnul Mortalu habar nu are despre ce vorbeste. Sunt gata sa pun pariu pe oricat ca el nu stie ca si Carmen a fost bagata direct in Liga 1, in 1946, cand s-a facut un campionat nou. Pana atunci, Carmen juca in liga Bucurestiului. Sunt sigur ca Vali Mortalu nu stie nici ca Sportul a fost prima echipa invitata sa ii ia locul Carmenului. Doar ca studentii nu aveau atunci o situatie materiala foarte buna, asa ca au refuzat, stiind ca nu-si pot permite costurile unei participari in prima liga. Si uite asa a ajuns Steaua, care avea o situatie financiara buna, sa joace in Divizia A. Mai multe informatii despre acest subiect puteti citi aici: Carmen si Steaua. Asta ca sa va puteti proteja de minciunile unor prosti.

In incheiere, vreau sa va atentionez sa va mai asteptati, in zilele urmatoare, la articole anti-Talpan. Acestea vor aparea cu siguranta, pentru ca Talpan apara Steaua, echipa pe care nimeni nu o vrea promovata acolo unde ii este locul.