radu naum

D-l Naum

„Eu vreau sa vie”, a spus zbierat Goe. „Eu vreau sa spun Steaua”, zbiara domnul Naum. Doua personaje despartite de granita dintre real si imaginar, dar si de cateva sunte de ani, si care totusi sunt extrem de asemanatoare. Pentru ca asta au ajuns in ziua de azi jurnalistii sportivi din Romania. Sunt niste copilasi razgaiati, care nu vor sa faca presa, ci presa lor.

Pentru cei care nu cunosc povestea domnului Naum (cu siguranta, pe D-l Goe, de Ion Luca Caragiale, il stiti deja), va spun de pe acum ca e una plictisitoare, cat se poate de simpla. Domnul Naum s-a suparat ca nu mai poate spune „Steaua” la TV, atunci cand vorbeste despre o echipa care nu e Steaua Bucuresti. Care echipa e asta? Evident, Fotbal Club Fcsb, o echipa cu nume format doar din consoane, foarte stupid si foarte greu de pronuntat.

„E o nebunie că o dată spunem la televizor Steaua în loc de FCSB și toți se alarmează, toți fac plângeri acum,” s-a plans Naum, in emisiunea sa. 

Superb, nu? Domnul Naum e suparat ca nu e lasat sa dezinformeze. Asta da suparare. E supararea hotului care, atunci cand e prins si e trimis la puscarie, se plange ca altii au furat mai mult. Este exact supararea hotului din fotbalul romanesc, adica a invitatului preferat al televiziunilor de sport.

Culmea e ca domnul Naum nu s-a revoltat deloc atunci cand a aflat ca echipa lui Becali a folosit un nume care nu ii apartinea sau o marca care nu i-a fost data. Si evident ca nu s-a revoltat cand Fotbal Club Fcsb a produs prejudicii mari Stelei Bucuresti. Dar e foarte suparat ca suporterii stelisti isi apara echipa.

In traducere, moderatorul de la Digi ar vrea ca suporterii stelisti sa-l lase in pace, ca sa dezinformeze linistit. Si poate ca isi doreste si ca aceiasi suporteri sa creada minciunile presei de sport. Dar uitati ca lucrurile nu stau asa cum vor ei.

Asa ca domnul Naum a incercat sa traga semnalul de alarma, ca sa le arate el suporterilor stelisti cine e seful. Dar daca nu a reusit domnul Goe sa opreasca trenul, nu o sa reuseasca nici domnul Naum. Iar trenul suporterilor stelisti o sa mearga mai departe. Plangerile vor continua, iar televiziunile de sport vor fi nevoite sa plateasca amenzi de fiecare data cand vor folosi cuvintele „Steaua” sau „stelisti” pentru a vorbi despre Fotbal Club Fcsb.

Si asta pentru ca, domnii mei, Fotbal Club Fcsb nu e Steaua. Nu o spunem noi. O spun judecatorii. Acea echipa nu are voie sa foloseasca numele Steaua. Si nici voi nu aveti voie sa-l folositi, daca vorbiti despre ea. Daca il folosi, platiti. Este atat de simple. E legea. Si nu conteaza cat va veti plange voi, ca niste pramatii razgaiate.

Acum, la bulivar, birjar, la bulivar!

P.S. Daca credeti ca presa plange tare acum, stati sa vedeti ce va fi la anul, cand se va finaliza procesul pentru recuperarea prejudiciului. In acel moment, „D-l Goe” se va transforma in „Moartea Caprioarei”.