amfb

Domnule Talpan, va rugam sa inchideti AMFB-ul!

Acest articol este o recapitulare a tuturor momentelor in care AMFB a ajutat Academia Rapid sa fure, pe toata durata sezonului 2017-2018 al Ligii a IV-a bucurestene. In acelasi timp, e si o dovada a faptului ca aceasta asociatie mizerabila trebuie neaparat inchisa. Pentru asta, ne punem bazele in colonelul de justitie Florin Talpan, singurul oficial stelist care s-a batut pentru Steaua in acest an, care chiar a demonstrat ca iubeste acest club.

Asadar, sa incepem:

AMFB ii permite Academiei sa foloseasca jucatori pe care nu avea drept sa-i foloseasca

Este vorba de cazul Muscalu. Fotbalistul a jucat in cel putin doua meciuri pentru Academie, desi nu a fost niciodata legitimat si, deci, nu avea drept de joc.

AMFB musamalizeaza cazul Muscalu, pentru a nu fi nevoita sa excluda Academia din campionat

In ceea ce priveste utilizarea unui fotbalist care nu are drept de joc, regulamentele sunt destul de clare: clubul care face acest lucru trebuie sa piarda la masa verde meciul in care a jucat respectivul fotbalist. Despre Muscalu se stie ca a jucat in doua meciuri pentru Academie, cu Tricolorul si Victoria. AMFB a decis ca Academia trebuie sa piarda meciul cu Tricolor, dar a refuzat sa le dea 3 puncte si celor de la Victoria, pe motiv ca au facut plangere prea tarziu. Victoria facuse plangerea in timpul campionatului, in retur, la doar cateva luni distanta. AMFB a amanat de 4 ori decizia, iar apoi a decis ca plangerea a fost facuta prea tarziu.

De fapt, AMFB nu le-a dat castig de cauza celor de la Victoria pentru ca, un nou meci pierdut la masa verde ar fi insemnat excluderea automata a Academiei din campionat. Conform regulamentelor, la doua meciuri pierdute la masa verde intr-un campionat, indiferent de motiv, o echipa este exclusa automat.

AMFB le permite Academicienilor sa faca transferuri

Pentru o echipa care foloseste fotbalisti fara drept de joc, pedeapsa este pierderea meciului, scaderea a sase puncte si interzicerea dreptului de a transfera alti jucatori in urmatoarea perioada de transferuri. AMFB a sarit insa peste ultimele doua puncte, mult mai importante decat primul.

AMFB si FRF incalca propriile statute si regulamente pentru a promova Academia

Deoarece Academia nu avea personalitate juridica, aceasta nu putea sa joace barajul de promovare. Asadar, FRF si AMFB au schimbat regulamentel de promovare, introducand o exceptie facuta special pe cazul Academiei. Astfel a aparul FC R SA, o societate cu personalitate juridica, dar fara jucatori, fara antrenori, fara nici macar un meci in sezonul 2017-2018 al Ligii a IV-a. In ciuda acestor lipsuri, FC R a ajuns a joace finala cupei pe Bucuresti si barajul de promovare.

AMFB refuza sa recunoasca ca o societate fara personalitate juridica nu poate incheia contracte

Prin Florin Talpan, Steaua a depus un memoriu impotriva Academiei. Stelistii au reclamat ca fotbalistii Academiei nu au dreptul de a juca pentru Academie. Motivul este unul simplu. Neavand personalitate juridica, jucatorii Academiei ar fi trebuit sa fie membri ai acestei asociatii. Daca ar fi avut aceasta calitate, ar fi putut juca pentru Academie.

Insa, acestia, fiind profesionisti, au incheiat contracte de profesionisti cu Academia. Aceste contracte sunt lovite de nulitate absoluta, deoarece Academia nu are nici chiar acum personalitate juridica. Orice contract semnat de ea nu are nici macar valoarea hartiei pe care e scris.

Insa AMFB a refuzat sa tina cont de acest aspect. Comisiile AMFB au hotarat ca toate contractele incheiate intre Academie si fotbalistii profesionisti sunt legale, incalcand chiar legile statului. Totul pentru a-i face pe plac partidului de la putere si pentru a trimite Academia in Liga 3.

AMFB publica decizia apelului inainte ca acesta sa fie dat de Comisia de Apel

La apel, decizia a fost aceeasi. Si, pentru ca a fost aceeasi, oficialii AMFB au considerat ca nu mai trebuie sa astepte ca cei din comisie sa se pronunte. Cu aproape patru ore inainte de intalnirea Comisiei de Apel, intalnire unde trebuia luata decizia, oficialii AMFB au publicat raspunsul pe site. Cine a luat aceasta decizie? Asta nu stim, dar putem intui.

Florin Talpan trebuie sa inchida AMFB

Dupa toate mizeriile facute de aceasta asociatie condusa de blatisti si puscariasi, e destul de clar ca cineva trebuie sa ia masuri. Iar Florin Talpan este persoana potrivita sa o faca.

Daca pana acum i-au pus bete-n roate, sefii Stelei trebuie acum sa il lase pe acest om sa-si faca linistit treaba. Trebuie sa il sustina si sa il ajute, pentru a duce la bun sfarsit aceste procese, pentru a desfiinta AMFB si pentru a ajuta Steaua sa promoveze.

AMFB si Academia au furat tot ce se putea fura in acest sezon. Ambele trebuie sa dispara de pe harta sportului romanesc, iar persoanele din spatele lor trebuie trimise la puscarie. Si daca Academia o sa devina Rapid, atunci sa desfiintam si aceasta mizerie comunista, odata si pentru totdeauna.