facepalm fake news

O viata in 10 minute

Vreau sa fiu sincer din prima clipa si sa va spun ca sunt un suporter de fotoliu. Nu sunt din Bucuresti, sunt comod, nu merg la stadion si nici in deplasari, dar sunt stelist. Stelist, nu fcsbist. Din pacate, multi prieteni de-ai mei sunt fcsbisti. Iar unul dintre ei m-a surprins aseara.

M-am uitat la meciul Fcsbului, fara patima, fara implicare, doar din curiozitate si pentru ca nu aveam altceva mai bun de facut. Asa ca am deschis o bere si m-am trantit in fotoliu. Imi imaginez ca la fel a facut si acest prieten al meu. Cand ne uitam la meciuri, noi obisnuim sa ne sicanam cu cate o ironie sau o gluma. De data asta, a fost tacere pana prin minutul 83, cand a marcat Hajduk. In acel moment, telefonul meu a inceput sa vibreze.

Poate ca nu o sa ma credeti, dar telefonul meu a vibrat fara oprire pana la ultimul gol al meciului. Primeam mesaje scurte, pline de injuraturi. Injuraturile nu erau pentru mine. Erau in primul rand pentru Dica, caruia i-a fost luata toata familia la rand. Apoi au fost cateva si pentru Becali, dar mai putin dure. Toate meciurile proaste facute de Fcsb in ultimele luni au lasat urme.

Am citit razand tot ce am primit. Totul a tinut pana cand Fcsb a marcat din nou, adica 10 minute. Apoi am primit un „Da” lung, o „Calificare!” si un „Fortza Steaua” si telefonul a incetat sa vibreze.

Am simtit ca in acele 10 minute am fost martorul unei nasteri. Un om a aparut, a crescut, s-a dezvoltat, iar apoi a murit si a fost inlocuit de altul. Amuzant, dar si trist in acelasi timp. Asa de repede a trecut o viata de om. Un gol a facut toata diferenta intre supararea suprema si fericirea suprema si mi-am adus aminte cum acelasi prieten imi zicea mie ca sunt extremist, pentru ca am ales sa sustin Steaua Bucuresti, chiar daca joaca in Liga a IV-a.

As fi putut sa tac, sa-l las sa se bucure si sa fiu un prieten bun. Nu am fost. I-am trimis un mesaj scurt: „Nu v-ati calificat inca. Mai trebuie sa jucati cu Rapid Viena”. Nu am primit raspuns.

Daca as fi primit, poate ca nu v-as fi scris aceste randuri. O fac, deoarece stiu ca prietenul meu fcsbist nu va suporta, dar va urmareste zilnic. Daca o sa se supere pe mine, o sa-i treaca data viitoare cand ne vedem la o bere. O sa-i fac cinste. Doar am vazut deja ca supararea ii trece repede, atunci cand ii iese si lui ceva.

R.S.