baboia petrea

De ce e importanta condamnarea lui Baboia pentru Steaua

Am primit cu mare bucurie vestea condamnarii lui Claudiu Baboia, secretarul general al AMFB. Nimeni nu o merita mai mult ca acest individ. Din pacate, condamnarea e cu suspendare, nu cu executare, asa cum ar fi trebuit sa primeasca unul dintre cei mai dubiosi oameni din fotbalul bucurestean.

Va sugerez sa cititi ce au scris judecatorii, pe site-ul Tribunalului Bucuresti, pentru a intelege mai bine faptele de coruptie ale lui Baboia. Pe scurt, omul a fost acuzat si gasit vinovat de complicitate la dare de mita si dare de mita, la doua meciuri de fotbal de anul trecut. E vorba de Foresta Suceava – Sepsi, meci din Liga 2, si Regal Sport – Progresul Spartac, meci din play-off-ul Ligii 4. Iar procurorii si judecatorii s-au miscat repede. Baboia a fost retinut in octombrie 2017, au existat trei termene, toate in luna mai, iar la sfarsitul lunii trecute a venit si verdictul.

E adevarat ca Baboia si-a recunoscut fapta. Astfel, a primit o pedeapsa de 1 an si 4 luni inchisoare cu suspendare, cu o perioada de probatiune de 2 ani. Daca in aceasta perioada va mai fi condamnat pentru ceva, si sunt sanse sa fie, atunci va merge la puscarie. Pana atunci, insa, e important sa retinem ca Baboia si-a recunoscut fapta. Asta inseamna doar un singur lucru: a cazut la intelegere cu procurorii pentru a spune tot ce stie despre pesti mai mari.

Nu stim cu siguranta daca exista acesti pesti sau daca au legaturi cu Steaua, insa, asa cum am zis mai sus, condamnarea lui Baboia e o veste buna pentru Steaua.

Steaua poate castiga din condamnarea lui Baboia

Condamnarea secretarului general al AMFB nu putea sa vina intr-un moment mai bun. Steaua se afla in plina judecata cu Academia Partid, AMFB si FRF pentru abuzurile comise de ultimele doua. Dar asta nu e tot. AMFB le-a permis academicienilor si chiar i-a ajutat sa faca fals in acte. E vorba, evident, despre contractele pe care Academia, entitate fara personalitate juridica, le-a incheiat cu fotbalisti profesionisti si pe care le-a depus chiar la AMFB.

Pentru ca avem de-a face cu incalcari ale legilor, cu contracte false, Steaua ar trebui sa se orienteze si catre DNA si sa le paseze acest caz, pe care acestia cu siguranta l-ar gasi foarte interesant. Dupa ce mai multe judecatorii din zona Bucurestiului i-au respins Academiei cererea de obtinere a personalitatii juridice, niste baieti de la AMFB s-au trezit ca sunt mai destepti si ca ei stiu mai bine ca judecatorii cum sta treaba cu legile in aceasta tara.

Abuzurile lor, facute pentru a ajuta Academia sa promoveze, au avut o singura victima: Steaua Bucuresti. E asadar foarte important ca clubul nostru sa duca acest caz si la DNA, pentru ca procurorii sa ii poata cunoaste mai bine pe Marian Luminare si Claudiu Baboia.

Fotbalul romanesc este foarte corupt. Doar la noi, o echipa poate incepe campionatul cu un nume si il poate termina cu altul. In weekend, Steaua a jucat cu FC R in finala Cupei Romaniei pe Bucuresti. Desi Steaua a fost nevoita sa treaca prin mai multe tururi pentru a ajunge in acea finala, FC R a ajuns acolo direct, fara niciun alt meci jucat. Mai mult, FC R va juca si barajul de promovare in Liga 3, desi nu a luat parte la absolut niciun meci din sezonul recent incheiat al Ligii a IV-a.

Ramane acum de vazut daca clubul Steaua va si dori sa le faca probleme celor doi amefebisti, Baboia si Luminare. Colonelul Petrea s-a si grabit, recent, sa spuna ca Steaua va accepta hotararile FRF si ca nu va merge mai departe, in instanta. Asta desi colonelul Talpan si-a exprimat dorinta de a duce lupta pana la capat.

Din pacate, colonelul Petrea si Claudiu Baboia par a fi destul de apropiati. Cei doi chiar au facut afaceri impreuna in ultimul an, Petrea permitandu-i lui Baboia sa desfasoare anumite activitati chiar in interiorul complesului sportiv Steaua. Doar aparitia in presa a acelei stiri a facut ca intelegerea dintre cei doi sa cada.

Ramane sa vedem ce se va intampla. Colonelul Talpan a demonstrat ca e dispus sa faca orice pentru binele Stelei. Cu siguranta ca, pentru el, condamnarea lui Baboia e o stire interesanta. Si cu siguranta se va folosi de aceasta informatie in procesele viitoare.