steaua bucuresti promovare Steaua amical cantonament

Steaua Bucuresti este o boala de care nimeni nu vrea sa se vindece

Alexandru Aldea, fotbalistul celor de la FC Fcsb, a anuntat ca vrea sa joace la Steaua Bucuresti si ca s-a inteles cu ros-albastrii. Tanarul mijlocas este doar ultimul dintr-o lista destul de lunga de fotbalisti care au trecut pe la FC Fcsb si care au fost dispusi sa joace pentru Steaua chiar si in ligile inferioare.

Ca fotbalist, Aldea a crescut la FC Fcsb. A fost bine pentru el? Da si nu. Am spus ca nu, deoarece, pentru un fotbalist tanar, FC Fcsb poate insemna sfarsitul carierei. Echipa lui Becali investeste in tineri doar cat sa nu fie data afara din Liga 1. Daca s-ar putea fara, ar renunta la orice echipa de juniori. Asadar, Aldea a avut doar o singura sansa de a se impune acolo. Putea sa o faca, daca se nastea cu talentul lui Maradona. A avut insa ghinionul sa nu se nasca cu acest talent, asa ca a simtit din plin biciul negustorului de sclavi.

Partea buna a experientei lui Aldea la FC Fcsb e faptul ca a avut contact cu Steaua. Sigur, nu a avut contact cu Steaua adevarata, ci cu una clonata, furata, vopsita. Totusi, pentru acest tanar a fost destul pentru a prinde gustul Stelei.

Am spus ca Aldea nu e singurul. Si alti fotbalisti care se regasesc acum in lotul echipei noastre au trecut pe la FC Fcsb. Chiar golgeterul Predescu a trecut pe acolo. Iar multi alti fosti FC Fcsbisti ar fi vrut sa vina la Steaua, dar nu au fost primiti. Aici il putem da exemplu pe saracul Ciuculescu, care a ajuns bataia de joc a tuturor suporterilor din Romania, din cauza rapiditatii cu care isi schimba culorile.

Totusi, de ce se intampla acest fenomen? De ce fotbalisti care ar putea juca in Liga 1 sau in Liga 2 aleg sa vina la Steaua, care la anul va juca in Liga 3? Raspunsul e unul singur: Steaua Bucuresti.

Steaua Bucuresti este o boala, un microb care te infecteaza de la primul contact. In momentul in care ai simtit ce inseamna sa fii rosu si albastru, alte echipe nu mai pot exista pentru tine.

De asta inca incearca FC Fcsbistii sa convinga tara ca ei sunt Steaua. De asta se agata oile cu disperare de orice virgula si cuvintel, pentru a arata ca „motivarea nu e destul de clara, nu stim inca unde e palmaresul”. Ei au nevoie sa fie Steaua, desi stiu ca nu sunt. Si nu doar din ratiuni economice.

Steaua Bucuresti este cineva in fotbalul mondial. FC Fcsb e nimeni. Una e sa te lauzi ca ai jucat in trecut la Steaua, alta e sa spui ca ai trecut pe la o echipa cu numele format doar din consoane. De asta oameni precum Dica refuza sa accepte ca FC Fcsb nu e Steaua. Pentru ei, a juca/antrea FC Fcsb e o rusine. Mandria, bucuria, acestea vin doar de la Steaua.

Inca nu stim daca transferul lui Alexandru Aldea la Steaua e finalizat. Conform mijlocasului, totul e gata. Insa clubul nu a anuntat nimic. E posibil ca un comunicat sa fie pregatit chiar in aceste momente, dar nici nu mai conteaza. Prin declaratiile date, Aldea a demonstrat ce inseamna Steaua Bucuresti, daca mai era cumva nevoie.

Indiferent de liga unde ar juca, indiferent de rezultate, Steaua Bucuresti va continua sa atraga. Asta este realitatea.

Steaua Bucuresti este o boala de care niciun stelist adevarat nu ar vrea sa se vindece vreodata.