acs berceni steaua bucuresti mentalitate

Diferenta de mentalitate – Felicitari Steaua Bucuresti – Grupa 2006!

Am vorbit intotdeauna despre mentalitatea de stelist, o mentalitate diferita, unica in Romania. Este, cu siguranta, ceea ce deosebeste Steaua de restul echipelor din tara noastra. Iar atunci cand vezi ca tinerii stelisti o au inca de mici, nu poti sa nu te bucuri.

Acest articol este despre baietii care fac parte din echipa de juniori 2006 a Stelei Bucuresti. Saptamana trecuta, acestia au castigat Turneul Junior Summer Cup Constanta. Au jucat impotriva altor trei echipe: Academia Farul Constanta, Prosport Academy si LPF Pitesti. Stelistii mici au castigat turneul dupa ce au invins Academia Farul Constanta, cu 3-1, in finala. Si nu au adus acasa doar cuma, ci si titlul de golgeter, castigat de atacantul Rares Gherasim, cu 8 goluri, dar si titlul de cel mai bun portar, pe care l-a castigat Bogdan „Bobo” Stefan.

La sfarsit, tinerii stelisti s-au adunat la marginea gazonului si au cantat pentru Steaua, dupa cum puteti vedea in videoclipul de mai jos:

Am vorbit despre diferenta de mentalitate dintre Steaua si alte echipe. Aceasta e data chiar de faptul ca esti stelist. A fi stelist inseamna demnitate, inseamna mandrie, inseamna loialitate fata de culori, inseamna bucuria de a purta pe spate tricoul rosu si albastru, iar pe piept stema Stelei. Dupa cum se poate vedea si in videoclipul de mai sus, stelistii tineri stiu toate cantecele Peluzei Sud. Cel mai important, iubesc Steaua si iubesc Ghencea, casa lor.

Nu putem decat sa ii felicitam pe parintii si pe antrenorii care au avut grija ca acesti copii sa inteleaga ce inseamna sa fii stelist. I-au invatat de mici cu aceasta mentalitate stelista, de invingator, mentalitate care cu siguranta o sa-i ajute mult in viata, indiferent ca vor continua sau nu pe terenul de fotbal.

Intr-o alta parte a Bucurestiului, niste copii fara vina sunt invatati cu o alta mentalitate. Pe tricourile lor galben-verzui scrie Fotbal Club Fcsb. Pe piept au o emblema diferita in totalitate de cea a Stelei. Insa antrenorii lor ii mint si le spun ca joaca la Steaua Bucuresti. Copiii sunt confuzi, se vede pe fetele lor. De asta nici nu e de mirare ca, la final, chiar daca au castigat, au strigat „sa vina cupa in Berceni!”. In subconstient, ei stiu ca nu sunt Steaua. Stiu ca nu au nicio legatura cu Steaua. Pe gat le e bagata o mentalitate a falsului, a superficialului, a minciunii. Si, atunci, oare ce fel de oameni vor ajunge?!

Din fericire, la Steaua, tinerii stelisti au o mentalitate sanatoasa. Viitorul echipei noastre e asigurat. Si nu doar in ceea ce priveste calitatea umana, ci si cea de fotbalist.

In weekend, aceiasi baieti au jucat intr-un turneu U12 gazduit chiar de FC Fcsb. Stelistii i-au intalnit pe Fcsbisti de doua ori. In primul meci i-au invins cu scorul de 2-1 (goluri marcate de Rares Gherasim si Stefan Bold), iar in al doilea cu 3-1( Rares Gherasim, de 2 ori, si Victor Cutas).

Incet, dar sigur, Steaua se intoarce.

Felicitari antrenorilor si tinerilor jucatori din Grupa 2006 a Stelei Bucuresti!

Forza Steaua!

Photo credit: CSA Steaua Bucuresti – Fotbal Grupa 2006