Cateva intrebari inainte de Liga 4

Chiar daca vremea de afara nu o arata, vara se apropie de sfarsit. Si ce vara a fost! Caldura de afara a fost o nimica toata pe langa valvataia produsa de abuzurile care au avut loc in fotbalul romanesc la sfarsitul sezonului trecut. Din pacate, un foc care arde puternic, se stinge repede. La fel s-a intamplat si in cazul Stelei. Abuzurile au fost mari, bataia de joc a fost mare, scandalul a fost imens, dar totul s-a terminat. Au mai ramas doar cateva intrebari la care noi inca nu am primit raspunsuri, desi Liga 4 va incepe in curand.

Academia R a furat in Liga 4, dar scapa nepedepsita

Sa incepem cu inceputul. Academia Partid, cunoscuta mai nou si sub denumirile de Academia R, Academia Regal, FC R sau FC PSD, a comis cateva abuzuri grosolane anul trecut,  ajutata fiind de AMFB si FRF. In urma acestor abuzuri, Stelei i-a fost furata promovarea. Dar asta n-a prea deranjat. Nu l-a deranjat pe Petrea, nu i-a deranjat pe jucatori, nici pe antrenori, nici pe suporteri. Doar Florin Talpan a fost deranjat. Si a incercat sa ia masuri.

Doar ca Florin Talpan a incercat sa scoata ochii unor corbi(asa e expresia, nu sariti!), cu ajutorul altor corbi. Nu a mers. Nici nu avea cum sa mearga. Daca ar fi decis in favoarea Stelei, AMFB si FRF ar fi recunoscut ca au incalcat legea. Si-ar fi facut singuri rau. Partea proasta e ca nici nu au avut vreo motivatie sa faca ceea ce e corect. Lasat singur, fara sustinere din partea clubului si a suporterilor, Talpan a fost exact ca leul fara dinti.

In locul Stelei, alt club ar fi mers la TAS sau chiar in civil. Insa conducerea clubului nostru a decis ca obiectivul Stelei nu e promovarea. Asadar, hotii scapa nepedepsiti.

Obiectivul Stelei este…

Nimeni nu stie care este obiectivul Stelei. Conducerea a decis ca promovarea in Liga 3 nu e de interes. Dar nu a anuntat un alt obiectiv in locul sau. Steaua porneste astfel la drum fara obiectiv. Va promova? Nu va promova? Nu stim. Comunicarea dintre club si suporteri e sublima, dar lipseste cu desavarsire.

In ciuda numeroaselor amicale jucate in aceasta vara, clubul Steaua nu a spus absolut nimic despre noile transferuri. Nu a zis nimic nici despre jucatorii plecat, nici despre concedierea lui Ion Ion, nici despre eforturile lui Talpan. Am intalnit doar tacere. O tacere suspecta, pe care unii suporteri au si taxat-o deja, printr-un banner in care il acuzau pe Petrea ca vrea sa il ierte pe Becali de orice datorie si sa il ajute sa faca din nou bani pe spatele Stelei.

Insa nici acel banner nu a reusit sa starneasca vreo reactie din partea conducerii. Cel putin nu una publica, pentru ca, in birourile clubului, „ditamai colonelul” a injurat, a batut cu pumnii in masa, s-a enervat si acum nu se stie nimic despre abonamentele pentru sezonul urmator. O micuta incercare de santaj, care probabil ca nu va merge. Sau poate ca va merge. Cine poate ghici ce urmeaza sa se intample?! Sigur e doar faptul ca Steaua nu a stabilit un obiectiv pentru sezonul urmator.

Au plecat jucatori, au venit jucatori. Si cam atat.

Steaua s-a miscat bine in amicalele din aceasta vara. Lacatus a testat cativa fotbalisti noi, dar si cativa tineri de la U19. Nitu, Adi Ilie, Margarit, Robu si altii au avut evolutii foarte bune. Insa amicalele nu sunt oficiale. Iar Steaua, poate ca nu stiti, lupta, in teorie, pe doua fronturi diferite.

In primul rand, avem Liga 4. Steaua nu are voie sa se faca de rusine. Nu are voie sa piarda puncte. Nu are voie sa piarda promovarea. Dar victoriile nu sunt garantate. Va fi nevoie de multa munca, multa lupta si multi fotbalisti de valoare. Insa Steaua nu a facut chiar foarte multe transferuri. A pierdut multi jucatori, a adus cativa in locul lor si a promovat mai multi tineri de la U19. Iar aici apare problema.

liga elitelor

Steaua se concetreaza in acest moment si pe castigarea turneului preliminar de calificare in Liga Elitelor U19. Baietii nostri au castigat primele doua meciuri, dar mai au 8. Cel putin in prima partea a noului sezon de Liga 4, Lacatus nu va putea conta pe baietii care vor duce si U19-le in spate.

Ce impact va avea aceasta lupta pe doua fronturi? Vom vedea in urmatoarele saptamani. Momentan, nu ne putem da seama daca vom avea sau nu probleme.

Suporterii sunt in continuare dusi cu zaharelul

Anul trecut, conducerea a promis marirea capacitatii mini-stadionului de la Terenul V. Nu s-a tinut de cuvant. A mintit si in ceea ce priveste organizarea unui meci de retragere pentru batranul stadion Steaua, a mintit si in legatura cu actiunile pe care ar fi trebuit sa le ia impotriva celor de la FC Fcsb, a mintit mult. Suporterii au avut de suferit.

Cum noul sezon se-apropie rapid, oricat de mult am cauta, nu reusim sa gasim vreun aspect pozitiv. Stelei nu ii este bine. Nu ii este bine deloc. Cheltuielile facute aiurea in sezonul trecut au dus la o scadere a salariilor pentru acest an. Daca Steaua nu le da salarii mari fotbalistilor sai, cu siguranta nu va plati nici pentru televizarea meciurilor. Asadar, suporterii stelisti din tara nu vor putea sa vada Steaua la TV nici in acest sezon.

stanel petrea liga 4

Insa asta e una din problemele mai putin importante. Steaua va incepe un nou sezon intr-o competitie organizata de o asociatie care anul trecut si-a batut joc de echipa noastra in ultimul hal. Si asta desi colonelul Petrea e vicepresedinte al acestei asociatii.

Da, da, prieteni. Stanel Petrea inca e vicepresedinte la AMFB. Primavara trecuta i-a mintit pe suporteri, spunandu-le ca si-a dat demisia. Nu si-a dat-o.

Anul trecut, Stanel Petrea a facut tot posibilul ca Academia sa nu aiba probleme cu Steaua, in Liga 4. Oare pe cine va ajuta anul asta? Dinamo Badea? Carmen? Asaltul? Depinde ce echipa isi doreste mai mult promovarea.

Suporterii stelisti, cu siguranta, nu vor avea viata usoara.

Emblema de pe piept, singura speranta

Singura noastra speranta ramane emblema de pe piept, adica spiritul stelist care te obliga sa castigi. Fara indoiala, baietii lui Lacatus stiu despre ce vorbesc. Au simtit greutatea tricoului rosu si albastru si stiu deja ce vor suporterii. Daca isi doresc sa ramana in istoria Stelei, pot sa ramana. Totul depinde doar de ei.

Pentru Steaua, urmeaza meciul cu Carmen Bucuresti, din noul sezon de Liga 4. Noi vom fi tot langa baieti si langa Laca. Adica langa Steaua Bucuresti. Acolo ne e locul. Nu am plecat niciodata si nu vom pleca niciodata. Si ne pare rau pentru cei care inca nu au inteles acest lucru.