catalin zisu steaua nu are obiectiv promovarea

Chiar credeți că s-a schimbat comandantul?

SCHIMBÁRE, schimbări, s. f. Acțiunea de a (se) schimba și rezultatul ei; schimbat. V-am dat definiția din DEX a cuvântului, ca să ne înțelegem de la început încotro o luăm. Am văzut că unii s-au bucurat, că unii sunt optimiști, că alții se și văd în Liga 1. De ce? Voi chiar credeți că s-a schimbat ceva?

Schimbarea lui Petrea a fost învăluită cât se poate de profesionist într-o perdea de fum. Au știut de ea foarte puțini oameni. Iar atunci când a trebuit să afle mai mulți, a fost aruncat un nume pe post de momeală. Și a fost aruncat bine de tot, pentru că am căzut în capcană.

Am impresia că Steaua joacă deja în Liga 1. Conducătorii ei au deja aceleași apucături ca marii gropari. Acum o săptămână, Petrea se jura că nu pleacă, acum aflăm că s-a cerut schimbat. O-ntorsătură de situație de care ar fi mândru chiar și faimosul ”Ne-a Gigi”, cu toate previziunile lui de ”le dăm 3-0 și ne calificăm”. Dar nu mai are rost să stăm după domnul Petrică. S-a dus. A venit altul.

Dar oare chiar a venit? Mă uit și nu văd nimic nou la Steaua. Aceeași situație gravă, aceiași sportivi neplătiți, aceiași suporteri supărați, aceiași vulturi care dau târcoale. Și-atunci ce s-a schimbat? Un nume? Cui îi pasă de un nume?!

Eroii militari nu au ce căuta la Steaua

Să nu vă supărați pe mine. Am mare respect pentru armată, pentru soldații adevărați și pentru tot ce înseamnă această instituțe. Dar locul soldaților nu e la Steaua. Și nici eroii militari.

Steaua e club sportiv, chiar dacă, din rațiuni administrative, e încadrat ca unitate militara. Ar trebui condus de un om care se pricepe. Și poate că vă veți grăbi acum să îmi spuneți că poate noul comandant e un bun administrator. Nu contează. A conduce soldați cu succes în teatre de operațiuni, a sigura aprovizionarea trupelor, a fi un geniu militar chiar nu conteaza în această situație. Și asta deoarece Steaua are nevoie de un stelist. Doar atât.

În ultimii 15 ani, Steaua nu a fost condusă de niciun stelist. Și n-o să fie condusă nici acum.

În următoarele 6 luni, colonelul Mocanu o să conducă Steaua. A fost trimis aici de generalul Zisu, adică de omul care i-a permis lui Becali să își înscrie echipa înființată în 2003 direct în prima ligă, chiar în locul Stelei București. Și iată că ne-am întors de unde am plecat. Petrea nu s-a descurcat la fel de bine ca Boroi, așa că s-a întors Zisu. Vom avea parte de 6 luni interesante. Să fiți atenți! Sunt câteva acte în club care trebuie să dispară cât mai repede, ca să scape băieții.

Pentru cei care n-au înțeles, generalul Zisu nu deține degeaba titlul de cel mai tânăr general din istoria armatei române, ajuns la prima stea de general la o vârstă la care alții încă mai joacă fotbal la nivel înalt, 37 ani. A ologit Steaua în 2003, iar acum vine să îi dea lovitura decisivă.

A început cursa

Da, a început cursa pentru Steaua. Doar doi alergători participă. Unul e Talpan, care luptă ca să salveze Steaua. O poate face doar câștigând cele două procese, pentru prejudiciu și recunoașterea palmaresului. De partea cealaltă, adversarul lui e un personaj multiplu, format din toate lipitorile care au supt de la Steaua în ultimii 15 ani. Dacă vor câștiga ei, poate că ”Ne-a Gigi” nu va mai trebui să tragă atât de tare pentru a promova Clinceniul.

Nu aveți motive să fiți optimiști

Știu, știu, nu există stelist care să nu fie și optimist. Totuși, faceți o pauză scurtă. Nu trebuie să fiți optimiști în ceea ce îl privește pe colonelul Mocanu. Trebuie doar să așteptați o săptămână sau două. Dacă în tot acest timp domnul colonel nu ia nicio măsură pentru a obliga FRF și FC Fcsb să respecte deciziile din dosarele pentru marcă și nume, e clar că optimismul nu-și are locul.

Păcat de domnul colonel Talpan

Astăzi, mai mult ca oricând, e clar că locul domnului colonel Talpan nu e la Steaua. El e singurul profesionist adevărat din club, singurul stelist adevărat. Și nici acum nu a fost numit comandant. Iar steliștii nu zic nimic. Toate victoriile sale au fost uitate prea rapid, înlocuite cu…. Cu ce? Cu nimic.

Realizările lui Talpan au fost date uitării pentru că așa suntem noi. În loc să ceară numirea sa în funcția de comandant, suporterii steliști și-au stabilit alte priorități. Și-atunci, nu vă mai mirați că, în comunicatul de azi, oamenii de PR ai clubului Steaua au simțit nevoia să pună un ”CSA” între paranteze, atunci când su scris numele clubului Steaua. Cu ochii spre Clinceni, băieți! Cu ochii spre Clinceni!

comunicat de presa