petru ianc polo masculin steaua

[Video] Interviu cu Petru Ianc, despre problemele de la Steaua + Florin Talpan a fost atacat intr-o sedinta, de un alt angajat de-al clubului!

ProSport a prezentat astazi un interviu cu fostul poloist stelist, Petru Ianc. In interviu, acesta a dezvaluit cateva abuzuri comise de conducerea clubului Steaua. Desi socante, acestea nu sunt noutati. De-a lungul timpului, conducerea Stelei a demonstrat ca este incapabila sa poarte un club atat de mare catre inalta performanta.

Abuzul la care a fost supus Petru Ianc este doar unul din multe abuzuri care au loc in interiorul clubului nostru, club care astazi se aseamana cu un corp sanatos, in care exista o minte bolnava. Ce inseamna o „minte bolnava”? Inseamna coruptie, inseamna tratamente preferentiale, inseamna bataie de joc la adresa Stelei si a suporterilor sai, inseamna transformarea celui mai mare club sportiv din tara intr-o mosie personala, unde „stapanii” taie si spanzura, fara sa se teama ca ar trebui sa raspunda in fata cuiva.

Sa luam exemplul departamentului de fotbal. In 2003, cand a luat sfarsit parteneriatul cu non-profitul AFC Steaua Bucuresti, echipa de fotbal ar fi trebuit sa se intoarca la clubul mama. In schimb,  o echipa noua i-a luat locul din prima divizie si identitatea. Sefii Stelei stiau acest lucru. L-au stiut atunci cand i-au refuzat lui Becali cererea de a utiliza marca (era ilegal sa i-o dea gratis, doar pentru ca a cerut-o frumos, in scris). L-au stiut si cand FC Fcsb a incalcat legile si a pretins timp de 10 ani ca  e Steaua Bucuresti. Dar nimeni nu a spus nimic. Ne-au lasat sa credem ca acea echipa e Steaua si chiar l-au ajutat pe Becali ca sa isi duca minciuna cat mai departe.

Mai trebuie alte dovezi ca acesti oameni trebuie sa plece de la conducerea Stelei? Eu cred ca nu. Dar sa stiti ca mai sunt. Chiar foarte multe. E destul sa te uiti la performantele obtinute de clubul Steaua in ultimii 20 de ani, ca sa iti dai seama cat de prost l-au condus oameni precum Boroi sau Petrea. Astazi, sectiile sportive care continua sa domine sunt putine. Echipa de polo e una dintre ele. A castigat titlul in fiecare din ultimele trei sezoane. Iar Petru Ianc a participat la toate aceste titluri.

Cu toate acestea, in ciuda valorii acestui poloist, clubul Steaua a facut tot ce i-a stat in putere sa scape de el. Nu sa il convinga sa mai ramana, ci sa scape de el. E o situatie care nu are cum sa te supere, daca esti suporter stelist. Nervi, furie, dezamagire, suparare, acestea sunt sentimentele pe care le provoaca actiunile sefilor Stelei care, in ultimii ani, nu au reusit sa ia nici macar o singura masura pozitiva.

Dar nimeni nu ii schimba din functii.

Dezvaluire Petru Ianc: Florin Talpan a fost agresat fizic intr-o sedinta, de un alt angajat al clubului

In interviul pe care il puteti asculta mai jos, Petru Ianc ne-a facut o dezvaluire socanta. Se pare ca domnul colonel Florin Talpan a fost agresat fizic intr-una din sedintele clubului, chiar de un alt angajat de-al Stelei. Inca nu stim toate detaliile acestui caz, insa vom incerca sa aflam totul cat mai repede. Daca e adevarat, si nu avem niciun motiv sa credem ca nu e, atunci e vorba de un nou incident deosebit de grav, care s-a petrecut in interiorul clubului Steaua. O noua dovada ca actuala conducere a clubului e depasita de situatie si ca domnul comandant Petrea ar trebui sa dea dovada de bun simt si sa isi inainteze demisia.

„Florin Talpan este singurul om din club care chiar incearca sa ajute sportivii, caruia chiar ii pasa de sportivi,” a declarat Petru Ianc pentru SteauaLibera.com. „Si uitati cate probleme are acum din acest motiv.”

Photo credit: Steaua Bucuresti