becali fcsb fotbal club fcsb

Unul fura, altul produce bani. Care e mai bun?

Ati aflat astazi ca Fotbal Club Fcsb face afaceri dubioase cu Primaria Municipiului Bucuresti, prin Gabi Firea, fina lui Becali. Pentru unii e suprinzator. Pentru altii nu e o noutate. Ce e interesant de urmarit e daca presa va ataca clubul lui Becali la fel cum a atacat si Steaua. Mai trebuie mentionat si ca ceea ce face Fotbal Club Fcsb e mult mai grav.

Cand Steaua si-a reactivat sectia de fotbal, multi ziarici au sarit de fund in sus. Erau nervosi ca cel mai important club sportiv din Romania isi redeschide una din cele mai de succes sectii. Pentru ei, totul a fost redus la armata si la fotbal. Toate celelalte aspecte au fost ignorate. Desi nu erau de ignorat. Mai ales aspectul financiar nu trebuia ignorat!

Haideti sa discutam un pic despre cum se fac banii. Care e cea mai rapida si mai sigura modalitate de a face bani? E simplu. Trebuie sa ai cat mai multe surse de venit. Pe scurt, daca ai un loc de munca si vrei mai multi bani, cel mai simplu e sa mai faci rost de un loc de munca. Daca ai un loc de munca si ai si ceva bani pusi in banca, poti sa ii investesti in ceva care sa-ti aduca si alti bani, pe langa salariu.


In cazul Stelei, sectia de fotbal a fost si este o investitie. Cel mai important, e o investitie care produce bani. Sponsori au venit, suporterii au cumparat bilete, televiziunile au fost interesate. Ca sefii Stelei le-au permis altora sa ia o parte din bani, asta e altceva. Insa e clar ca o sectie de fotbal poate produce bani. Si daca a reusit sa produca atatia bani la nivel de Liga 4, poate produce si mai multi in ligile superioare.

Banii acestia, investiti de stat, vin tot la stat. Romania si MApN nu pierd bani daca permit existenta sectiei de fotbal a Stelei. Mai ales daca aceasta e si condusa corect. Banii se pierd doar atunci cand Romania si MApN ii lasa pe altii sa foloseasca imaginea Stelei pentru a castiga bani cu ea. Dar stati linistiti. Colonelul Talpan o sa recupereze si banii acestia.

Si acum sa ne uitam la Fotbal Club Fcsb. Timp de 10 ani, echipa lui Becali a dat tepe de milioane de euro, facand bani pe spatele Stelei. Presa nu a zis nimic. Ba i-a si luat apararea, spunandu-ne ca e normal ca un privat sa faca bani din fotbal si ca e anormal ca statul sa faca acelasi lucru. Spre dezamagirea lui Tolo, s-a dovedit insa ca Fotbal Club Fcsb  nu functioneaza cu fonduri chiar atat de private. Ba chiar foloseste bani publici.

Nu e surprinzator ca Becali a facut smecherii impreuna cu Firea. Noi am mentionat acest lucru de foarte mult timp. Dovezile au iesit la suprafata doar acum si doar intr-un caz. Dar cu siguranta vor aparea si alte detalii, despre alte aranjamente, in care statul pierde iar Becali castiga. Pentru cei care n-au inteles inca, doar asa stie sa faca acest individ afaceri.

Si iata ca Fotbal Club Fcsb, favorita presei care uraste echipele finantate de stat, s-a dovedit a fi tot o echipa finantata de stat. Iar eu va intreb pe voi:

Care din cele doua e mai buna pentru statul roman? Steaua, echipa care produce bani, sau Fotbal Club Fcsb, echipa care castiga bani din afaceri necurate cu statul?