progresul 2005 steaua bucuresti 0-1

Progresul 2005 – Steaua București, 0-1(0-0)

Pauzele lungi și dese nu sunt neapărat cheia marilor succese. Cel puțin nu au fost pentru Steaua. Deși meciul cu Progresul 2005 ar fi trebuit să fie unul ușor, steliștii s-au chinuit, câștigând cu greu cele 3 puncte.

Steaua București: 22. Iancu (cpt.) – 5. Iordache, 4. Padureț, 20. Sitaru, 23. Ogică – 16.Vîlcea, 21. Constantinescu – 26. Mărgărit, 7. Răsdan, 10. Predescu – 9. Mirea

Rezerve: 1.Chiș – 6. Caetano, 13. Nițu, 24. Jitaru, 8. Aldea, 17. Robu, 11. Târnăcop

Cele două echipe au luptat cu toate forțele în prima repriză. Deși Steaua București a avut mai multe ocazii, nu a reușit să înscrie. Mai mult, pe final de repriză, cei de la Progresul 2005 au ratat și ei o ocazie importantă. La pauză, scorul a fost 0-0.

Repriza secundă a început la fel ca prima și poate ca s-ar fi terminat la fel daca Lăcătuș nu ar fi fost inspirat să îl trimită în teren pe Lucas Caetano. Brazilianul de bandă stângă i-a luat locul lui Ogică. În teorie, a fost o schimbare post pe post. Însă brazilianul este indiscutabil mai ofensiv.

Iar acest plus ofensiv a fost destul pentru a înclina balanța în favoarea Stelei București. După o combinație cu Predescu, Caetano a reușit chiar el să deschidă scorul, la scurt timp după ce a intrat pe teren. Brazilianul a marcat chiar la debutul în tricoul roșu și albastru.

Progresul 2005 a batut Steaua la organizare. Conducerea stelistă poate învăța ceva de la ei.

Peste 1000 de steliști au fost prezenți la meci, cu toții bucurându-se la golul marcat de Caetano. În tribune au fost și câteva sute de suporteri de-ai Progresului 2005. În total, în jur de 1500 de oameni au urmărit pe viu meciul de pe stadionul Romprim, spre fericirea șefilor Progresului 2005, care au avut grijă să le pună la dispoziție și o firmă de catering, care să le ofere sucuri și apă.

Din păcate, Steaua a avut mult ghinion în acest meci. Chiar dacă a câștigat cele 3 puncte, echipa antrenată de Marius Lăcătuș a fost nevoită să vadă cum Ștefan Pădureț, unul dintre cei mai buni fotbaliști steliști, a ieșit de pe teren accidentat la genunchi. Vom afla săptămâna viitoare daca accidentarea fundașului nostru central e una serioasă și dacă acesta va fi nevoit să facă pauză. Infirmieria Stelei e deja destul de plină. Mihai Butoi, fundaș dreapta, va reveni pe teren de abia în 2019, în timp ce Claudiu Zamfirescu, extremă dreaptă, e programat să înceapă antrenamentele ușoare în perioada următoare.

Meciul Progresul 2005 – Steaua București s-a terminat cu scorul de 0-1. Steliștii au luat cele 3 puncte și se pregătesc de o etapă cu numărul 6, în care vor întâlni ACS Unirea Politehnica.