barajul de promovare în liga 3 națională recurs frf steaua recursul stelei

Întotdeauna alți vinovați

Știați că naționala a ajuns în urna 4, deși putea să ajungă în urna 2? Nu. Nu știți nici măcar despre ce urne e vorba? Nu e o problemă. Nimeni nu știe. Dar e ceva legat de Liga Națiunilor. Ce contează, însă, e faptul că se caută un vinovat pentru acest eșec. Și, ca de obicei, fix numai vinovatul adevărat nu e arătat cu degetul.

Mă depășește noua competiție între națiuni. Recunosc asta. Sunt prea obosit ca să stau și să îmi bat capul cu regulamentele ei și cu urnele ei. Să se ocupe de asta cei care sunt plătiți pentru acest lucru. Doar că, din câte am înțeles, cei plătiți să se ocupe nu s-au ocupat. Și naționala e acum într-o urnă inferioară, ceea ce înseamnă că va da peste adversari mai grei.

Asta e foarte grav, conform creierașelor neutilizate ale ziaricilor români. Adică, e mult mai important să dai peste adversari slabi și sa nu te califici, decât să dai peste adversari grei și să fii forțat să tragi tare, pentru a crește, pentru a progresa.

Vă mai amintiți când a fost România ultima dată la un turneu final? Vă mai amintiți ce a făcut acolo? Nu. Pentru că naționala noastră nu mai prea există, din 2000. Au fost calificări, sigur. Dar România doar s-a prezentat la acele turnee. S-a prezentat, s-a făcut de rușine, s-a întors acasă. De ce? Pentru că fotbalul românesc e la pământ.

Și aici e problema adevărată. Noi nu avem fotbal. 

De ce visați statistici și urne, când noi nu jucăm fotbal?!

Trebuiau să fie informați federalii? Sigur. Dar, dacă erau informați și știau câte goluri sunt necesare pentru a ajunge într-o urnă mai bună, cu ce ne ajuta? Credeți că marca Țucudean mai multe goluri? Sau că Tamaș nu lua roșu? Sau că antrenorul Contra făcea o selecție mai inteligentă și nu aducea la națională tot felul de expirați?

Trezirea! Am ajuns să-l înțeleg pe Contra, un om care nu mi-a plăcut nici ca fotbalist și care nu îmi place nici ca antrenor. E cu cuțitul la os. Nu are ce să aducă la națională, așa că îl aduce pe expiratul de Tamaș. DIN DISPERARE!

Și-atunci de ce mai calculăm urne și goluri?

După acest ”eșec” al naționalei, ziariștii români ar fi trebuit să își îndrepte privirile asupra celor care au adus fotbalul românesc în această situație: Sandu, Becali, Borcea, Dragomir, Copos, Șiman, Iancu, Burleanu, etc. Din cauza acestor băieți nu mai avem noi fotbal. Nu din cauza unui angajat, care nu a calculat corect numărul de goluri care ar fi fost necesar. Pentru că, și dacă ar fi calculat corect, Țucudean, Chipciu, Stanciu sau cine mai vreți voi tot nu ar fi marcat destule goluri unei naționale a Muntenegrului care a jucat de la egal la egal. Pe vremuri, echipa noastră națională juca de la egal la egal cu forțe precum Argentina, Italia, Anglia, etc. Azi, ne țin în șah țări micuțe, cu nici 20 de ani vechime.

Cât să mai treacă, oare, până când veți avea curajul să atacați adevărații vinovați?!