becali la puscarie dna

Becali cu credința, noi cu legea. Îmi plac șansele noastre!

Probabil ați auzit deja că Gigi Becali a încălcat legea și că riscă să ajungă înapoi la răcoare. Dacă n-ați auzit, nu e o problemă, vă spunem noi. Doar știm cu toții că nu putem conta pe presa din România,  care mai degrabă prezintă aberațiile fostului pușcăriaș decât adevărul.

În weekend, ziare.com a prezentat răspunsul primit de la Autoritatea Electorală Permanentă. Conform AEP, Becali a votat deși nu avea dreptul să voteze. În urma condamnării din 2013, șeful din umbră al FC Fcsbului și Clinceniului a primit pedeapsa complementară a interzicerii dreptului de a alege și de a fi ales „pe o durată de 5 ani dupa executarea pedepsei principale„.

Cum era de așteptat, presa a acoperit foarte superficial acest subiect. În afară de cei de la Ziare.com, niciun alt ziar important nu a scris despre acest caz cu detalii serioase. Însă au prezentat pe larg poziția lui Becali. ce poziție e asta? Poziția unui om… plecat de acasă.

Sunat de sclavii din presă, Becali a început să abereze:

”Nu avem inteligenţă, ăsta e neamul nostru! În interdicţie spune clar că nu am voie să aleg pe cineva sau să particip eu la alegeri. Nu spune «Nu are voie să voteze». A alege e ceva şi a vota este altceva. Să votezi în ceea ce priveşte Constituția, care consacră trăirea în societate, nu te poate opri nimeni!

E chestie de nuanţă, dar nu avem discernământ juridic. Ei fac plângere penală, iar eu fac rugăciune. Şi îmi dă Dumnezeu un judecător bun şi zice: «Are dreptate Becali!» Cu Hristos şi crucea, îmi dă Dumnezeu judecător şi îl spulberă pe cel care a făcut plângere cu pixul lui Satan”, a declarat Gigi Becali la RomâniaTV.

Legea sau credința?

Ca de obicei, Becali e mai deștept ca noi toți. Pentru el, legile nu contează. Contează doar cum le interpretează el. Adică, degeaba art. 387 din noul Cod Penal prevede că:

(1) Fapta persoanei care voteaza:
a) fără a avea acest drept;
b) de două sau mai multe ori;
c) prin introducerea în urnă a mai multor buletine de vot decât are dreptul un alegător
se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amenda și interzicerea exercitării unor drepturi.

Conform fostului pușcăriaș, acest articol nu face referire direct la el și nici la referendum, deci nu se pune. Dar stați, există un articol care face referire direct la acest caz. E vorba de articolul 36 din Constituție, care spune că:

Art. 36 – Dreptul de vot

(1) Cetăţenii au drept de vot de la vârsta de 18 ani, împliniţi până în ziua alegerilor inclusiv.
(2) Nu au drept de vot debilii sau alienaţii mintal, puşi sub interdicţie, şi nici persoanele condamnate, prin hotărâre judecătorească definitivă, la pierderea drepturilor electorale.

În cazul omului nostru, punctul 2 al articolului 36 s-ar aplica în totalitate.

Așadar, acum vine marele derby. Becali e cu credința, pentru că el are impresia că Dumnezeu nu are altceva mai bun de făcut decât să numească judecători. Noi suntem cu legile, așa cum am fost mereu. Și așteptăm cu nerăbdare să vedem cum va reacționa justiția.

Legea a fost încălcată. Vinovatul trebuie să plătească. E simplu.

Becali poate să vină la tribunal cu îngerii, arhanghelii, cei 12 apostoli și toată arca lui Noe. Nu e nicio problemă. Doar să vină la tribunal. Chiar și dac-ar trebui să luptăm împotriva tuturor sfinților din Biblie, sunt destul de sigur că și un procuror începător l-ar putea trimite pe Becali la răcoare.

Îmi plac șansele noastre, chiar foarte mult. Dar trebuie să facem ca acest proces să înceapă, ca lumea să nu uite de acest incident. Așa că, vă rugăm să ne ajutați. Distribuiți peste tot articolul și spuneți-le tuturor că Becali, care e eliberat condiționat, a încălcat din nou legea.