prejudiciul colonel florin talpan promovarea stelei

FRF vrea sa opreasca promovarea Stelei cu orice pret

Astazi, FRF l-a convocat pe Florin Talpan in fata comisiei de disciplina. Motivul anuntat: analizarea unor declaratii date de Talpan, declaratii care ar afecta imaginea fotbalului romanesc. Motivul adevarat: o noua incercare de a opri promovarea Stelei.

Federatia isi foloseste comisiile ca pe niste arme. Cand are nevoie de ceva, paseaza problema catre o anumita comisie si ea e rezolvata. In cazul Academiei Rapid, Comitetul Executiv a dat lege speciala pentru ca Pancu si pesedistii lui sa promoveze. A urmat Comisia de Recurs, care a ignorat chiar legile tarii, doar pentru a nu-i retrograda pe rapidistii pesedisti. Iar acum, pentru a proteja toate abuzurile comise, Comisia de Disciplina este asmutita asupra singurului om care isi doreste ca Steaua sa promoveze.

Vorbim despre aceeasi Comisie de Disciplina care, de saptamani bune, „analizeaza” cazul Baboia, un caz extrem de simplu. Claudiu Baboia a fost prins incercand sa aranjeze meciuri. Si-a recunoscut fapta si a fost condamnat la inchisoare cu suspendare. In mod normal, un astfel de om ar fi trebuit exclus imediat din fotbalul romanesc. Insa Comisia de Disciplina refuza sa dea vreun raspuns.

In cazul lui Florin Talpan, lucrurile vor sta cu siguranta diferit. Spunem asta pentru ca plangerea impotriva sa a fost facuta la FRF in data de 20 iulie. Iar prima infatisare a avut loc astazi, 5 zile mai tarziu. Rapiditatea cu care s-au miscat baietii lui Burleanu e uimitoare. La fel si acuzatiile.

Atacul este impotriva Stelei, nu a lui Talpan

Talpan e acuzat ca ar fi afectat imaginea fotbalului romanesc. Insa declaratii precum cea data de el sunt date aproape saptamanal. Oamenii de fotbal, mai ales cei ce reprezinta cluburile din Liga 1, acuza FRF dupa fiecare esec, dar ei sunt rareori amendati. Care e diferenta dintre ei si Talpan? Colonelul stelist are dreptate. Si, cel mai important, are sanse sa castige in instanta.

Intr-un interviu dat pentru ProSport, Florin Talpan a spus ca le va face plangere penala oamenilor din FRF, in cazul in care vor continua cu abuzurile. Acesta i-a acuzat de trafic de influenta si a anuntat ca are chiar si martori care sa confirme cele spuse.

Plangerea facuta de FRF are insa alt scop. Omul Talpan nu reprezinta un pericol pentru ei. Pericolul este Steaua Bucuresti.

In ultimii ani, FRF s-a dat peste cap pentru a-l apara pe Becali si pentru a ignora cele doua decizii judecatoresti care spun ca FC Fcsb nu e Steaua. Astfel, desi au recunoscut in multe cazuri ca identiatea si palmaresul unei echipe sunt incluse in marca, in ceea ce priveste FC Fcsb, FRF refuza sa recunoasca ca nu detine palmaresul Stelei. Nu e prima data cand federatia face acest lucru. Dupa decizia din dosarul pentru marca, FRF si LPF au dat impreuna comunicate de presa prin care aparau echipa lui Becali, spunand ca nu sunt obligate sa ii schimbe numele. Decizia din al doilea dosar, pentru nume, le-a stricat insa planurile. Dar doar putin. Deoarece FRF si-a incalcat propriile regulamente si i-a permis FC Fcsbului sa-si schimbe numele in plin campionat.

Daca Steaua ar promova azi in Liga 3, competitie organizata de FRF, Burleanu si ai lui nu i-ar mai putea ignora palmaresul. Ar fi obligati sa faca modificarile necesare si sa informeze UEFA. Iar asta ar duce la un nou scandal, poate chiar la dezafilierea FRF-ului de la UEFA. De ce? Pentru ca FC Fcsb a comis o inselaciune, iar FRF i-a fost complice.