lpf

LPF ofera identitati la kilogram

Titlul este rautacios, dar descrie la perfectie situatia de la LPF, unde identitatile cluburilor de fotbal se dau ca la piata. Si, tot ca la piata, te poti intelege cu lepefistul-vanzator, ca sa decizi ce parte a identitatii achizitionezi si la ce parte renunti.

lpf

Astazi, pe site-ul ligii a aparut o stire amuzanta. „Politehnica Iasi si-a recapatat vechea identitate” – Titlul acesta este pe atat de amuzant pe cat este lipsit de logica. Cand si-a pierdut Politehnica Iasi identitatea? Si ce a facut de a reusit sa si-o recapete? Sunt intrebari la care mi-as dori din tot sufletul ca un lepefist sa raspunda. Insa sunt sigur ca toata povestea va ramane doar la nivel de comunicat de presa.


Citind comunicatul, realizezi ca „Politehnica Iasi” despre care vorbesc cei din LPF este de fapt Asociația CSM Politehnica Iași, fosta CSMS Iasi, echipa infiintata in 2010, fara vreo legatura cu Politehnica Iasi. Sunt detalii, evident, detalii pe care nimeni nu da doi bani. Si asta pentru ca identitatea unei echipe de fotbal e importanta doar atunci cand vin banii din televizari. Nu ma credeti? Cititi si voi comunicatul:

CSM Politehnica Iași a semnat un contract cu deținătorul logo-ului FC Politehnica Iași și a primit dreptul de folosire al acestuia.
Liga Profesionistă de Fotbal a verificat documentele prezentate de membrul afiliat și confirmă faptul că Asociația CSM Politehnica Iași are dreptul de a utiliza în Campionatul Național Liga 1 Betano, sezonul 2018-2019, marca individuală verbală și cea combinată (logo-ul și denumirea) pe care le-au prezentat și pentru care au încheiat contractul de licențiere.
Adresăm rugămintea deținătorilor de drepturi tv, dar și celorlalte instituții media, de a face demersurile necesare pentru folosirea noului logo.

E scurt si cat se poate de clar. Fosta CSMS Iasi a semnat un contract cu proprietarul marcii Politehnica Iasi si a primit dreptul de a folosi logoul si numele. Asadar, FC Politehnica Iasi a revenit in Liga 1. Asadar, televiziunile trebuie neaparat sa tina cont de acest lucru si sa faca toate demersurile pentru folosirea noului logo.

In acest caz, LPF nu a stat la discutii. A trimis imediat o notificare catre televiziuni. Cand s-a dovedit insa ca Fotbal Club Fcsb a folosit o marca, un nume si o emblema care nu ii apartineau, atunci nu a fost nevoie sa fie informate televiziunile.

Aceasta este piata lepefista. Dupa ce a recunoscut ca palmaresul e inclus in marca, in cazul Craiovei, dupa ce a recunoscut si ca marca inseamna identitate, in cazul Iasiului, LPF tot nu va recunoaste ca FC Fcsb nu e Steaua. De ce? Pentru ca televiziunile nu vor mai plati nici macar un leut pentru un campionat fara Steaua.