Florin Talpan

Talpan îi dă o nouă lovitură lui Becali

Procesul pentru recunoașterea palmaresului nu s-a încheiat azi, așa cum ne-am fi dorit, însă Florin Talpan a înregistrat o nouă victorie. La următoarea înfățișare, programată pentru 11 decembrie, avocații lui Becali vor trebui să dovedească că nu mint.

Filmul zilei de azi

În ciuda tuturor problemelor pe care le are, Talpan s-a prezentat la Tribunal încă de azi dimineață, nerăbdător să le aplice avocaților fecesebiști o nouă umilință. În primă fază, aceștia au părut să câștige, reușind chiar să obțină o amânare până la ora 12.00, pe motiv că unul din avocați nu a venit. S-a făcut 12.00, avocatul fecesebist tot n-a venit, așa că Talpan a cerut ca procesul să continue. Și a continuat. Egalitate pe tabelă.

palmares steauaNumai că Florin Talpan nu e un jurist ca oricare altul. Florin Talpan este, dacă vreți, Messi al juriștilor. După restabilirea egalității, acesta a marcat rapid, obținând din partea judecătorilor o decizie care cu siguranță va aduce cât mai repede sfârșitul acestui proces și victoria Stelei asupra FC Fcsbului.

La cererea lui Talpan, judecătorii au dispus ca avocații FC Fcsbului să prezinte în original toate actele pe care intenționează să le utilizeze pentru a se apăra. Aceasta este o mare victorie pentru Steaua, dintr-un motiv simplu: FC Fcsb nu deține niciun act care să demonstreze că ar fi preluat vreodată vreun element din identitatea Stelei. De altfel, avocații fecesebiști dețin un singur document în original. E vorba de statutul FC Fcsbului, cel apărut în 2003, odată cu înființarea echipei lui Becali. Doar că un statut nu poate înlocui un act de vânzare-cumpărare. Chiar mai mult, statutul echipei lui Becali nu menționează deloc palmaresul Stelei, vorbind în schimb despre ”tradițiile glorioase”, o expresie care poate însemna multe, dar nu ”palmares”.

Ne întoarcem la Păunescu

Sclavii fecesebiști din presă s-au grăbit să spună că judecătorii i-au cerut și lui Talpan să prezinte statutul AFC Steaua București, non-profitul condus de Păunescu. Din păcate pentru ei, nici acest statut nu-l prea ajută pe Becali, din aceleași motive pentru care nu-l ajută nici propriul statut.

AFC Steaua București a fost un non-profit înființat chiar de MApN, cu care clubul Steaua a încheiat un parteneriat. Conform parteneriatului, AFC-ul trebuia să administreze echipa de fotbal a Stelei. Nu deținea echipa de fotbal. Nu o putea vinde. Doar o administra.

E bine însă ca lumina reflectoarelor trece și pe Viorel Păunescu. Acesta trebuie să plătească pentru tot răul făcut Stelei.

Talpan o să le pună întrebări

Poate cea mai importantă victorie obținută azi de Talpan a fost faptul că judecătorii i-au admis interogatoriul. Astfel, colonelul de justiție al Stelei le va putea pune celor de la FC Fcsb o serie de întrebări la care aceștia vor fi obligați să răspundă. Nu știm ce întrebări va pune Talpan. Cu siguranță vor fi legate întrebări legate de mizerabila afacere din 2003, în urma căreia o echipa înființată chiar în acel an a furat locul și identitatea Stelei.

Oricât de mult s-ar plânge oile, această poveste se apropie de sfârșit, unul care nu va fi deloc fericit pentru FC Fcsb.